שאלה מסין הרחוקה

global

New member
שאלה מסין הרחוקה

שלום רב, מה שלומכם, כותב לכם ישירות מסין אחריי שעברתי פה איבחון אצל רופא סינית. זו מטפלת עם תואר רופאה ומעבר לעבודתה בבית החולים גם מאבחנת. היא איבחנה שאני חווה התקררות כרגע בגלל שהגום שלי חם ולח זו גם הסיבה שהפנים שלי מאופיינות בפציעים שומניים לטענתה. מזה אומר בדיוק ואיך עליי לנהוג עברתי טיפול בכוסות רוח. מעבר לכאב הקל והסדיסיטי- מזה אמור לעשות? לא הרגשתי שינוי

ינוקא1

New member
חסרים מליון פרטים.

מה זה "התקררות כרגע" ? האם זה שהגוף שלך חם ולח זה משהו קבוע או שרק עכשיו ? האם הפצעים זה קבוע או רק עכשיו ? מה היתה התלונה העיקרית ? למה באת אליה ? וגם אם יהיו לנו כל הפרטים יכולתינו לעזור מהפורום קצת מוגבלת - כי לא ראינו אותך. אז תקחי את זה בחשבון.

אבחנה טרנס אטלנטית

היי global, נראה לי שהכי נכון יהיה לחזור לאותה מטפלת ולבקש הבהרות, והמשך טיפול. אנחנו לא יכולים לבוא ולהבין על מה מדובר ממעט הפרטים המצויים כאן בשאלתך, זה לא נכון לעשות את זה בכל מקרה דרך מסך מחשב ובצד אחר של העולם. כדי לדעת מה עליך לעשות- חזרי אל המטפלת, או מצאי לך מטפל אחר שיוכל להמשיך איתך כמה פגישות כדי לעזור לך במצבך. נשמח לשמוע עדכונים. המשך טיול נעים, יעל

tomifu

New member
היייי

היי גלובל.... כמו שנאמר כאן, חסרים פרטים רבים.. פרט נוסף שחסר......אינני יודע באיזה מסגרת את בסין.. האם בטיול מאורגן במקרה??. אם כן, ישנו קטע תיירותי בו לוקחים את התיירים לבית חולים או קליניקה סינית לצורך איבחון.... האיבחון, מדוייק יותר או פחות בד"כ נעשה ע"מ לשכנע את המטופל לרכוש במיטב כספו (בד"כ זה מאוד יקר לתיירים למרות שהצמחים הסינים אמורים להיות זולים מאוד) צמחים, משקאות וכדורים שאמורים לשפר את מצבו עפ"י הרפואה הסינית. אותו רופא משתמש פעמים רבות בטרמינולוגיה של הרפואה הסינית (שהיא ציורית מאוד אך באה לתאר מנגנונים) או כדי בפועל להסביר את האבחנה (מה שלא אומר לתייר כלום כיוון שהוא לא מבין את המונחים הסינים - רוח, צ'י, כליות, טחול, ליחה וכו') או כדי אפילו קצת להפחיד את התייר - כאשר רופא סיני אומר לך שיש לך בעיה בכליות אתה נלחץ.... למרות שבפועל, הההתייחסות לכליות ברפואה הסינית אינה בהכרח קשורה לאיבר הכליות המערבי אלא זהו שם מודלי שבא לתאר רשימה של ביטויים ומנגנונים שונים בגוף עפ"י הרפואה הסינית. באם מדובר אכן במצב שכזה.... יתכן ומה שחווית הוא טיפול "חוויתי" ברפואה סינית... ראית כיצד מגיעים לאבחנה (תישאול, דופק לשון) וכיצד מבוצע טיפול מסויים (במקרה זה כוסות רוח) אין זה אומר שמשהו לא בסדר איתך... כמובן שטיפול אחד הוא אינו מספיק בד"כ ולכן אלא אם כן את שם לצורך טיפול רפואי... כמובן שלא בהכרח תרגישי בהבדל וכמובן שלא בהכרח תיסבלי כרגע ממחלה מסויימת בה הרופא כביכול טיפל. יתכן והוא איבחן משהו ריגעי וטיפל בזה עפ"י הבנתו.... כמובן שבטווח הארוך, הרבה מעבר לטיפול האחד... באם הייתה באמת בעייה היית מרגישה בשינוי. נשמח לעוד פרטים בכל מקרה תוםה

RanLoel

New member
איבחון מרחוק

שלום גלובל, לפני הכל תרשה לי להגיד לך שנחמד ונעים לשמוע שגם בסין הרחוקה קוראים את הבלוג שלנו...
ולענייננו, כל התשובות שמעלי נכונות. אנו לא יכולים להגיע לאבחנה דרך מסך המחשב ויותר מזה, אנו לא יכולים לתת לך המלצות על סמך אבחנה של מישהו אחר. בקשר לכוסות הרוח, תפקידן במקרה שלך היה לשאוב החוצה את מחולל המחלה. על פי האבחנה הסינית, ההתקררות שלך נגרמה כתוצאה מחדירת פתוגן אל הגוף. הואקום אותו מייצרות כוסות הרוח עשוי לשאוב את הפתוגן החוצה ולזרז את תהליך ההבראה. המלצתי, כמו זו של חברי, גש למטפל מקצועי שיאבחן ויטפל. רק בריאות, רן

למעלה