שאלה מעניינת שהועלתה בזמן התוכנית של אלעד

שאלה מעניינת שהועלתה בזמן התוכנית של אלעד

אלעד שאל את אחד המרואיינים - חבר הפורום שלנו וינסנטי - האם האזנה לפלויד מקרבת אלינו אנשים אחרים. דהיינו, אם אנחנו מתחברים דווקא לאנשים שמקשיבים ואוהבים את הפלויד, או שזו פעילות יחידנית שלנו. אולי קצת מצחיק לשאול את זה בפורום - שכל מטרתו היא לקרב אנשים זה לזה ולהביא לדיאלוג - אבל זו שאלה מעניינת, בקשר לחיי התלת מימד שלנו: האם אנשים בסביבתו שומעים גם כן פלויד? אולי התאהבנו במוסיקה בגלל בני משפחה או חברים שהם אוהדים? ספרו לנו איך זה אצלכם.

itaikuskus

New member
אני התחלתי להאזין לפינק פלויד

בגלל בן דוד שלי. אני הייתי בן 12-13, הוא היה (ועדיין) 10 שנים יותר מבוגר, והוא אמר לי אז שכל מה שהוא שומע כרגע זה לד זפלין, דורס ופינק פלויד. אני חשבתי שמה שטוב לו יהיה טוב גם לי, וצדקתי בזמנו. בקשר לסביבה, אני זה ש"הפיץ" את הבשורה בקרב החבורה שלי כשזה נוגע לפינק פלויד. מצד שני זה כבר ממש לא מרגש אותי לפגוש חבר'ה שאוהבים פינק פלויד, וזה נראה לי דיי בנאלי בסוף היום. זה כמו שתגיד שאתה אוהב ביטלס. אז מה.

היי, גם אני אהבתי מאד את השאלה הזאת ../images/Emo13.gif

השאלה הזאת הייתה מבוססת בעיקר על חוויות שלי עם המוזיקה של פינק פלויד, הייתה לי תחושה שהמכנה המשותף הזה, האהבה לפינק פלויד וליצירה הזאת, הם שהיוו מכנה משותף ביני לבין הרבה מהחברים שלי. כבחור דיי מופנם, שלא נוטה להתחבר מאד מאד אל נערים בגילי או להבין את עולמם לעומק, קרה שפינק פלויד כלהקה הייתה אחת מאבני היסוד של הקשרים שבכל זאת הצלחתי ליצור עם נערים בגילי, פינק פלויד שברו אצלי את חומת ההפנמה, כשאני פוגש נערים בגילי שאוהבים את המוזיקה הזאת, אני מרגיש הרבה פחות מופנם ופתאום מבין את עולמם הרבה יותר. כך שלבסוף, התוצאה היא שהאהבה לנושאים מסויים יוצרת בסיס איתן להבנת עולמו של האחר ויצירת קשרים חברתיים. אני לא חושב שזה מצחיק לשאול את השאלה הזאת בפורום, וזאת גם הסיבה ששאלתי את השאלה הזאת חבר מהפורום, משום שהקשרים שנוצרים דרך הפורום הינם שונים מהקשרים שנוצרים בתוך חברה של ממש. דרך הראיון איתך למשל, הבנתי עלייך הרבה יותר ממה שהבנתי עלייך בשנים שאני קורא כאן בפורום הודעות שלך. דיון מעניין.

sr G a L

New member
אצלי זה דיי מורכב

בהתחלה, כמו כולם שמעתי רק על שיר אחד שלהם Another Brick In The Wall ולא כ"כ אהבתי את הסגנון מוזיקה הזה בשנה האחרונה, נחשפתי יותר לפלויד ואפשר להגיד ש"התאהבתי" במוזיקה שהם עשו. אני חושב שזאת מוזיקה חדשנית ופשוט טובה, מוזיקה שכיף לשמוע לא הרבה מסכימים איתי, בגלל זה אני חושב שיש אנשים מיוחדים שיכולים לאהוב את הפלויד, לא כולם מתחברים אליהם שקניתי את הפטיפון השגתי לי כמה תקליטים של הפלויד, וגם לאחרונה של לד זפלין שגם אותם אני אוהב מידי פעם לשמוע. אני חושב שזה מקרב. כי שיש בן אדם שאומר לך שהוא אוהב את הפלויד, אז יש פתאום המון המון נושאי שיחה מעניינים לדבר עליהם, שרק אתם תבינו זהו

Jason2

New member
בעבר אולי כן

בצבא כשנפגשתי עם אנשים שאוהבים פלויד אז היה קליק ובאמת היינו נפגשים והולכים לכל מיני ערבי מחווה. היום זה שונה, אני לא הולך לאנשים ברחוב ואומר להם "אתה אוהב את פינק פלויד? רוצה להיות חבר שלי?". השאלה מצחיקה אותי כי היא מזכירה לי את הנוצרים האדוקים בארה"ב ששואלים כל אדם שהם פוגשים "Do you know jesus christ?".

