שאלה מעניינת :)

HelterSkelter1

New member
הליין במאני הוא מגניב ביותר

הוא אומנם יחסית פשוט, וחוזר על עצמו, אבל הוא גרובי בטירוף, ונותן לכל העסק תחושת Fאנק\רגאיי, שמאוד מתאימים לסולואים, במיוחד לסולו סקסופון. אני לא חושב שהמעבר ל8\8 הוא בגלל שגילמור לא יכול לנגן ב8\7, אלא בגלל שהשיר פשוט דרש את זה, וסולו גיטרה מסוג זה נשמע יותר טוב ב-8\8. מה גם שגם הבאס משנה את התפקיד, ככה שזה לא רק גילמור.

כמדומני שקראתי ../images/Emo13.gif

שהם עברו מ-7/8 ל-8/8 באמצע השיר כי הם הקליטו אותו live, וככה יצא להם, באופן טבעי. זה לא היה מתוכנן מראש - בניגוד, אולי, לאופן העבודה הרגיל שלהם.

N a V e

New member
חישבו פעמיים

לפני שאתם מזלזלים בווטרס כנגן באס. אחד האלמנטים החשובים במוזיקה פסיכודלית הוא נוכחות טונים גבוהים,ואולי ווטרס לא ניגן בצורה מתוחכמת מידי,אבל מבחינת נוכחות באס הוא הורגש תמיד והוסיף המון למוזיקה של הפלויד.ברור שהוא לא נשמע באותה תדירות כמו גילמור או רייט,אבל לאנשים שבאמת מעמיקים במוזיקה קל לזהות את הנוכחות וההשפעה העצומה של הבאס בשירי פינק פלויד.

MellowShip

New member
חברים תקשיבו..

לא אמרתי שווטרס לא טוב...הוא עושה בדיוק מה שצריך ובפיל הנכון! הוא כן תותח ואני אישית ממש אוהב אותו בתור בסיסט! לגבי זה שגילמור לא יכל להתמודד עם הסולו ב 7/8 זה באמת נכון..אם הייתם רואים את הדיוידי של דארק סייד אז שם הוא מדבר על זה בחלק של מאני.. שיהיה לבריאות לכולנו!!

נאה דרשת.

רק הערה קטנה "לשקט" של הנביחות. קטע זה בעיני הוא הכי כועס והכי זועם וזועק,לי הוא נותן את התחושה של חוסר האונים כתוצאה של ניכור.

לא רק money

יש לדעתי לא מעט קטעי באס מדהימים שחבל לפספס. one of these days הפתיחה של sheep וגם בהמשך השיר. another brick pt-2 ועוד ועוד ועוד.

MellowShip

New member
התבלבלת אני חושב..

הפתיחה של פיגס, שם יש קטע בס אחד הגדולים שהוא עשה! וגם באקוס יש עבודת בס מצויינת ובכלל..

לא חושב שהתבלבלתי

שים לב בתחילת הקטע (וגם בהמשכו),יש ברקע קטעי באס מהממים,(לטעמי לפחות). דרך אגב בהופעה שלהם הם האריכו מאוד את הקטע הזה,וסנואי ווייט "הענק" קיבל את הכבוד לנגן את הקטע הזה.

MellowShip

New member
כן אבל..

אין בקטע הזה מלודיה מורכבת או משהו..הייתי אומר שהוא עושה שם את מה שצריך..נגיד בפיגס הוא ממש כתב מן יצירה קטנה כזאת על הבס שהיא באמת מדהימה ומלאת נפח.. בשיפ הוא רק נותן ליין של בס שמתמשך (כמו בone of these days) זה לא מיוחד משהו..למשל אם הוא היה קצת מתאמץ הוא היה עושה את זה בסלאפים וזה היה נשמע הרבה יותר טוב והרבה יותר מתאים..למשל כמו שגיא פראט עושה בפולס, כשהם עושים את השיר הזה שם..זה נשמע יוצא מן הכלל. בכמה מילים: ווטרס בסיסט טוב אין ספק, אבל אם הוא היה אוהב את הכלי יותר הוא היה מוציא דברים מדהימים שהיו מפילים אותנו מהרגליים..

שניכם זוכרים, כמובן ... ../images/Emo8.gif

שב-One of these days ניגנו גם ווטרס וגם גילמור בבס (על פי מקורותי, ניתן לשמוע את כל אחד מהם בנפרד, בכל אחד מהרמקולים בסטריאו), ושגילמור טען וטוען שהוא ניגן את רוב קטעי הבס ב-Animals...

לא זוכר.

