שאלה מעובד שגנבו ממנו:

gilad905

New member
שאלה מעובד שגנבו ממנו:

אני עבדתי עד לפני חודשיים בערך בחברת נירטל אבטחה ורפואה. לאחר שהתפטרתי הם עדיין היו חייבים לי כ- 1500 שקלים על "טעויות" שנעשו במשכורות שלי לטובתם. מאז ההתפטרות שלי, אין ממש עם מי לדבר שם... ולא נראה שאני אקבל את הכסף בלי להילחם. יש לי שתי שאלות: 1. מה אני צריך שיהיה לי כדי להתלונן? יש לי את כל המשכורות, ובנוסף יומן שלי עם תיעוד של כל הימים שבהם עבדתי, על איזה תקן ומול מי. האם זה מספיק? מאז אותן "טעויות" עברו כבר כמה חודשים שבהם רק יצרתי איתם קשר טלפוני ופקס, ועכשיו הם מכחישים הכל. האם הם יכולים לטעון שהם לא ידעו על הטעות ושלא הודעתי להם בעצמי? האם זאת עדיין נחשבת הלנת שכר? או, במילים אחרות - כמה סיכויים באמת יש לי לקבל את הכסף שלי??? 2. שאלה נוספת ואף יותר דחופה היא - לפני כמה ימים הם יצרו איתי קשר לגבי שני הנשקים שיש אצלי בבית ואמרו לי שאני חייב להחזיר אותם אליהם למשרד, אחרת זה סירוב למסור נשק ושהם "יפתחו לי תיק במשטרה"... אני לא רוצה להחזיר להם אותם בעצמי כי אני לא מרגיש שיש אף הצדקה שאני אצא מהבית ואסחב עם הנשקים האלה בשבילהם עד למשרד, ושאם הם רוצים הם יכולים לבוא לקחת אותם בעצמם. אני יכול להגיד להם שהם מוזמנים לבוא לקחת את הנשקים??? האם זה גם נחשב "סירוב"??? אם אני אגיד להם את זה, יש עם זה בעיה מבחינת המשטרה כאילו? תודה רבה! אתם עושים עבודת קודש... גלעד

קסי1

New member
לעובד שגנבו ממנו.

א. לגבי הנשק אתה חייב להחזיר להם ובמשרדם.כיום אתה נושא נשק ללא רישוי. הרישוי פג ביום שהפסקתה לעבוד,ונשיאת נשק ללא רישוי מתאים הינה עבירה פללית. ב. לגבי שעות העבודה החסרות, עליך לנסח מכתב ולפרט בו את לוח שעות העבודה ולציין את השעות החסרות, לדעתך. ולגבות עם תלושי המשכורת והפירוט שלך. ובהתראה שתגיש תלונה לבית דין לעבודה. שלח בדואר רשום - אם אישור מסירה(שיוחזר לך עם הדואר. שמור העתק. והמתן 21 יום לקבלת תשובה. במידה ולא תענה, ובמידה והסכום המצטבר בו מספיק גבוה פנה ל"קו- לעובד" אשר יעזרו לך בוודאי לנסח כתב תביעה. אבל היה סבלני, חברות האבטחה סומכות על כך שאין לך סבלנות ואורך רוח.

gilad905

New member
הסכום הוא 1500 שקל

לגבי הסכום, הסכום הוא 1500 שקל, אז מה זה אומר? ולגבי הנשק, אני לא יכול לכתוב להם במכתב שאני עסוק ושאני לא יכול לצאת מהבית או משהו כזה?

קסי1

New member
נשק וחובות

לעניות דעתי את הנשק אתה חייב להחזיר לחברה ובמקום ממנו קיבלת את הנשק, כאמור נשיאת נשק ללא רישוי זו עבירה חמורה. לגבי החוב פעל כפי שהמלצתי.

TheSverd

New member
אהלן

קודם כל אני מציע לך להחזיר להם את הנשק בהקדם האפשרי. לאחר שתעשה את זה, תשלח להם מכתב רשמי עם כל דרישותייך(הכספיות) וכל הטיעונים שלך ותצפה לתשובה.הם יענו לך במכתב . אחרי שתקבל את התשובה יש לך 2 אפשרויות: או שהם יחזירו לך את כספך או שלא. במידה ולא יחזירו, הטיעונים שלהם ישמעו לך מופרכים ותרגיש שאתה צודק אתה תוכל להגיש תביעה לבית דין לעבודה הקרוב לביתך. אם לא יחזירו לך שום תשובה , תוכל כמובן גם כן לפנות לבית דין לעבודה. 2 דברים חשובים! במכתבך ציין במפורש שאם לא תקבל את כספך תצטרך לפנות לערכאות יותר גבוהות(רמיזה לתביעה), ותן להם פרק זמן(נגיד, 3 שבועות) לשליחת תשובה, על מנת שלא ימשכו את זה חודשים. בהצלחה!

gilad905

New member
תודה לכולם!

רציתי להגיד לכל מי שכתב לי תודה רבה! אני באמת אחזיר להם את הנשק, ואני מקווה שהגנבים האלה לא יעשו לי יותר מדי בעיות עם הכסף... זה מעודד לראות שיש עוד אנשים במצב שלי, אני לא יודע מה אתכם אבל אני ב-ח-י-י-ם לא חוזר לאבטחה, ואני גם אמליץ בחום לכל מי שאני מכיר להתרחק מהרעה הזאת. ישר כוח!

למעלה