שאלה מס' 2, בעיות בחלימה......

נ ו ל י ה

New member
שאלה מס' 2, בעיות בחלימה......

שלום לכולם, מקרה מוזר קרה לי לפני כארבעה חודשים, ומאז אני מפחד לבצע חלימה, וגם עוד תופעה מוזרה אחת. הנה כל הסיפור על רגל אחת: לילה אחד, לפני כארבעה חודשים, נכנסתי כהרגלי למצב חלימה, תוך כדי חלימה, ניכנסו לי לשדה הראיה שלושה יצורים (אני לא יודע אם אפשר לכנות אותם יצורים) הם נראו כאילו יצאו מחלום בלהות. לא יכולתי להסתכל ישירות עליהם, אך היה ברור מאוד שהם שם. נבהלתי מאוד, ויצאתי ממצב החלימה במהירות שיא. לאחר שנרגעתי, חזרתי לישון ותוך דקה נירדמתי, מהר מאוד התחלתי לחלום על איזה חלום על עולם מוזר, וראה זה פלא, היצורים הופיעו שוב בחלום. תוך חלקיק שניה הייתי ער עד מאוד, וקפצתי בבהלה מן המיטה. בקיצור, כל פעם שנרגעתי וחזרתי לישון, הופיעו היצורים, וכל פעם החלום התרחש בעולם אחר שמעולם לא הייתי בו, או ראיתי כמותו. כך כל הלילה, 11 פעמים. הסיוט נגמר עם עלות השחר, פשוט לא חזרתי לישון, הייתי צריך לקום לעבודה. הייתי סחוט לגמרי, וחסר כל טיפת אנרגיה. למחרת ישנתי כרגיל, והמקרה לא שנה מאז, ומאז לא ניסיתי לבצע חלימה. הסיפור הזה הסתיים עם תופעת לוואי אחת: מאז המקרה, מדי פעם, ללא כל הודעה מראש, אני נכנס למצב חלימה ללא רצוני, זה קורה לי ביום כשאני נח, או בלילה לפני שאני נרדם, בתוך שניה כל הגוף שלי נהיה משותק, ואני מתחיל לראות את הכתם האדום כתום, אני נלחם ומנסה לצאת מהמצב רק בקושי אני מצליח. המצב הזה הוא מבהיל מאוד ובגללו הפסקתי את כל תרגולת החלימה שלי. סוף סיפור: שאלות: 1) מה עושים במקרה כזה? (ואני לא מתכוון להישאר ער 24 שעות) 2) האם מישהו נתקל בתופעה דומה והצליח להתגבר עליה? 3) מישהו רוצה להמליץ לי לנסות להמשיך החלימה? (דרוש נימוק משכנע) תודה מראש לכולם: נוליה.

אשכר

New member
המון אנשים פוחדים מחלימה

נראה לי שהרוב, בעצם. אם תתבונני על מנגנונים של הרס עצמי וטשטוש חושים עצמי, תראי שהמון אנשים עושים את זה לפני, במשך ואחרי השינה. את עלית על זה יחסית מהיר, עושה רושם. לי לקח שנה להבין בכלל שאני פוחד מחלימה. אז, אין פה בעיה, יש פה אתגר, ואם לא בא לך לעבור אותו, אז אולי יש לך סיבה טובה.

L i z a r d

New member
מה עושים במצב כזה

נראה שאולי אתה רך, רגוע כזה, זורם. אני מציע שתנסה בהתנסויות מהסוג הזה להיות עָז, יציב, להביע עוצמה, חירות. לעמוד על שלך. יכול מאוד להיות שאם תבהיר לנוגעים בדבר במה אתה לא מעוניין, הם לא יעשו את זה. חוץ מזה, אתה עושה דברים שמקדמים צלילות של המודעות? עבודה פנימית כלשהי?

נ ו ל י ה

New member
תודה על העיצה, לא חשבתי על זה,ננסה.

בקשר לצלילות המודעות, לא (אולי זה הזמן להתחיל), נראה קודם אם אצליח לבצע חלימה בלי להיכנס לפאניקה. תודה בכל אופן על העיצה: מנוליה

נ ו ל י ה

New member
קצת על צלילות ופאניקה

א) - צלילות זה מושג שקשה מאוד להגדרה. ב) - הייתי יכול להגיד שאני צלול מאוד "אך אין הנחתום מעיד על עיסתו" ג) - אופיה של החלימה גורמת לך לאבד צלילות (ישנם רגעים שאינך יודע אם אתה ער או לא) מאחר ואני מתרגל חלימה מעל שש שנים, ומעולם לא נכנסתי לפאניקה בחלימה, ואין אני משתמש בסמים, או צורך אלכוהול, או מצמיד את פי אל צינור המזגן, אין אתה יכול להאשים אותי בחוסר צלילות בשעת החלימה. מנוליה.

L i z a r d

New member
אהא

נראה לי ששיפור הצלילות יעזור לך מאוד במה שאתה מתנסה בו כרגע בחלימה. השיפור הוא ביחס לעצמך, לא ביחס למישהו אחר. אני מעריך שאתה באמת צלול יותר מרוב בני האדם ושמח לקרוא שאתה לא משתמש בחומרים מסמאים. ראיתי שאתה מתחיל עם שחזור, וזה נראה לי בכיוון של אותה צלילות.

roigr

New member
שאלה לי אלייך.