וגם לא ידוע לי שגילמור ניגן על באס בקטע זה,כן ידוע לי שווטרס השתמש ביחידת הד שנתנה אפקט של כפילות,אני חושב שגילמור תרם מאוד לקטע זה והוא לא היה זקוק לבאס בכדי להצדיק את עצמו,(אגב זה היה אלבומו הראשון מאז הצטרפותו ללהקה) אני מאוד אשמח אם תפני אותי למקור שבו מצוין שיש לגילמור קרדיט על באס ביצירה זו או אחרת. בכלל,היו מספר מקרים שבו היתה לגילמור דרישה לקרדיטים,הרי הכל כתוב וגלוי לעין,למרות שלעולם לא נדע את האמת. מעדות ראיה אני רוצה לציין שב-ANIMALS גילמור לא ניגן על באס,ולא ידוע לי שבהקלטות הוא עשה זאת,וגם ביצירה זו הוא היה ענק,ולכן לא ברורה לי טענה זו. אודה לך אם תצייני את מקורותייך בנדון. מחר כשאתפנה מעט,אני אתחבר למערכת שלי ולאזניות (יש לי אחת טובה) כדי להבין במה מדובר,למרות שאני מדגיש שוב,מדובר ביחידת הד שחוברה לבאס של ווטרס.

כמובן שזה לא מדוייק

שזהו אלבומו הראשון של גילמור מאז הצטרפותו,אלה אלבומו הראשון שבו הוא בא לידי ביטוי כגילמור,לטעמי לפחות.

../images/Emo26.gif

"מעדות ראיה אני רוצה לציין שב-ANIMALS גילמור לא ניגן על באס,ולא ידוע לי שבהקלטות הוא עשה זאת,וגם ביצירה זו הוא היה ענק,ולכן לא ברורה לי טענה זו." ראית את ההקלטות? על מה מתבסס המשפט הראשון שלך?

כשאמרתי עדות ראיה התכוונתי

לעדות ראיה ז.א. עם העיניים שלי. דרך אגב,אם יש מקום שבו אפשר להשיג הקלטות של ה-ANIMALS אני אשמח לדעת היכן ניתן להשיגן. יאלה הולכים לים.

כתבתי על זה משהו בעבר.

וזה מופיע במאמרים,אני ממליץ לך לקרא,ואם עדיין משהו לא ברור לך,אני מבטיח לך תשובה ביום חמישי בערב,לפני כן לא יתאפשר לי.

הבטחתי.

מעדות ראיה אני רוצה לציין שב-ANIMALS גילמור לא ניגן על באס,ולא ידוע לי שבהקלטות הוא עשה זאת,וגם ביצירה זו הוא היה ענק,ולכן לא ברורה לי טענה זו. אני העתקתי מילה במילה את מה שכתבתי. אז לא ראיתי את גילמור מנגן באס,ובאמת לא ידוע לי אם בהקלטות הוא עשה זאת,ואם הוא היה עושה זאת,סביר להניח שהוא לא היה מוותר על הקרדיט,ההיפך.

לא צריך לזכור, בעצם

1. One of these Days - גש לאתר הרשמי של הפלויד (הלינק נמצא ב"קישורים"), ובעמ' הראשי גש ל-Echoes. מבין השירים בחר ב-One of these days, וכאשר יעלה המסך של השיר, לחץ על Track Stats (היינו, הסטטיסטיקה של הקטע). שם כתוב, במפורש, שווטרס וגילמור מנגנים בס בשיר. להלן ראיון עם גילמור, שערך העיתון Guitar World בשנת 1993, ובו מספר גילמור, בין היתר, כיצד הוקלט הקטע, ובאילו מכשירים הלהקה השתמשה בעת ההקלטה. להלן גם התווים לכל אחד משני הבסים. 2. באשר ל-Animals, אלו דברים שגילמור נהג לספר בראיונות בסוף שנות השמונים ותחילת שנות התשעים. יתרה מזאת, הוא טען שבזכות נגינתו בבס שם, זכה ווטרס בתואר "בסיסט השנה" בסיקרי סוף-שנה שנהגו עיתוני המוסיקה הבריטים לערוך, באותה תקופה. לדבריו של גילמור, ווטרס הודה לו על זכייתו. לטענות אלו של גילמור אין תימוכין במקורות אחרים, למיטב ידיעתי, ולכן אנו יכולים להאמין לו או שלא. לי עצמי אין מושג, כי לא הייתי שם. ככל הנראה, גילמור גם ניגן בבס בשיר Hey You מ"החומה". והוא בוודאות ניגן בס באלבומי הסולו של סיד בארט (אותם גם הפיק, כזכור), ובהופעה שאירגן לסיד באולם "אולימפיה" בלונדון, בשנת 1970. ולבסוף: גילמור הקליט מספר אלבומים עם הפלויד לפני Meddle, כמובן: Saucerful of Secrets, More, Ummagumma, Zabriskie Point, ו-Atom Heart Mother. לגישתי, הוא הראה נוכחות מאז שהצטרף ללהקה, עוד בהקלטת קטע הנושא מתוך Saucerful. באומהגומה, הוא כבר תרם שני שירים שחיבר לבדו, וזה היה שנתיים לפני Meddle.

למעלה