שאלה מעניינת

kevin198

New member
שאלה מעניינת

מה אתם אומרים עולמות מקבילים קיימים או לא קיימים?

סנגי

New member
עולמות מקבילים לדעת רבים אכן

עולמות מקבילים לדעת רבים בינהם אלברט איינשטיין אכן קיימים כמובן שהדעות חלוקות בעולם המדעי. עולמות מקבילים ויצורים פנטסטיים כתובים עוד במקורות התנכיים אין ספור רבנים בספרהם מספרים על 316 עולמות מקבילים ועל דמויות לא אנושיות החיות בהם. אחד מגדולי הרבנים שכתב את" שולחן ערוך" שחי לפני כמה מאות שנים בעירק הוא רבי בן איש חי שהזרם החרדי מזרחי של היום הולך על פי פרשנותיו הוא עצמו מתאר את העולמות המקבילים ומספר על אנשים בעלי שיעורי קומה רוחניים שיכולים לעבור ולהיכנס לאותם עולמות. עפ דעתי העולמות אכן קיימים והפלקלור של אלפי שנה של תרבויות בכדור הארץ בינהם הקאלטים הנורדים הושפעו במידה רבה ביצירת אגדות על יצורים מוזרים שאולי אכן היו קיימים בעולמות מקבילים ומצאו איזשהו דרך להיכנס לעולמנו ואנחנו כבר פרשנו זאת כשדים רוחות פיות טרולים והפכנו זאת כחלק מאגדות עם.

אני מאמינה שיש עולמות מקבילים:

וכהוכחה תישאלו את עצמכם מהם חלומות??? תמיד חשבתי שהחלום הוא עולם מקביל בפני עצמו, עולם מראה לעולם שלנו החומרי והפיסי, בחלומות פוגשים יצורים שבעולם הרגיל לא פוגשים, בחלומות אפשר לעוף, הזמן של החיים שונה בחלומות, ואפשר לצפות בחלום או לקחת בו חלק פעיל כמו במציאות או ללבוש צורה של דמות אחרת. כשהייתי קטנה שאלתי את עצמי מי הוא אלוהים והאם הוא קיים...כשהתחלתי לפתח מודעות לסביבה שבה אני חיה ולקיום שלי בה, שאלתי את עצמי אם אלוהים קיים והוא רואה אותנו בכל זמן ובכל מקום- אז אנחנו החלום של אלוהים, העולם המקביל שלו הוא העולם שלנו וכך להיפך. השאלה הכי מעניינת היא מה יקרה כשהחלום של אלוהים ייגמר...אז יגיע כנראה סוף העולם שלנו...

למה צריך הוכחה?!

אני לא באמת מאמינה שהתיאוריה הזאת אמיתית, זאת אחת ממיני המחשבות שחשבתי כדי להסביר את קיומי שלי ושל הסובב אותי. עוד לא מצאתי את האמת המוחלטת ואני גם לא חושבת שהיא קיימת, או ניתנת לגילוי...לא ע"י בני אדם רגילים כמונו בכל אופן, (אולי יצורים אחרים יותר תבוניים מאיתו אי שם ברחבי היקום כן גילו) . אבל אני כן מאמינה שמחשבות מסוג זה הן אלה שמייחדות כל אחד ואחת מאיתנו, כל בן אדם הוא עולם בפני עצמו, וכל אחד יוצר את העולם שהוא חי בו. "בעולם" המוכר לנו "כדור הארץ" יש 6 מיליארד אנשים- זה בעצם כמו 6 מיליארד עולמות מקבילים שחיים זה לצד זה...+ שאר הדברים שאמרתי בתגובה הקודמת על אלוהים, וזה רק בכדור הארץ... מי יודע כמה עוד קיימים יצורים תבוניים כמונו אשר גם חושבים על זה... מי יודע גם אם עוד בעלי חיים חוץ מבני אדם מכדור הארץ חושבים כך...כמו כלבים, דגים, או אפילו מקקים?! אנחנו חושבים שהם לא אינטליגטים כמונו, אבל אולי הם אינטליגטים בצורה אחרת שאנחנו לא מבינים והם גם חושבים עלזה?!

את אמרת

"וכהוכחה תישאלו את עצמכם מהם חלומות" זה היה נראה שאמרת את זה כהוכחה לזה שיש עולמות מקבילים.

