שאלה מעניינת:פרסומות בתשלום באתרים

inter100

New member
שאלה מעניינת:פרסומות בתשלום באתרים

שאלה מעניינת:פרסומות בתשלום באתרים בניתי אתר שעובד וטוב ומושך הרבה אנשים כל יום. פנו אלי כבר מספר בתי עסק שמעוניינים לפרסם אצלי באתר בתשלום. רציתי לשאול מה מותר מבחינת החוק בישראל (מס הכנסה וכו´) לעשות? איך לי תיק במס הכנסה כך שאני לא יכול לרשום קבלה למישהו. אם אני לא נותן קבלה אז זה לא חוקי ולכן אני חייב להקים עסק?????? מה אני עושה אם אני פשוט רוצים להרוויח כסף מהאתר שלי על ידי פרסומות ואני לא רוצה לפתוח עסק (תיק במס הכנסה)? האם יש דרך חוקית לספק שרות כזה למי שרוצה לפרסם אצלי? האם כל האתרים הפרטיים שמפרסמים פרסומות עושים זאת בצורה לא חוקית? אשמח לקבל תשובות לשאלותי. תודה

מתן שרות של פרסום בתשלום

היא ניהול עסק. מי שמנהל עסק חייב לדווח הכנסותיו לאגף מס הכנסה, לדווח למע"מ (כלומר להירשם כעוסק מורשה ובנסיבות מסויימות, כעוסק זעיר ואז אינו חייב לגבות מע"מ) ולמוסד לביטוח לאומי. קיימת דרך שלמיטב הבנתי אינה בלתי חוקית לנהל עסק ולהימנע מרישום במס הכנסה מע"מ והמוסד לביטוח לאומי. הדרך היא להתקשר עם אחד העסקים האלה שמנפיקים חשבוניות תמורת עמלות. כלומר, אתה גובה כסף, נותן אותו לחברה, החברה מנפיקה חשבונית מס ללקוח, לוקחת ממך עמלה כפי שתסכימו ומשלמת לך את היתרה כמשכורת, לאחר שכמובן מנכה ממך מס. אני לא מתלהב מהדרך הזאת, כי לדעתי היא בכל זאת מחייבת אותך לאיזשהו סוג של חשבונאות וגם אין לך אפשרות להתחבן עם מס הכנסה על הוצאות מוכרות, להזדקות על מע"מ שאתה משלם לצורך העסק, לקבל פחת וכד´. לשאלתך אם כל מי שנותן שרות של פרסום מדווח כדין, אני יכול לענות לך בשאלות אחרות: האם כל מי שנוהג ברכב מנועי עושה זאת לאחר שקיבל רשיון ועשה ביטוח חובה? דומני שלא. האם זה משנה לך? כלומר, זה שיש על הכביש עבריינים יעזור לך אם אתה תנהג ללא רשיון וללא ביטוח?

למעלה