שאלה מעניינת (מאוד!)...

amitmis

New member
שאלה מעניינת (מאוד!)...

שלום רב, נניח מים הנשפכים באופן אנכי לחלוטין, על משטח שטוח *לחלוטין*, כאשר המשפט כולו מוטה מעלה אחת לכיוון שמאל. כמובן שהמים ייפגעיו במשטח (אגב - המים לא נשפכים מגבוה במיוחד. נאמר - חצי ס"מ, ובידי מכונה מדויקת, ולא יד אדם), וייפלו (בהתחשב שיש כוח כבידה רגיל - כמו בכדור הארץ) לכיוון בו מוטה המשטח. עכשיו נניח שהמים, אשר נשפכים מאותה מכונה מדויקת, בתנאי מעבדה (אין רוח כלשהי, ריק מוחלט), נשפכים על אותו משטח אנכי ושטוח לחלוטין, מצינור אנך ודק ביותר (מאית ס"מ), מגובה ס"מ. לאיזה כיוון המים יילכו - ימין או שמאל - לאחר הפגיעה? מים הם מערכת כיאוטית רגישה, ולכן תזוזה של חלקיק אחד יכולה לשנות את גורל כל המערכת לכאן או לכאן. אבל נגיד שאפילו חלקיק אחד לא ייסטה. מה אז? מה אם, במילים אחרות, ובקצרה, מערכת כיאוטית, אשר היא רגישה לתנאי ההתחלה, תתחיל בתנאי התחלה רגילים לחלוטין (ו"תופעל" לכאן או לכאן), בלי *שום* שינוי התחלתי? אני מקווה שאתם מבינים את השאלה. תודה רבה, עמית.

אחמס1

New member
למים יש טמפרטורה

לכן אין משמעות לאמירה "אבל נגיד שאפילו חלקיק אחד לא ייסטה", כי לפי הגדרתו חלקיק בתווך הוא בעל אנרגיה תרמית kT (ומכיוון שהאנרגיה הקינטית היא תרמית - המהירות היא לכיוון אקראי).

אחמס1

New member
התייחסתי לכך שמים (H2O נוזל) לא יכולים להופיע

בתת-לחץ כמו שהוא רצה לעשות בניסוי שלו, בצורת נוזל.

niv1990

New member
שמאל אם הבנתי נכון

אין לי מושג במערכות כאוטיות, אבל אם למרכז המסה הענקת מהירות שמאלה ולא פועל שום כוח לכיוון ימינה אני לא רואה סיבה שמרכז המסה ישנה את הכיוון. סביר להניח שפשוט המים יתפזרו לכל הכיוונים ברגע שיפגעו (עדיין אני חושב שמרכז המסה ימצא שמאלה מנק' הפגיעה).

spake

New member
אני חייב לציין משו

לדעתי לא הבנת עד הסוף מה אומרת מערכת כאוטית.... כאשר יש מערכת כאוטית מה שקורה הוא שלעולם לא תוכל ליצור תנאי התחלה מדוייקים כפי שאתה רוצה. למשל במערכת שלך אתה לא הבאת בחשבון את פני המשטח שלעולם לא יכולו להיות זהים לחלוטין, שכחת את עיניין הרוח, שלא נדבר על הטמפרטורה של המים כפי שהוזכר למעלה. אין לי מושג אם ערכת פעם ניסוי בפיזיקה אבל אין דבר כזה שאין לך שגיאת מדידה! לכל מכשיר יש שגיאה כלשהי.....

amitmis

New member
כן, זה נכון. הנה הבהרה חשובה:

נשנה את השאלה המקורית שלי, ברשותכם, לא לניסוי יזום, בו לעולם לא אוכל לדייק (או לדעת אם אני מדייק), אלא למצב אקראי בו זה קרה. לא משהו שקבעתי. משהו שבמקרה נעצר במצב הזה. הבנתם?

spake

New member
סבבה עכשיו לדעתי....

השאלה שלך היא טיאורתית לגמריי לדעתי מה שיקרה לטיפה היא שהיא לא "תנזל" לשום מקום. היא תתפזר קלות ותיווצר כיפה כזו של מים בגלל הקשרים החשמליים בתוך החומר.

amitmis

New member
או.קיי...

ואם נמשיך למזוג ולמזוג? זה ייבנה לגובה?!?!!?!?!?

אחמס1

New member
לא, זה ייבנה לצדדים

יש אפילו חישוב מדוייק של הצורה של טיפת מים על משטח, עם כל מיני הנחות של סימטריה מרחבית. מה שצריך לעשות זה מינימיזציה ל-surface energy שני המשטחים (מים-אוויר ומים-מוצק).

Alkhimey

New member
חפש על משוואת יאנג ו יאנג-ליפמן

צורת הטיפה תמיד תהיה מעוגלת אבל בעזרת מתחי הפנים(נוזל משטח, נוזל אוור, אוור משטח) ניתן לדעת את הזווית בין טיפת המים למשטח.

למעלה