שאלה מס' -2-(אחרי חסידי אומות העולם...)

שאלה מס' -2-(אחרי חסידי אומות העולם...)

(צריכה להתפרסם בפורומים אחרים) איך אתם מסבירים את העובדה שחייל/שומר/שוטר גרמני -1- הוביל 1000 יהודים ואף אחד לא התמרד/ברח/תקף/נימלט....???

skito

New member
הפן ההתנהגותי, ההונאה

הפן ההתנהגותי של היהודים המשמעת העצמית ותוסיף לכך את ההונאה ודברי השקר שאמרו להם, קבל הצעה כדאי לרכז את השאלות בשרשור אחד.

skito

אתה לא אשכנזי! מאקס'- מעורב. אתה ממש מנותק (למרות הידע הרב)ממה שעבר על יהודי אירופה. לא לא על תעלב ,זו לא גיזענות מצידי לא לשייך אותך אלינו. זה :-כמו יהודי חוזר בתשובה שעובר לפני התיבה, ..מרגישים בצורת ההיגוי,הביטוי, שהוא לא גדל עם זה.... אבל מלבד ההונאה (עלאק משמעת עצמית)והפחד היה עוד דבר משתק שעליו אכתוב בסוף. בקשר להצעתך לשרשר בשאלות - לא יודע לשרשר....

skito

New member
מזגלמביה תודה

כמי שמנותק ומבקש לדעת להבין הייתי שמח לשמוע את ההסבר המלא. שוב תודה איש יקר

קשה לשפוט את ההתנהגות של היהודים

יכול להיות שמאחורי אותו שוטר נאצי עמד צבא שלם. הרבה מעבירים ביקורת, אבל היו הרבה מרידות ומחתרות. שאלה אחרת, מאין שם הכינוי "מזגלמביה"?

לבני הרשקוביץ

אחרי השוטר הנאצי לא עמד אף אחד. הוא היה לבד. ולא תקפו אותו. אני לא מעביר ביקורת על היהודים למרות שזה ניראה כך. הכינוי שלי הוא מכיוון ומשפחתי משם(ואתה מבין)

masorti

New member
התשובה פשוטה מאוד...

החייל הנאצי הוביל 1000 איש. מספיק היה ש- 5 איש יתקפו אותו כדי שהוא יוכרע. הבעיה היתה שמתוך אותם 5 איש היה סיכוי גבוה ש- 2-3 ייהרגו מהאש שיירה עליהם החייל המותקף. אז למרות ש- 998 איש היו ניצלים, אף אחד לא ממש רצה להתנדב להיות אחד מאותם 2 שיתאבדו בשביל האחרים. במקום זה עדיף ללכת בשקט מאחורי הנאצי ולהרוויח עוד יום חיים בתקווה לשרוד גם אח"כ. אולי בראייה לאחור זה נראה טיפשי, אבל זו חשיבה אנושית מאוד.

1,000 איש מורעבים

שחיו על פרוסה יבשה אחת ומעט מים במשך שנים והועבדו בפרך, ישנו מעט, זקנים, נשים וילדים, הם עברו מפקדים והעברות ממקום למקום, מי אנחנו שנשפוט אותם, איזה כוח היה להם להרוג או לברוח, לברוח לאן?. במקומות בהם יהודים היו טיפה יותר חזקים פיזית ונפשית הם התמרדו.

התשובה(2)

פשוט (פורסם מזמן ורק פעם -1-) הדודה שלי ,הייתה מוסיפה (בפקודת הנאצים)ברום לכל תבשיל שנתנו ליהודים. האם עכשו הכל מובן??

עב

New member
הסבר ל SKITO

באחד מסרטי השואה תואר ביקור של קציני צה"ל באושוויץ. גם הקצינים שאלו משהו דומה - איך זה יכול להיות שאיש לא התנגד? המדריך אמר להם להשאיר את חפציהם, לבוא אתו ולקבל הסבר מפורט על שאלתם החשובה. זה היה בבית מפקד המחנה או משהו כזה. הם השאירו את החפצים ובאו עמו לבנין אחר. נכנסו והוא סגר את הדלת. שאל המדריך: "האם אתם יודעים היכן אתם נמצאים?" השיבו: "לא, אין לנו מושג." הסביר המדריך: "אתם בתאי הגזים. השארתם את החפצים שלכם לפי בקשתי ובאתם הנה ללא שאלה וללא תלונה ומבלי שאיימתי עליכם ואין לי אפילו נשק ביד. עכשיו אתם מבינים?" אני חושבת שעליך להתבונן בצילומי "אלבום אושוויץ" כדי להבין. אנשים הגיעו אחרי תקופה של הרעבה, נסעו 3-4 ימים בעמידה בקרון בהמות ללא מזון - מורעבים, מושפלים, המומים, מותשים, מעודדים את עצמם שיצאו לעבודה והסיוט ייגמר. תנסה לרעוב בעמידה 4 ימים ותבחן את כוח ההתנגדות שלך. נניח שהם היו מכריעים את החייל עם הרובה. מה היה קורה בהמשך לדעתך, שם בין גדרות התיל המחושמלות?

עב

New member
סליחה SKITO זה הסבר למזגלמביה

ותוספת: כאשר חטפו מחבלים את מטוס איר פרנס לאנטבה אמא שלי הקשיבה לחדשות ואמרה: הישראלים לא מתנגדים. הפרידו אותם משאר הנוסעים והם לא עשו כלום ממש כמונו. אז אל תשאלו אותי יותר למה לא התנגדנו. היום כאשר אני יודעת איזה תהליך היא עברה בדרך לאושוויץ זה די ברור לי למה לא התנגדו.

גם מנהיגי היהודים ששקלו

ארגון התנגדות באופן רציאונלי הגיעו למסקנה שכל ניסיון התנגדות יוביל אך ורק לרצח והתאבדות המוני.

ישרון

New member
בניסיון לראות בראייה היסטורית

עם כל הכבוד לשאלה למה לא התנגדו,ומאידך בהרבה כבוד שלמדתי ורכשתי לנושאי נס המרד קשה לראות מה התועלת שצמחה לנושאי נס המרידות בגטאות. אכן הם נתנו לנו לדורות הבאים מיתוס של גבורה ,אני משוכנע שהיתה במעשיהם גבורה אישית עילאית אך בראייה היסטורית מה תועלת צמחה ממותם ההירואי??? האם זה עשה משהו למכונת המלחמה הנאצית? האם היה בכך עזרה לצבאות הברית בדרכם לניצחון?? אפילו סיפורם ההירואי של הצנחנים שחלקם הגדול מצאו מותם בבואם "להציל יהודים" איפוא היתה כאן הצלה? אז אנא מכם אל תשפטו לא את גיבורי החייל ומאידך לא את גיבורי ההישרדות, אנו עוד לא עמדנו במקום בו הם עמדו ולואי שלא נאלץ לעמוד בברירות חיים שכאלה.

למעלה