שאלה מעניינת לדיון.

Eclipsed 0

New member
שאלה מעניינת לדיון.

קנו לכם מוצר שנוסה על בעלי חיים. מה אפשר בעצם לעשות ? למשל, לא מזמן סבתא שלי היתה בחופשה. היא החליטה לבחור לי מתנה וקנתה לי בושם של הוגו בוס (P&G) לא ידעתי שזה שלהם אז ולקחתי אותו. לצערי היא פתחה אותו ולכן אני לא יכולה להחזיר. מה הייתם עושים במקרה כזה ? נתקלתם במקרה דומה ?

m_shy

New member
../images/Emo13.gifמאבק-חרם כלכלי-ותחושות שבלב

בעיני, התמיכה בתעשיות המנצלות בע"ח היא בעצם הקניה. לאחר שנקנה מוצר מסוים, הועברה כבר התמורה בעדו, והתרומה למעגל הכספים שסביבו כבר נעשתה. אם זה עושה לך הרגשה רעה להשתמש בבושם הזה - הרי שאין טעם שתשתמשי בו. אבל זה עניין אישי פרטי רגשי שלך, ואין לזה דבר עם המאבק בP&G. טעויות קורות, ואין מה לעשות. אני חושב שצריך למדוד דברים בפרמטרים של מה "ניתן לעשות לאור המצב הנתון", ולא "חבל שקרה כך וכך". אני לא חושב, לכן, שיש כאן מקום ל"תחושה רעה", או ללזרוק את הבושם או משהו כזה. את - את ההחלטה האסטרטגית שלך עשית. בטוחני שגם סבתך כבר יודעת להיות יותר זהירה בדברים הללו. אתן, את הנזק לP&G עשיתן בכל פעם שעמדתן מול המדף ובחרתן במוצר המתחרה בגלל שP&G עושים ניסויים בבעלי חיים. קרה מקרה, קרתה טעות. P&G ניצחה בסיבוב הזה של קניה. כל מה שניתן לעשות זה לשנס מותניים, ולדאוג שהיא תשלם על כך ריבית דריבית בהפסד ב-10 קרבות אחרים, שהם 10 צרכנים אחרים שיבחרו במוצר המתחרה בגלל עניין הניסויים בבעלי חיים. איך? פשוט מאוד - כהרגלך - תוציאי אותם מהארון. ואם מישהו ישאל אותך "מה זה הריח הטוב הזה" תוכלי תמיד לומד שזה הוגו בוס, אבל שאת לא מתכוונת יותר לקנות אותו בחיים בגלל שגילית שהחברה שעושה אותו מנסה את המוצרים שלה בבעלי חיים. "מהיום אני רק עם קרליין" שי משולם

Eclipsed 0

New member
כמובן.

אני בספק אם באמת אאכזב אותה כשאספר לה את התגלית שלי. בכל מקרה, העברתי אותו בשקט בשקט לאמא שלי, והיא התחייבה לא ליידע אותה. בפעם הבאה אני אזכור לא לומר לה שתבחר לבד.

למעלה