שאלה מס' 1 - שבוע שלישי...

שאלה מס' 1 - שבוע שלישי...

לזכר מי נכתב "זכרונות" של מ.ב.ד ? וכמו כן אתמול מרדכי צבי שאל שאלה בפורום והוא ביקש כל כך יפה, שנעשה על זה גם שאלה, אז אני לא יסרב לו, ומי שיענה על השאלה שלו גם, יזכה אותו בעוד נקודה...

אוי אוי אוי . . .

לא הייתי כאן ולא ראיתי שהחידה ב-12:30 . נכנסתי עכשיו ואני רושם לעצמי עוד פספוס. בסוף יגיע לי פרס על "המפספס הגדול"...
ותודה לר' מתנדב שמעניק נקודה למי שיודע את התשובות על השאלות שלי מאתמול בקשר לזמר דני גולן. בינתיים אף אחד לא יודע. אמתין עוד קצת ויותר מאוחר היום או במוצ"שק אגלה את התשובות.

בבקשה, הנה שוב השאלה

בעצם כמה שאלות: מי יודע מה עשה דני גולן לפני שחזר בתשובה. אעזור למי שלא יודע ואספר לכם שהוא היה זמר גם לפני כן. מה שאבקש שתענו (מי שיודע) זה באיזה הרכב הוא שר בעברו, באיזה אירועים שקשורים לנושא של הפורום הוא השתתף ואיזה שירים הוא שר. לי אין פרסים לחלק אבל ר' מתנדב התנדב לתת נקודה אחת למי שיתן תשובה נכונה ומלאה. את התשובות אכתוב בלי נדר במוצש"ק.

ומכיוון שאף אחד לא יודע את התשובות

או לפחות אף אחד לא ענה אז הנה התשובות: דני גולן היה חבר לפני כ-30 עד 35 שנה (בערך) בצמד שנקרא "צמד דרום" ביחד עם הזמר ציון צדוק. הם הקליטו שירים רבים שברובם לא שייכים לנושא של הפורום הזה, אך הם השתתפו כמה פעמים בפסטיבל הזמר החסידי שהתקיים בזמנו בארץ. כך למשל הם ביצעו בפסטיבל הזה בשנת ה'תשל"א את השיר "שישו את ירושלים" שהלחין עקיבא נוף (שהיה לאחר מכן גם חבר כנסת...) בעיבוד של יצחק גרציאני וההשיר זכה בפסטיבל הזה במקום השלישי ובהצלחה גדולה לאחר מכן בכל תחנות הרדיו (ואז לא היות תחנות דתיות !) וגם בחו"ל. שנה לאחר מכן בשנת ה'תשל"ב ביצע הצמד הזה בפסטיבל הזמר החסידי את השיר "למען ציון לא אחשה" לפי לחן של בן ציון באום ועיבוד של יצחק גרציאני. כעבור שנתיים בשנת ה'תשל"ד - לאחר מלחמת יום הכפורים הופיע דני גולן, הפעם כסולן, בפסטיבל הזמר החסידי שם ביצע את הלחן של ר' ראובן סירוטקין "עבדו את ה' בשמחה" בעיבוד של אריה לבנון וזכה במקום השני. מלבד השירים הנ"ל הקליטו צמד דרום כצמד ודני גולן כסולן גירסאות משלהם לשירים חסידיים שבוצעו במקור ע"י זמרים אחרים ובין השאר השיר הידוע שהלחין דוד וינקרנץ "יברכך" , "עושה שלום" שהלחינה נורית הירש, ועוד ועוד ועוד... אבקש לציין שבשנים הנ"ל הייתי ילד צעיר ואינני כותב את הדברים מהזכרון אלא מתוך תקליטים ישנים שיש ברשותי. כמו כן אני לא יודע בדיוק מתי דני גולן חזר בתשובה אך כבר לפני לא מעט שנים שמעתי שיר שהוא שר ונדמה לי אם זכרוני לא מטעה אותי שהלחן היה של משה לאופר "וכל נתיבותיה" או "השיבנו" (אני לא בטוח בשם של השיר ולצערי גם אין לי הקלטה שלו אבל מאוד אהבתי את מה ששמעתי).

למעלה