שאלה... מעוניין להגיש ערעור במחוזי.

רוני66

New member
שאלה... מעוניין להגיש ערעור במחוזי.

אני מעוניין לערער על פס"ד של השלום שניתן היום. כמה זמן יש לי לערער? מהי הפרוצדורה? כמה הוצאות "אחטוף" אם אפסיד?

shaio

New member
תלוי

(אינני עו"ד) זמן לערעור: בדרך כלל 45 יום, אבל הדבר תלוי בסוג פסק הדין שבשלום. הפרוצדורה היא הגשת כתב-ערעור במזכירות בית-המשפט המחוזי הרלוונטי. תידרש בד"כ להפקיד ערובה להבטחת הוצאותיו של המשיב בערעור. ההוצאות ש"תחטוף" עלולות להיות 5-20 אלף ש"ח בממוצע... אבל אלה לא הדברים החשובים (וגם התשובות הן, בהעדר הסתכלות בתיק של איש מקצוע, בערבון מוגבל מאוד). הדברים החשובים הם שאין כמעט אפשרות ערעור על העובדות שקבעה הערכאה הראשונה, אלא רק על נקודות משפטיות (מהותיות או פרוצדורליות); שאין לערעורים סיכוי רב להצליח; ושבפרט אם התיק הינו קטן היחס אליו במחוזי יהיה כאילו הוא אבוד מראש, אלא אם הנימוקים לערעור הם באמת מרשימים. ומסיבות אלה -- בהינתן סכנת החיוב בהוצאות -- לא הייתי מציע לבחור בהליך הזה ללא ליווי עורך דין. בהצלחה בכל מקרה!

avnercar

New member
לshaio שאלת הבהרה

בהקשר לערעור ברצוני לברר: א. מה ההבדל בין אותן "עובדות שעליהן אין כמעט אפשרות ערעור"? ובין "הנקודות המשפטיות (המהותיות או הפרוצדורליות")? שעליהן כן ניתן לערער? ב. האם תוכל להסביר ולתת דוגמאות. תודה. נ.ב כתבת שאינך עורך דין(אתה בטוח
) אז הרשה לי ראשית להחמיא על הידע הרב ושנית לשאול מהיכן הידע הנרחב בתחום המשפט?

תשובה בלתי מקצועית

גם אני לא עו"ד. הערעור מתבסס על הפסיקה בערכאה הקודמת ואינו מתבסס על הבאת עובדות חדשות. אם בערכאה הקודמת התעלמו או לא התייחסו לראיה מהותית לפי דעתו של המערער, או שהיה שיבוש בסדר הדין (לפי דעת המערער), או שהפסיקה איננה הולמת את נסיבות המקרה (לפי דעת המערער) - הוא מגיש ערעור. זאת בניגוד למשפט חוזר שבו ניתן להביא ראיות חדשות, אך מקרים כאלה נדירים במחוזותינו.

shaio

New member
עובדה וחוק

אם השופט בשלום קבע שאדם לווה כסף ולא החזיר, אין אפשרות מעשית שייקבע בערעור אחרת בשאלות "האם היתה הלוואה", "האם הוחזרה ההלוואה". אם השופט אחרי זה קובע שהלווה גם לא חייב להחזיר את הכסף, אז אפשר לערער, כי השופט לא הבין נכון את החוק, שקובע שמי שלוקח הלוואה חייב להחזיר אותה. זהו ערעור בנקודה משפטית מהותית. ערעור בנקודה משפטית דיונית יהיה למשל אם השופט עשה טעות בניהול המשפט המצדיקה את ביטולו פסק דינו. זהו ערעור בנקודה משפטית דיונית. דוגמה אפשרית: השופט לא נתן לאחד הצדדים לזמן עדים.

דנגד

New member
לשאלתך

45 יום. עליך להגיש ערעור לביהמ"ש המחוזי בכותרת זו. אם תפסיד - תלוי כמה הרגזת את השופט, תלוי מה גובה הסכום עליו אתה מערער

למעלה