שאלה מעניינת על טעם ועקרונות

KaiserDino

New member
שאלה מעניינת על טעם ועקרונות

שלום רב לחברי הפורום הנהדר רציתי לשאול אם לגיטימי בעיניכם להשמיע קטעי יצירות של מלחינים בהפסקות ובפסקי זמן של אירוע ספורט ? השאלה היא יותר על העקרון מאשר על טעם למען האמת . כלומר : רוב ההפסקות הם באורך של כדקה , וזה הזמן שניתן להכניס בו חלק מיצירה . אם משמיעים קטע קצר מתוך איזו יצירה .. זה נחשב להיות לא מכובד ? כי המטרה היא בדיוק ההיפך - להכניס אווירה של יוקרה , של קלאסה , התעלות הרוח וקסם באוויר . וזה רעיון שאני ועוד כמה מבקשים לקדם בליגה עליה אנו אחראיים . לא רוצה לעשות שום דבר בלי לשמוע את דעתם של מי שמבינים בתחום . אשמח לשמוע דעתכם בדבר , תודה

גם לגיטימי וגם חינוכי

לגיטימי - אין מוסיקה "קדושה", ובה]סקות של ארועי פורט זה יהיה הולם בהחלט. קראתי היום על סקר שהממצאים שלו מדאיגים: 42% מתושבי המדינה לא היו מעולם בקונצרט קלאסי. זה יהיה גם מעשה חינוכי לחשוף את מי שלא רגיל לקסם ולהתעלות (כמו שכתבת) של המוסיקה. מבחינתי - יישר כח!

רעיון מבורך בהחלט!

מה? 42% לא היו אי פעם בקונצרט קלאסי? זה באמת הרבה. אם תוכל לתת קישור לסקר אשמח.

ItsikH

Member
אני אצער אותך עוד יותר סקר פרטי מאוד שלי: מבין העובדים איתי שהזמנתי לקונצרט, היו רבים שהגיבו בחוסר ענין מוחלט וחד משמעי, מבלי להתייחס לתוכנו כלל. מדובר באנשים משכילים (אקדמאים או בעלי השכלה על תיכונית), ובעלי ענין במוזיקה ושמיעה מוזיקלית, שציינו לא רק שאין להם ענין בקונצרט המסוים הזה אלא בכל קונצרט שהוא, ולא רק שלא היו בקונצרט, גם לא שמעו מוזיקה קלאסית מעולם. אותי זה מטריד מאוד.

cut2

New member
אני לא מוטרד.

אנשים לא אוהבים מוזיקה קלאסית וזה לא מעניין אותם. ידוע ומוכר. אולי אפשר לגרות ילדים ונוער ולמשוך אותם - זה כן, חשוב מאוד -, אבל מבוגרים, זה די נס שיוטבלו לקלאציסיזם כך באמצע החיים.

ItsikH

Member
אני מוטרד מפני שזה הקהל המסורתי של המוזיקה הקלאסית. הקהל הרחב לא התעניין במוזיקה קלאסית מעולם, אבל יש אוכלוסיה שהייתי מצפה שלפחות תגלה ענין מסוים במוזיקה קלאסית, ולוא להשכלה כללית. ד"א פנה אלי לפני כמה ימים בחור שעובד איתי, ללא שום רקע במוזיקה קלאסית, וביקש לברר על קונצרט שיכול לעניין אותו כמבוא לתחום - אז אין סיבה להתייאש.

ItsikH

Member
../images/Emo207.gifהמלצות לקונצרטים קלים/מוסברים בקרוב? אני מחפש קונצרט שיכול לעניין מאזין חסר נסיון. חשבתי אולי על סימפונית ראשון עם דן אטינגר - פולצ'ינלה ושחרזאדה, בהחלט מוזיקה לא קשה מדי למאזין מתחיל. הצעות נוספות?

Noa L

New member
לא מזמן המליצו כאן על רביעיית כרמל.

יש להם סדרת קונצרטים מוסברים.

amitmis

New member
לי זה לא נשמע טוב...

"לא קשור" כזה... חוץ מזה שאנשים שלא שמעו מוסיקה קלאסית בד"כ לא אמביוולנטיים לגביה, אלא שונאים אותה!

jonbaum

New member
מאוד מפתיע אותי

ש-60% מהאוכלוסיה כן היו בקונצרט מימיהם. מה שכתוב בכתבה לא חדש ולא מפתיע. כאשר אני הייתי בתיכון (וזה היה אגב תיכון מאוד "אליטיסטי" ו"סנובי"), אי שם בתחילת שנות השמונים, אני הייתי היחיד בכיתה שאהב מוסיקה קלאסית, וכולם חשבו שאני בערך הדבר הכי מוזר עלי אדמות.

ItsikH

Member
לא מצאתי הקלטה אבל לחבורת "לול" (אורי זוהר ואריק איינשטיין, 1970) היה מה לאמר בענין וזה לא ממש מעודד. בערוץ הטלוויזיה היחיד לא משדרים את משחק הכדורגל עקב תקלה ובמקום זאת משדרים את האופרה "לה מרמור" מאת פרלש. בתגובה שולף אחד מהם אקדח ויורה בטלוויזיה.

זה לא היה ב"לול"

אלא בסרט "כבלים". 20 שנה מאוחר יותר ובלי אורי זוהר, אבל השיסל הוא אותו שיסל...

ItsikH

Member
לא, המקור הוא ב"לול" כי אני ראיתי את זה בטלוויזיה בשחור לבן בגרסה המקורית.

כן, ../images/Emo52.gif, חשבתי על זה שוב

ונזכרתי שאתה צודק..

בארוע ספורט,אתה מתכוון למשחקים וכד'?

זה לגיטימי כשלעצמו אבל לא מתאים לקהל שבא כולו משולהב ופרוע ולא יקבל בברכה דבר כזה. מנסיון,ואני מקווה שאני קולעת נכון לשאלתך,הקהל משתלהב מחבורת מעודדות שקופצת למוזיקת פופ על מנת לשמור ל מוראל גבוהה ולרוב הם קוראים קריאות,צעקות וכד'. באופן עקרוני,להכניס להפסקה בארוע כלשהו קטע קלאסי זה יכול להיות נחמד,סביר להניח שזה יישאר רק כמוזיקת רקע.

למעלה