אבל יש לך טעות. את השיר "צדיק כתמר יפרח" הלחין טוביה טל כפי שמופיע בתקליט שאני מחזיק ברגע זה בידיים שלי. המלחין טוביה טל היה בזמנו בחור חרדי צעיר שכנראה לא רצה להשתמש בשם המשפחה האמיתי שלו (אני יודע את השם האמיתי אבל לא רוצה לפרסם כדי לא לפגוע חלילה ביהודי). השיר בוצע במקור ע''י הילד שמעון אוברמן מאוסטרליה במופע "שירו לו זמרו לו - פסטיבל בינלאומי לסיפורים ושירים חסידיים" - חנוכה ה'תשל''ו. אני מחזיק בידי ברגע זה את התקליט (תקליט ולא CD ) של הפסטיבל הזה. המקהלה המלווה בפסטיבל היתה מקהלת "פרחי צברים" בניצוחו של מונה רוזנבלום המוכר היום יותר כ-ר' משה מרדכי רוזנבלום. בפסטיבל הזה התחרו 5 שירים בביצוע זמרים מבוגרים וחמישה שירים בביצוע זמרים ילדים. את המקום הראשון למבוגרים לקח השיר "אוהבי ה' " שהלחין אבי מסלו ושרה להקת "שיבת ציון" וזה שיר שהוקלט לאחר מכן גם ע''י מרדכי בן דוד ורדיגר. את המקום הראשון לילדים לקח מוטי זינגבוים בשיר "שאו מרום עיניכם" שהולחן ע''י הרב משה קופרק זצ''ל שבזמנו היה תלמיד ישיבה צעיר. לאחר מכן מוטי זינגבוים הקליט תקליט שלם ואז עשה גירסה שלו גם לשיר "צדיק כתמר". דרך אגב אחד הילדים שהשתתף במקהלת "פרחי צברים" הוא כיום סמנכ''ל רדיו קול חי יואב דיליאון.
אני מבקש לציין בהזדמנות זאת גם את שני השירים שהגיעו למקום השני בשתי הקטגוריות: בקטגוריה של הזמרים המבוגרים זכה במקום השני השיר "ופרוש עלינו" שהלחין אליהו רכדינר וביצעה להקת "בוני ירושלים" עם הסולן שמואל נוימן ובמקום השני לילדים זכה איתי הכהן המוכר מהשיר "ארוממך" שביצע כאן את הלחן של ראובן סירוטקין ל"ברכת כהנים".
מאיפה לך המידע שאבי מסלו הלחין שיר זה? אני מבקש לציין שאין לי את התקליט של מוטי זינגבוים. האם המידע לקוח מהתקליט הזה? כי אם כן אז המידע הזה מוטעה. אני בטוח בשמו של המלחין האמיתי. יש מישהו ממשפחתי שאפילו הכיר את המלחין אישית בתקופה ההיא אבל מאז חלפו שנים רבות (כמעט 30 שנה) וכל אחד הלך למקום אחר... כיום אין לי מידע עליו.
גם אין לי את האוסף של מדיה דיירקט אבל ראיתי אותו פעם אצל חבר וגיליתי שם עוד כמה טעויות. כנראה שהם לא הקפידו לבדוק את העניינים לפני שהכינו את האוסף הזה. העובדות שכתבתי הן מדוייקות לחלוטין.
אבי מסלו באמת הלחין לחן אחר ל"צדיק כתמר". הלחן של אבי מסלו השתתף בפסטיבל הזמר החסידי בשנת תשל''ג ושרה אותו הזמרת כרמלה קורן. כן, פעם היו דברים כאלה שזמרות שרו בפסטיבל הזמר החסידי. לדעתי פשוט היתה עצלנות של חברת מדיה דיירקט או של ישי לפידות שעזר להם בהכנת האוסף שלא חיפשו את המלחין הנכון ואני מתפלא שהנוגעים בדבר לא תיקנו את זה. בעצם אולי הם תיקנו בהדפסות חדשות של האוסף. אני לא יודע...
