שאלה מעניינת..

black_magic

New member
שאלה מעניינת..

אם קרה לכם פעם שבני גילכם הציקו לכם בקשר לשמיעה שלכם?? לדעתי זה קורה הרבה, ולי בעצמי זה קרה יותר בפעם אחת..

המרחפת

New member
פעם... ביסודי

בתיכון (וגם בחטיבה) הם נהיו הרבה יותר מרוכזים בעצמם, ולא נתקלתי בהטרדות... גם את כבר בתיכון, ואני מתפלאת שעדיין מטרידים אותך בנושא. למרות שאני חושבת שגם אין הרבה מה להשוות ביני ובינך... אצלי הכל פחות בולט, אבל כולם יודעים שאני לק"ש. במה מתבטאות ההטרדות האלו?

LordNor

New member
כן ביסודי.... אבל זה לא נמשך הרבה

זמן... נגיד שבוע ולא יותר.. ואחרי זה הסברתי את בעיית השמיעה שלי ואז הפסיקו להציק לי בעניין הזה... אבל קורה לפעמיים שאני בא עם חברים לשחק כדורגל בשכונה ויש כאלה שלא ממש ראו חרשים.. אז שואלים מה הדבר הזה שיש לי באוזן.. ואז אני מסביר ולא מטרידים... למרות שיש הרגשה שמסתכלים עלייך במין מבט של רחמים... כאילו אתה בנאדם מסכן... אבל אין מה לעשות...

יש מה לעשות!

להסביר להם שאתה לא מיסכן ואולי יש לך צחשיר אבל זה לא הופך אותך לבנדם פחות טוב זה לא שיש לך פיגור במוח או משהו כזה

brbrita

New member
זה קורה לי לפעמים

בייסוד זה קרה לי הרבה כי היינו קטנים והרבה לא הבינו מה זה לקויי שמיעה... ועכשיו אני בחטיבת הביניים לפעמים מרגיזים לנו על זה רק בגלל שנאה או משהו כאלה... אם הם ירגיזו לי על זה אתעלם מהם זה ייקרה כל החיים,לדעתי... ברבריטה

כןן...

הכי הרבה זה היה ביסוד(כמו שכולם אמרו)...שומעים הציקו לנו על שאנחנו חירשים,קללו אותנו,לפעמים עשו סימנים(למרות שהם לא יודעים איך לדבר בשפת סימנים נכונים!!!). וספרתי למורה שלי...והיא כעסה עליהם...בכל זאת לא עזר. לבסוף מורה הציעה לנו שאתעלם ממהם. זה מה שעשיתי עד עכשיו. עכשיו אני בחטיבה...כבר לא מציקים לנו יותר. לפעמים ברחובות אנשים מסתכלים עליי בצורה עצבנית או כאלו שהם מופתעים שאני מדברת עם ידיים או מבט של רחמים... נכון זה מפריע לי. אבל אני כבר לא מתחייסת כלפיהם...ובכלל לא הסתכלתי אליהם. אמת...זה לא קורה לי הרבה...אלא מעט.

היי אני דווקא יודע משהו בשפת

הסימנים אני מסורתי רפורמי ואני בקהילה הרפורמית של מודיעין ויש לנו קצת ברכות שאנחנו מוסיפים תנועות ידיים ומתי שהו היתברר לי שזאת התפילה בשפת הסימנים!(כל הנשמה תהלל יה הללויה הללויה ) איזה מגניב! אתם יודעים אולי איפה אפשר ללמוד את שפת הסימנים? בצורה מעמיקה יותר? דרך אגב תייקראו את מה שבלק מג´יק עשתה לו קישור בפורום אני חושב שכדי שתיקראו את זה ואם כבר קראתם

שפת סימנים

ניתן ללמוד ב"שמע"...אבל הכי עדיף הוא שאדם חירש בעצמו ילמד אותך... ואם הוא חבר שלך...זה הרבה יותר טוב,ותוכל להתקדם בהרבה...

המרחפת

New member
לא נורא.

כשמתעורר הצורך לדבר בשפה, לומדים אותה. אני ידעתי משפטים בודדים בשס"י במשך שנים, מהקייטנות (אז ההסעות עוד היו משותפות לכבדי שמיעה וחרשים, והם לימדו אותי בדרך), אבל דיבור שוטף למדתי רק בגיל 15-16 בערך, כשהיו לי גם חברים חרשים...

נכון.. הכי הרבה..

מכות , קללות ועוד בין שומעים לחירשים... פשוט אני רוצה לשחק ושומעים מגרשים... אין מה לעשות... אני בטוח אם הורים היו מחנכים את שומעים מה זה חירשים ועוד שומעים היו מבינים......

LordNor

New member
זה בערך מה שקורה בביצפר שלנו....

בשנה שעברה החרשים היו משחקים במגרש כדורגל ושומעים רצו להצטרף והחרשים היו מגרשים אותם בבושת פנים... רק במקרים נדרים נתנו להם לשחק... ושומעים תמיד נתנו לחרשים לשחק איתם... והיו אפילו תחרות בין הכיתות בכדורגל והחרשים עצמם השתתפו... אבל למה לגרש שומעים????? מעניין... וגם צריך לחנך חירש.... לא רק שומע...

black_magic

New member
הערה חשובה בקשר לעצמי..

לא אמרתי שבתיכון מציקים לי כי בכלל לא מציקים לי בגלל זה.. זה קרה לי מדי פעם ביסודי, וגם מצד נערים/נערות דפוקים ברחוב או בקניון. אבל לא קרה לי הרבה.. לא הבנתי איך הגעתם למסקנה שזה קורה לי עכשיו בתיכון, הרי לא ציינתי את זה..

liran b

New member
לי הציקו............

כי אין לי שיווי משקל והראש שלי נוטה לצד אז קראו לי עקמו עד כיתה ח´. ולפני כל הניתוחים שעברתי הרביצו לי כי לא יכלתי להחזיר אבל שנה אחרי זה מי שרק נגע בי היה מסכן... כי כמו ששלי עדי ושחר ראו אני לא בחור צנום אבל ענק.. :) חחח אז לילה טוב..

למעלה