שאלה מעניינת!

סנוקרן

New member
שאלה מעניינת!

שלום לכם! סיימתי עכשיו ויכוח עם חבר סביב הנושא "האם קיימת יהדות חילונית". אני טענתי שכל אחד הוא יהודי ויש ליהודי דרך שבא הוא צריך לחיות, אם הוא לא עושה ככה זה לא אומר שהוא חילוני או משהו כזה. הוא יהודי שאינו שומר תורה ומצוות. חבר שלי טען, שיש מציאות כזאתי ובעצם חילוני זה יהודי של מאמין וממילא לא שומר תורה ומצוות. זה קצת פלסף אבל תכל'ס העניין הוא שלא יכול להיות מצב ביניים. כתוב ש 'ישראל אף על פי שחטא ישראל הוא' אז גם אם אינך שומר תורה ומצוות אתה יהודי. לעומ"ז לגבי האפיקורוס היחס ביהדות פחות מתפשר. אלא שבדורות האחרונים עמ"י נכנס לבעיה שרובו הפך לפחות באופן מוצהר לאפיקורס. קיצור, אם הצלחתם להבין- מה דעתכם?

arriy80

New member
מי המציא את גדרי היהדות ?

* מיהו יהודי - לפי ההלכה היהודית, הוא מי שנולד לאם יהודיה, או שהתגייר כהלכה. * מהי דרך היהדות - הכוונה, איזו דרך קובעת ה"יהדות" ליהודי ללכת בה. ולא איזה דרך קובע היהודי ליהדות. ובכן, מי שייחד את העם הזה - עם ישראל - ונתן לו את דרך ה"יהדות", הוא אלוקים. הוא המוסמך להורות לנו את הדרך הזו, או אלו שהוא הסמיך להורות את כוונתו. לא ייתכן שלאחר 3300 שנה שדרכו עוברת בעם ישראל מדור לדור, יקומו אנשים וימציאו דרך ויקראו לה גם "יהדות". אפשר להמציא דרך חיים פילוסופית, להמציא איזו דרך "מוסרית" או "חברתית", אבל על השם "יהדות" יש כבר זכויות יוצרים. ובעל הזכויות הסמיך את מעבירי המסורת להעביר את כוונותיו.

tamarhp

New member
אולי אנסה לחדד -

יהודי, גם אם יתנצר, יתפקר, או כל דבר אחר - לפי ההלכה היהודית ישאר יהודי. כלומר, מבחינת עם/לאום - הוא תמיד יהיה יהודי. ההבדל הוא רק בדרך בה הוא בוחר ללכת - קיום מצוות, או לא קיום מצוות. אם אדם בוחר להמציא דת חדשה ולקרוא לה יהדות - זה לא ישנה כלום לגבי היותו יהודי או לא יהודי.

arriy80

New member
אם אדם בוחר להמציא דרך חדשה

ולדרך שהוא המציא הוא קורא "יהדות" זה לא ישנה כלום לגבי היותו יהודי, וזה גם לא ישנה כלום להגדרת "יהדות" המקורית.

אני חושב שיש זרמים שמציעים דרכים חדשות

להיות יהודי, בעיקר מתוך המחשבה שהמרכז של העם הוא העם עצמו וחשוב לשמר את הקשר של העם למסורת ולערכים הקדומים שלו. הזרמים האלה בוחרים בדרכים שונות ובמינונים שונים של התבוננות מחודשת ביהדות לדורותיה. העליתי לכאן קישור שעוסק בזרמים השונים ביהדות, אולי זה יעניין אותך:http://www.oranim.ac.il/Site/heb/TmplCourse.aspx?CourseID=1157&AccountID=25 . תאמר לי אם תתחבר לאיזהשהו זה אם משהו מסקרן אותך.

למעלה