holo

New member
אצלי זה מאוד בולט

זה התחיל עם פינק פלויד במיוחד. התחלתי לשמוע אותם בכיתה ח' בערך, והייתי בטוח שאני בין היחידים שבאמת מכיר אותם ומבין אותם לעומק, עד שפגשתי את הפורום הזה. זאת הייתה תקופה מיוחדת. כמעט הכל התקשר אצלי למוזיקה של פינק פלויד וללהקה הנהדרת הזאת. התלהבתי בכל פעם שפגשתי במישהו שגם אוהב אותם וגם שומע אותם כמוני. הרגשתי ששנינו מבינים את אותו הדבר בלי שום צורך לדבר, למרות שדיבורים על פינק פלויד עם חברים או סתם אנשים תמיד היו בשפע. אני גם זוכר טוב מאוד את האנטי המכוון שהיה לחבר שלי ללהקה הזאת שאני שומע. היום הוא נחשב לחבר די וותיק בפורום הזה, ואפשר לומר שזה בעיקר בזכותי. פינק פלויד היו בשבילי ובשבילו הכניסה והדרך אל עולם חדש של מוזיקה, ואפילו אם המוזיקה שאנחנו שומעים היא לפעמים שונה הצעד היה בלתי נמנע, והתקשורת המוזיקלית שלנו שהתחילה מאותה הכרות משותפת עם הלהקה הזאת קיימת עד היום.

THC MaN

New member
אצלי זה יותר קשור למוזיקה

כמישהו אומר לי שהוא שומע פינק פלויד זה ישר "פותח לי את האזניים" ואני מתעניין יותר באותו בנאדם... אם הוא באמת יודע איפה הגאונות בפינק פלויד ומתחבר בפינק פלויד לאותם דברים שאני מתחבר (כמובן שלא בדיוק.. אני מדבר יותר על דברים עמוקים במוזיקה שלהם.. בסיפור שלהם וההשתלבות שלו במוזיקה..) אז הסיכוי שנתחבר בצורה טובה הוא גבוה ביותר. האמת שמצאתי רק אחד "במציאות" שמבין את פינק פלויד כמו שאני מבין והוא גם קורא פה בפורום... אבל בעצם החיבור הזה נוצר עם כל מי שמבין מוזיקה בצורה הזאת, וזה גם כולל אנשים שלא שומעים פינק פלויד. לא מזמן הכרתי חבר בטבעון ששומע מוזיקה שונה לגמרי, אבל ברור לחלוטין שהוא שומע מוזיקה בצורה דומה לאיך שאני שומע מוזיקה - גם איתו ישר נוצר קשר מצויין. וחברה שלי? הדבר שהצית את הלהבות שבתוכי היה שהיא שאלה אם אפשר להשאר באוטו כדי לסיים להקשיב לאיזשהו קטע גאוני. (כמובן שלא רק זה
) כן, אפשר להגיד שמוזיקה לוקחת חלק גדול מאוד מהחיים שלי. טוב - זאת לא הפעם הראשונה שאני מודה בזה.. השלמתי עם זה כבר מזמן.

THC MaN

New member
משפט שנאמר בשמירה עם אותו חבר מהפורום -

הגענו למסקנה שהבחורה שאיתה ארצה לחיות כל חיי - היא בחורה שכשאשמיע לה את Bike בתור שיר אהבה, היא תתרגש כמוני.
הייתה הסכמה גורפת בעניין
כמובן שזה לא עד כדי כך ברצינות, וזה לא כזה מחובר למציאות. שלא תבינו לא נכו.. אבל תכלס בינינו בתור "פלויידים" זכרים - זה לא נכון?!

The Eraser

New member
אין בחורות כאלה. באמת.

עדיף לא לנסות. חבל לחבל בקשרים קיימים. זה ממש מבאס שמשמיעים את זה ורואים את המבט התמוה ("איזה ווירדו") על הפנים.

THC MaN

New member
החברה הנוכחית שלי ../images/Emo13.gif

לאהובתי יש ראש פתוח במיוחד במוזיקה. אני מאמין שאוכל להעביר לה את משמעות השיר, ולאחר מכן כשהיא תשמע אותו היא תתרגש כמוני.. אני בטוח שמספר הבנות שיבינו את השיר הוא לא קטן בכלל (ובכלל לא אמור להיות קטן ממספר הגברים).. למרות שמישהי כמו אהובתי לא מצאתי בשום מקום

למעלה