שאלה מסקרנת...

siv30

New member
זכותך לבחור, אבל מצטערת לאכזב אותך

הקפיצה למסקנות מבלי שיש לך עובדות מבססות היא הרבה יותר גרועה מלהתגרש שלוש פעמים.

Savage Garden

New member
שאלה מסקרנת...../images/Emo42.gif

נאמר והייתם צריכים לבחור אדם מסויים למשרה מאוד חשובה ובעלת אחריות מדינית, תפקיד שנושא בחובו אחריות על חיי אדם רבים . לראיון היו מגיעים שני אנשים זההים לחלוטין בכל מהלך חייהם,אותו רזומה ואותן הכשרות הכרחיות, שניהם מתאימים בצורה פנטסטית לתפקיד אבל, האחד נשוי והשני גרוש שלוש פעמים, למי הייתם מייעדים את התפקיד??

Vdrums

New member
זה גם תלוי כמה זמן ההוא נשוי

בכל מקרה ךנשוי, זה מראה על יותר יציבות. גרוש 3 פעמים מראה על חיפוש ועל קושי במחוייבות.

siv30

New member
זו דעה קדומה שלא רלוונטית בד"כ

בשיקולים לשכור משהו למשרה. יתרה מכך, לפי חוקי העבודה אסור להפלות אדם (ובחירה באחד בגלל שהוא נשוי או גרוש זו גם סוג של אפליה. לצערי, רבים אכן מתנהגים כך בשוק העבודה ועוטפים את הדעות הקדומות שלהם בציפוי חביב).

T r i l i a n

New member
לא כ"כ רלוונטי

אבל אם זה משהו שדורש השקעת זמן מרובה אולי יש הגיון להעדיף אדם שאין לו בת זוג וילדים - בקיצור, אין לו יותר מדי חיים. ככה יהיה לו יותר זמן לעבוד.

l a d y di

New member
בהחלט לא קשור...

לדעתי לא קשורה המשרה לחיים הפרטיים זה שהוא היה נשוי 3 פעמים זה לא מעיד עליו כלא אחראי אלא כנראה משהו בתחום האהבה והזוגיות לא הולך אצלו... בעבודה הוא יכול להיות העובד הכי אחראי והכי מצטיין שיש... זה כמו שלצערינו מעדיפים עובד רגיל על פני עובד הומוסקסואל.... אין קשר בין הדברים!

בעייתי.

אני לא מאמינה שקיימים שני אנשים הזהים לחלוטין פרט למצב הזוגיות שלהם, אבל לא זו השאלה. מצד אחד, כן, יש חשד מה במישהו שגרוש כבר 3 פעמים ובמחשבה ראשונה זה מרתיע. אבל, אחרי עיכול העניין, אין שום הבדל בנושא הזוגיות בהקשר לעבודה. יכול להיות אומנם שהוא אדם לא יציב. אבל רק במערכות יחסים. יכול להיות שהוא תמים והתחתן עם פסיכופאטיות. אני יודעת?! בכל אופן, אין לזה שום השלכה על תפקודו במקום עבודה.

Savage Garden

New member
ובכל זאת...../images/Emo42.gif

אולי כשמדובר בעיסוק בעל אחריות רבה לחיי אדם, יש כאלה שייטענו שדווקא הגרוש הוא הוא המתאים יותר לתפקיד כי הוא אמיץ , לא פשרן ויודע לקחת החלטות ולעומתו הנשוי דווקא ייתכן כי חי חיים שאינם תואמים את רצונותיו ושאיפותיו אבל הוא מפחד לעשות צעד, או שפשוט השלים עם העובדה ולכן אולי הוא לא מתאים...

חשיבה שגויה לחלוטין!

אולי דווקא הגרוש הוא הפחדן? שבמקום להתמודד עם בעיות העדיף לקום ולברוח? ומי אמר שלנשוי לא טוב איפה שהוא? מי אמר שהוא מפחד לעשות צעד? אולי הוא פשוט מאושר???? יש גם כאלה, את יודעת.

Savage Garden

New member
ללא ספק...../images/Emo127.gif

מאוד יכול להיות שהגרוש לא מסוגל להתמודד עם בעיות ואף לפתור אותן, ומצד שני זה גם נכון שאולי לאותו הנשוי טוב במקום בו הוא נמצא...

T r i l i a n

New member
ואם לנשוי היו שלוש מערכות

יחסים של שנתיים, עם ילדים בשתיים מהן אבל זה לא מצוין לו בת.ז.? מצב משפחתי לא משקף מסלול חיים, הוא רק מתאר כמה פעמים ביקרת במשרד הפנים.

reaooven

New member
הגרוש עדיף

הגרוש גרוש בדרך כלל כי הוא מכור לעבודה וזה לא טוב לבית אבל מאוד טוב למשרה

רוב הגירושין הם בגלל

אנשים שמכורים לעבודה? טוב לדעת. ריבוי הגירושין היום זה בגלל שזה מאוד קל ולא כל כך אות קין כמו פעם. לא שפעם היה יותר טוב, שאנשים היו נשארים יחד כדי לא להתבלט. אבל היום זה המוצא הקל ביותר אז למה לא? ומעבר לזה, גירושין לא קשורים לעבודה. חוסר עניין ברצונות של האחר או חוסר רגשות כלפי האחרים, מביאים לעיתים להתמכרות לעבודה. כשרע לנו אנחנו מתמכרים לעבודה כדי לברוח. חוסר העניין מביא לגירושין, התמכרות לעבודה זה רק סממן של זה.

siv30

New member
בעיה קשה ../images/Emo22.gif

אם זה ההבדל היחידי, לא ברור לי מה יכול להכריע בבחירה שלהם כי העובדה שאחד גרוש 3 פעמים ואחד נשוי אינה רלוונטית לגבי תפקודם במערכת ארגונית. אם יש כאן ניסיון לרמוז לגבי רמת האחריות האישית, אז נו בלחץ תחת אש אולי אני אוכל למצוא איזה טיעון שיביא אותי לבחור בזה הנשוי, אבל רק בגלל דעות קדומות.
אם מדברים על דעות קדומות - יתכן והוא נשוי אבל לא באושר והתפקוד שלו בבית מתחת לכל ביקורת. האם זה יכול להשליך לגבי האופי שלו והיכולות שלו במסגרת עבודה
המממ...אני בספק.
לפעמים אפשר לבחור בשניים ולא דווקא באחד

בואו נהפוך את השאלה הזאת למעניינת

אתם צריכים לבחור מישהו למשרה מאוד חשובה ובעלת אחריות, תפקיד שנושא בחובו אחריות על הרבה בני אדם, משרה פוליטית בכירה וכו' וכו'. יש שני מועמדים, זהים לחלוטין בכל מה שעשו בחייהם, אותן הכשרות הכרחיות, מתאימים בצורה פנטסטית. אחד גרוש שלוש פעמים, והמועמד השני הוא אישה נשואה באושר. במי הייתם בוחרים? (אני מניחה שאם אני אכתוב אישה גרושה שלוש פעמים לעומת גבר נשוי התוצאה תהיה די אחידה. אז בינתיים נישאר עם האפשרות שרשמתי).

Savage Garden

New member
באופן ברור ולא משתמע לשני פנים,

אך ורק בנשואה באושר, ואין צורך להוסיף מילים

ובשאלה המקורית שלך

מה בחרת? כי שם זה לא היה לך כל כך ברור במה לבחור... כמה שראיתי, לא לקחת דעה. ודווקא פה זה כן ברור לך?

למעלה