בימים אלו אני קורא את "אמנות החלימה", והייתי מעוניין גם לבצע חלימה. השאלה שלי - איך מתחילים ? לנסות למצוא את היד לי בחלום ? ובכלל, כדאי פשוט לעקוב אחרי כל מה שדון חואן אומר לקסטנדה ולעשות את אותם הדברים ? ושאלה נוספת: גם אתה נתקלת ב"יצורים האנ-אורגניים" ? כי אולי אם אין לנו את דון חואן בעצמו שידריך אותנו, לא כדאי לעסוק בזה לבד. אולי אם אתה סתם חולם מבלי לעבור את כל "שבע השערים", אין בזה שום תועלת (חוץ מחלומות קצת יותר נחמדים). בכל מקרה, תודה.

נ ו ל י ה

New member
תשובה לשאלה!

חלימה, כמו כל דבר אחר בעולמו של דון חואן, הינה דבר מסוכן מאוד, אסור בתכלית האיסור לבצע חלימה ללא שיקול דעת רציני, ואין לראות בחלימה מכשיר למטרות רווח. היום, לאחר ניסיון של כמה שנים בחלימה (ולי יש נטיה טיבעית לחלימה) אני יודע שעשיתי כמה שגיאות נוראיות שיכלו לעלות לי ביוקר רב. קראתי בכמה ראיונות שנתן קרלוס למגזינים שעוסקים ברוחניות ומיסטיקה, שלפני הכל צריך לבצע שיחזור, בלי שיחזור אין לנו מספיק עוצמה לבצע כל מהלך אמיתי בעולמו של דון חואן (למעט אנשים אשר נולדו עם מטען אנרגטי גדול, ורוב האנשים הם לא כאלה) השיחזור מחזיר לנו את כל האנרגיות שאיבדנו במהלך השנים במגענו עם בני האדם, ופותח לנו פתח אל עולמו של דון חואן. נוליה.

roigr

New member
אז תגיד לי משהו נוסף:

אם המלצתך בעצם, בין השיטין, היא לא לבצע חלימה סתם ככה, 1- אתה יודע על מישהו שיכול להכוין ? 2- אמרת שעשית כמה שגיאות נוראיות - אתה יכול לצאת מהן, לעשות "אחורה פנה" ? 3- אני שואל באמת כי אני מאוד מתעניין בכל מה שלא נכלל בעולם השגרתי שלנו, אבל אני לא אוהב כל מיני פסאודו-גורוים למיניהם, וגם לא אנשים שלא לוקחים דברים ברצינות. אתה יכול להמליץ על קבוצה כלשהי/מורה לתחום הזה ? 4- אתה יכול לפרט קצת על אילו שגיאות נוראיות עשית ולמה הן עלו לך ביוקר ? זה קשור ליצורים האנ-אורגניים כביכול ? (באמת שאתה לא חייב לענות לזה אם לא מתאים לך) תודה בינתיים.

נ ו ל י ה

New member
תשובה למשהו נוסף....

כל אדם באשר הוא, היה רוצה מורה שיעשה לו את החיים קלים, שיגיד לו, עשה כך וכך, חזור על התרגיל שש פעמים, וניפגש מחר באותה השעה ובאותו המקום. זוהי טעות נפוצה לחשוב כך, והיא נובעת מעצם קריאתם של ספריו של קרלוס. אין בנמצא חיים קלים, וכל התקדמות מעטה שאנו עושים בדרך, עולה לנו בקשיים מרובים. בקשר לשגיאות הנוראיות, הן "כמעט" עלו לי ביוקר, ולמזלי הרב יכולתי לבצע "אחורה פנה". בתשובתי הקודמת, המלצתי לך להתחיל בשיחזור לפני הכל, המלצה זו לא הייתה סתם המלצה, אני בזבזתי שנים לחינם עד שהבנתי ששיחזור קודם לכל. עוד דבר קטן אחד: אני משתדל בכתיבתי לא לכתוב בין השיטין, על מנת לא להטעות את הקוראים, אם אתה רוצה להתחיל בחלימה דווקא, אין שום בעיה, אתה תגיע לאחר זמן לאותה מסקנה כמוני, וכולי תקווה שלך זה יקח פחות זמן ממני. נוליה

roigr

New member
חבל שאין עוד דון-חואנים,

ובכל מקרה - יש בנמצא הסבר איך עושים שחזור ? אני אפילו לא יודע בדיוק מה זה אומר. ודבר נוסף, מטרת החלימה היא להגיע לעולמות אחרים ותו-לא ? כלומר, זה יעדה העיקרי ? כתבת לי: "אם אתה רוצה להתחיל בחלימה"... - יש עוד דברים שמוצגים בספרים של קסטנדה שהם שונים מהחלימה וגם להם יש מטרות משלהם ? (*שאלת רשות: אתה התחלת רק מחלימה ? או שאתה עושה עוד דברים ?) תודה.

נ ו ל י ה

New member
דיבורים כמו חול, ואין מה לאכול...

הכל כתוב בספריו של "קרלוס קסטנדה". חלימה, שיחזור, יקוש, וכל השאר. (ציטוט) "אין לנו צורך במורים, אלא כדי שידחפו אותנו קדימה ללא רחם" גם אני כמוך, כשקראתי את ספריו של קרלוס, רציתי שגם לי יהיה דון חואן משלי, וכשהגעתי לספר שבו דון חואן נפרד מקרלוס, כמעט בכיתי, וכשמעתי על מותו של קרלוס, אני ובת זוגתי לשעבר (שגם היא הולכת בדרך) בכינו. אם אתה רוצה, או מעונין, ללכת בנתיב, עליך לקרוא קודם את ספריו של קרלוס, ישנם עוד כמה ספרים שהייתי רוצה להמליץ לך עליהם, אך עדיף להתמקד בנושא אחד כל פעם. נוליה.

למעלה