באתר של אגודת הקומפוזיטורים אקו''מ אפשר לחפש שירים ומחברים לפי כל מיני קטגוריות. אז הנה בבקשה לא בזבזתי זמן כדי להוכיח לכם והנה בבקשה שני קישורים להוכחות האמת. ומכיוון שבאתר של אגודת הקומפוזיטורים מופיע השם האמיתי של המלחין טוביה לרנר אני מרשה לעצמי עשכיו לכתוב את השם של המלחין הזה שבתקליט המקורי מופיע שמו כטוביה טל. אבל מה? באגודת הקומפוזיטורים הוא דאג שיופיע השם הנכון שלו ולכן העובדת שמקודם לא רציתי לציין את השם כבר לא קיימת וגם עשיתי כמה בירורים והתברר שלאחר אותו פסטיבל שהשיר בוצע לראשונה הוא כן הסכים שכבר יופיע השם האמיתי שלו. אני מקווה שכעת תסכימו איתי. פשוט עשיתי לכם את העבודה...
לא טענו חלילה שהתשובה לא נכונה מה שכתבת, אך מכיוון שיש חילוקי דעות, לכן כתבנו שהנושא בבדיקה, הרי אתה רואה שאתה הוכחת שזה לא אבי מסלו, ומנגד רפוש הוכיח שזה כן אבי מסלו, על ידי זה שהןוא ראה את הדיסק שלו, לכן כתבתי שהנושא בבדיקה, ובמידה וטעיתי בתשובה, לא אבוש לכתוב טעיתי ולתקן את עצמי... ולגבי האתר שהבאת אינני יכול להכנס הוא כותב לי שגיאה: עליך לבצע כניסה מחדש למערכת עקב אי פעילות. יתכן שצריך להרשם לאתר לפני שנכנסים?
תחילה לר' רפוש שלא תחשוב חלילה שיש לי עין צרה בזכיה שלך. לדעתי הפרס מגיע לך כי כתבת את מה שראית בדיסק. אבל מצד שני מאחר והבאתי כאן את כל הפרטים המדוייקים והנכונים אין לי כמובן כל בעייה שתבדקו זאת היכן שתרצו. אני רוצה בהזדמנות זאת להגיד לכם שכבר נתקלתי במקרה של מלחין ידוע ששאלו אותו באיזה אירוע שהייתי נוכח לגבי שיר מסויים שהיה ויכוח אם הוא המלחין של שיר זה או לא. והסיבה בזמנו היתה שהיו שני אנשים שכל אחד החזיק בקלטת אחרת שהיה שם שיר בשם זהה. וכידוע לכם בקלטות מאוד מתקמצנים בפרטים והרבה פעמים לא כתובים המלחינים. והמלחין עצמו שלא אכתוב את שמו כדי לא לביישו טעה בין שתי הקלטות ! הוא טען שהלחן שלו זה בקלטת א' ולמעשה הלחן שלו היה בקלטת ב' ! אני לא בא חס וחלילה להגיד שאם תשאלו את אבי מסלו הוא יטעה. חלילה וחס. אני מאוד מעריך אותו כמלחין ושדרן והוא בוודאי מכיר את השירים שלו... רק כתבתי את זה בתור משהו פיקנטי...
ונראה איך נתקדם לגבי התשובה, לפי הבדיקה שערכתי קצת יש כאן טעות גדולה, באתר כתוב שזה לא מסלו, ועל הדיסק כתוב שזה כן מסלו, במידה ויתברר שזו הטעות, נצטרך לפתור את זה בתיקו, והתעלומה תשאר, ובפרט שהבאת את המעשה עם המלחין של 2 הקלטות, מי יוכל להוציא אותנו מהברוך שאנחנו נמצאים? ור' מרדכי תגיד לי האתר שהבאת חייב לעשות רישום אליו?