Obisidian

New member
אפשרי

יש תיאוריה האומרת כי ככל שהזמן חולף , כל מידת זמן שחולפת זה יקום מקביל. כלומר, אפילו מה שקרה לפני כ- 5 שניות ממשיך להתקיים אינסופית בנקודת הזמן המסויימת הזאת . בגלל זה יש האומרים שתנועה אחורנית בזמן אפשרית מכיוון שהזמן עצמו מורכב משרשרת אינסופית של יקומים מקבילים . עכשיו , התיאוריה הזאת באמת נשמעת קצת מוגזמת , אבל יש בה משהו . הרי הזמן עצמו זה תנועה של גוף מנקודה A לנקודה B

pcp1

New member
לא ניראה לי

שהגינוי לחזור אחורה בזמן למשל לחזור ל1990 סתם נגיד זה לא הגינוי פשוט שאם אני חיי עכשיו ויחזור ל1990 אני יפגוש את עצמי?? זה בגדר חלום הזוי ביותר כמובן ואמן וזה יתגשם אבל לא ניראה לי זה הגיוני

Gilliana

New member
לא בהכרח תפגוש את עצמך

מכיוון שאנחנו לא יודעים דבר וחצי דבר על התנהגות קווי הזמן - תתכן גם האפשרות שברגע שאתה, הכרונונאוט, תצא מקו הזמן הנוכחי - לא תופיע גם בקו הזמן של העבר. בכלל - כל הנושא של מסע בזמן הוא מורכב מאד, יש עשרות תאוריות והשערות שכמובן כיום לא ניתן לבחון אף אחת מהן.

Martial Law

New member
כמה מילים בנושא

קודם כל ברצוני לשבח את הפורום ולציין שממש מהנה להיכנס וכל פעם להתפעל מחדש מאיזה תגלית או מקרה מסוים בקשר לתופעת העב"מים ולתופעות אחרות הקשורות בנושא. לגבי הנושא של חזרה בזמן, הייתה על כך תכנית בערוץ המדע ושם הועלו שני טענות מרכזיות 1. הוכח שכן אפשר לשנות את מרחבי הזמן רק אם מצליחים להגיע למהירות האור.לצורך המחשה, אפנה אתכם לסרט "סופרמן" לסצינה מפורסמת בה סופרמן חג מסביב לכדור הארץ ומצליח לסובב אותו לכיוון ההופכי ולמעשה להחזיר את הזמן בחזרה כך שיוכל לחזור ולהציל את לואיס. מדענים הצליחו להוכיח בדרך זו או אחרת, שאם עצם חג מסביב לכדור הארץ במהירות האור אז יתכן שינוי במרחבי הזמן ויתכן מאוד חזרה לעבר או ביקור בעתיד 2. קיום עובדים על מכונת זמן, אבל לא להיבהל, זוהי מכונה שכביכול מסוגלת לשגר חלקיקי אטומים כמאה שנים קדימה ע"י הצלבת קרני לייזר והחלקיק אמור להסתובב בצורה ספירלית ובמהירות עצומה כתוצאה מהחום של הקרניים, דבר שבעצם מספק אלטרנטיבה למהירות אור אני בטוח שהרבה יתקנו אותי או אפילו יפסלו חלק מדברי, בכל מקרה רציתי לשתף ולנסות לשפוך קצת אור על הנושא המעניין הזה.

pcp1

New member
אני כבר ראיתי ששלו דברים כאלה

שללו את הרעיון שעצם כל שהוא כלומר בן אדם יוכל לחזור אחרוה ולראות עצמו צעיר או אפילו לפגוע בבן אדם אחר שללו את זה אני לא זוכר רק תפירוט של זה

Gilliana

New member
איך אפשר לשלול דבר כזה?

על סמך איזה ידע? בשורה התחתונה - כל תאוריה לגבי מסע בזמן תקפה ולא תקפה, מכיוון שאנו לא יודעים על הנושא דבר וחצי דבר שלא לדבר על הקושי האנושי בכלל בתפיסת הרעיון.

HUhybrid

New member
סטיבן הוקינג מצא שהסיכוי

של אדם צאצא "לחזור בזמן" ולהרוג את ההורה שלו הוא אפס, ואחריו 70 אפסים אחרי הנקודה העשרונית ובסוף 1. אניבטוח שבאתר שלו הוא מזכיר זאת ומסביר זאת תיאורטית לפי מודל מיוחד, שלא ארחיב לגביו כעת.

Gilliana

New member
אני מכירה את התאוריה של הוקינג

וצר לי לומר - אבל המודל שלו תאורטי בלבד ואין שום הוכחה פיזיקלית או מתימטית שתומכת בהנחה הזו. כפי שאמרתי - מדובר בתחום כל כך עלום עבורנו בני האדם שכל תאוריה עשויה להיות נכונה ולא נכונה באותה מידה.

Silly LoveSong

New member
למה קצת מוגזם?

לי אישית זה נראה בסדר גמור ואף אפשרי.

HeavenDusk

New member
בדיוק כמו מצבי תודעה משתנים

כמו שהתפיסה שלנו את המרחב משתנה במצבי תודעה שונים (לדוגמא-עירנות, חלימה, תחת השפעת סמים\כדורים\תרופות) כך אני מניח שישנם גם אפשרויות בהם אורכי הגל עשויים לייצר עולם פיסי שונה משלנו.

pcp1

New member
שללו את זה בדרך מאוד

הגיונית רק שחכתי איפה ראיתי תכתבה אולי באתר הידען אבל לא בטוח תראו אמן אמן וזה יהיה אפשרי אבל לא ניראה לי שזה הגיוני

למעלה