שאלה מפגרת: הנבטתי שעועית מאש ותורמוס. השלב

פצית219

New member
שאלה מפגרת: הנבטתי שעועית מאש ותורמוס. השלב

הבא זה לבשל אותם? כמה זמן? אף פעם לא הנבטתי כלום, ואף פעם גם לא התעסקתי ספציפית עם מאש ותורמוס. זה נורא שהם מעורבבים מבחינת זמני הבישול?
 

Ofericko

New member
כעיקרון, קטנות קטנות מונבטות אפשר לאכול

גם ללא בישול. כמובן שאפשר לבשל.
לעומת זאת קטניות גדולות חייבים לבשל היטב גם כי הן לא אכילות וגם כי הן עלולות להיות רעילות ללא הבישול. במיוחד שעועית.
 

RSPA

New member
תורמוס מכיל לופינין ודורש טיפול

לפני אכילה. לופינין סוג של חומר רעיל. כמותו הפחותה יותר היא בתורמוס הלבן (להבדיל למשל מזה הסגול או הצהוב).
לא כל כך בקיא בענין אבל הבנתי שצריך להשרות אותו לזמן ממושך ולהחליף מספר פעמים את מי ההשריה ואח"כ לבשל אותו כמה פעמים תוך החלפת מי הבישול. יכול לקחת כמה שעות טובות גם עד שהוא מתרכך ממש.

אחרי כל זה הוא מעדן (כך אומרים) ואצל בני דודינו הוא משמש כחטיף.

מצאתי משהו כולל מתכון >>> http://www.shpondra.com/2013/02/lupinus-hummus/
 
למעלה