שאלה - מעבר מהנקה לאוכל

elcha1

New member
שאלה - מעבר מהנקה לאוכל

הי, בני בן שנה. עד עכשיו האוכל שלו היה מבוסס על ההנקה. במקביל הוא קיבל מרק, פירות וקצת דגנים. הרופאים לוחצים עלי להפסיק להניק כי "עד גיל שנה זה מצוין ומספיק", ויש לי פחות חלב. אני שוקלת להפסיק להניק באופן הדרגתי. שאלותי: מה הכמות של דברי החלב שאני צריכה לתת לו כל יום במקום ההנקה, יחסית לירקות ופירות? - חלב עיזים, חלב פרה, או פורמולה? מה אמור להיות התפריט היומי שלו (איך לדעת שהוא מקבל מספיק מהאוכל הנכון)? יש לציין שעד עכשיו לא נתתי לו בשר או דגים. אשמח גם לקבל הפניות למקורות נוספים. קרין

נראה לי שבפורום הנקה יוכלו

לעזור לך יותר. חוץ מזה - תפסיקי להניק כשיתאים לך ואל תתני לאף אחד ללחוץ עליך להפסיק כי "עד גיל שנה זה מספיק".

ronnieyuval

New member
הי קרין! ../images/Emo140.gif

קודם כל, הרשי לי לנפנף במחי יד את כל אלה שאומרים לך שלא צריך להניק יותר משנה. אם טוב לך וטוב לבן שלך, אין שום סיבה להפסיק. יש לך את כמות החלב לה הוא זקוק, והחלב ממשיך להיות מזין ובריא בשבילו. אם יש ילדים שממשיכים לקבל פורמולה עד גיל שלוש ויותר, למה לא להמשיך להניק? הנה לך מאמר מצויין על הנקה מעל גיל שנה - להדפיס ולקרוא, ולא לשכוח לתת לרופא שכנראה יש לו ידע מיושן ולא מעודכן לגבי הנקה. את המאמר כתבה טובה קראוזה - דיאטנית מצויינת וידועת שם. כמובן שאם ההנקה לא נעימה לך או שיש סיבות אחרות בשלן את רוצה להפסיק את ההנקה, זה כבר סיפור אחר. אבל להפסיק בגלל הסיבות שנתת לדעתי זה חבל מאוד. עכשיו... ההנקה (ובאותה מטבע גם הבקבוקים) בגילאים האלה בד"כ יורדת בכמות ומוחלפת ע"י אוכל מוצק בהדרגה. בגיל שנה אין מניעה לאכול כמעט הכל, אלא אם כן יש אלרגיות במשפחה או ספציפית אצל הילד. אצלנו למשל, בגיל הזה יובל אכלה ממש ממש הכל, אולי חוץ מפיצוחים... לא מומלץ לתת אגוזים או דברים קטנים וקשים (גזר לא מבושל, סוכריות), וכן מומלץ להמנע מדבש עד גיל שנתיים. הוא יכול לאכול בשר, עוף, וגם דגים, רק להזהר מאוד עם העצמות (בכלל, רצוי לתת קציצת דג ולא דג שלם בגלל העצמות הקטנות). הוא יכול לאכול פסטה ואורז ותפו"א ואת כל הירקות והפירות הקיימים אם אין לו אלרגיות אליהם. הוא יכול לאכול מוצרי חלב וגם לשתות חלב ניגר. גם ביצים הוא כבר יכול, ולחם גם. בקיצור - הכל. שוב, אם יש אלרגיה אז כמובן להמנע. אני מגיל קטן ביותר נותנת ליובלי לאכול כל מה שאנחנו אוכלים בבית. פשוט נותנת לה ארוחות מסודרות (בוקר, צהריים, ערב) וביניהן ארוחות קלות. משתדלת שהארוחות יהיו מאוזנות מבחינה תזונתית. ולא שוכחת לפנק אותה מידי פעם במשהו טעים! ההנקה בד"כ היתה באה כתוספת (ינקה עד גיל שנה וחצי) בין הארוחות או כפינוקים, וגם כשהיתה חולה. את מוזמנת לפורום הנקה וגם לפורום ייעוץ הנקה, שני פורומים מצויינים להתייעץ בהם על הנקה, תזונה, וגם גמילה. בהצלחה!

מתרגשת

New member
קרין היי

אני ממליצה בחום להתעלם מדברי הרופאים. תניקי כמה שאת רוצה ואל תתייחסי לכל מה שאומרים לך רופאים. לא תמיד הם יודעים הכי טוב. אלא אם כן את רוצה להפסיק כמובן ואז אני ממליצה על רמדיה (פורמולה) לא על שום חלב שהוא... תשאלי בפורום הנקה ותראי למה אני מתכוונת

למעלה