שאלה מצוערת בקורס קצינים...

savage girl

New member
שאלה מצוערת בקורס קצינים...

שלום לכולם, נחמד לראות שיש פורום תנ"ך, פעם ראשונה שאני נתקלת בו :) ולשאלתי... מאז ההתעסקות שלי בסיפורי התנ"ך כבר עברו כמה שנים טובות בלשון המעטה, ואני צריכה להעביר לצוות שלי איזושהי פעילות על דוד המלך ומנהיגותו. אין לי שמץ של מושג איזה פעילות אני יכולה להעביר...אם למישהו מכם יש רעיון אני אשמח לשמוע. אגב, אני יודעת על דוד די הרבה, השאלה היא איך מעבירים את זה בצורה יצירתית... שבת שלום!

usa2003

New member
מה המסר שאת רוצה להעביר ?

לגבי דוד שהוא בעצם החוזר תשובה של התנ"ך. כלומר יש לו את הצד של ניצול המלוכה ועשיית הרע ( סיפור בת שבע ) ויש את החזרה בתשובה ( ספר תהילים שמיוחס גם לדוד ) יש שפע של אירועים בקשר לדוד המלך שקצרה היריעה מלכתוב עליהם כאן- החל מדוד וגולית שכולנו מכירים אבל משום מה לא זוכרים כי דוד הרג את הפלישתי גוליית כאשר כבר היה ונמשח למלך . רוצה לומר דה פקטו לא היה מלך כי שאול עדיין מלך אבל דה יורה היה מלך כי שמואל משח אותו למלך בבית לחם נחלת בית ישי לפני הקרב מול גולית . חשוב להזכיר לחיילים שלך כי המקרה הזה מלמד כי כשאתה מקבל תפקיד (נימשח למלך במקרה של דוד ) תחושת השליחות והאחריות משפיעה על האשיות ואפילו על ההצלחות בצורה חיובית ----> לזה קוראים בתנ"ך אלוהים איתך (אתה לא לבד ). מבחינה פיקנטית מאוד החיילים לדעתי יתעניינו בסיפור בת שבע . שאני אנסה להסביר את ההתרחשות כדי שהדברים יהיו ברורים : מצב פתיחה : 1-אוריה החיתי שהיה בעצם גר חייל בצבא ואישתו בת שבע נכדתו של אחיתופל הגילוני. דוד המלך מלך בראשית דרכו בעיר דוד לאחר 7 שנות מלוכה בחברון ובעצם לאחר ההתפייסות עם שבט בנימין . 2- דוד חושק בבת שבע - עושה לה מה שעושה והיא הרה . זהו מקרה של ניאוף ובעצם עבירה חמורה על אחד מעשרת הדיברות . הילוד כמובן יהיה ממזר !! אוי ואבוי יש כאן בעיה . 3- כדי למנוע את הכרזתו של היילוד כממזר קורא דוד המלך לאוריה בדחיפות ובבהילות לארמונו שבעיר דוד ושם מצווה עליו להגיע לבת שבע אישתו וכדי שישכב איתה ואז הילוד יחשב כילד החוקי שלו !! כך יפתר הפלונר . רעיון יפה וחכם , לא ? 4- התוכנית משתבשת ---> אוריה החיתי שיודע שדוד שכב עם אישתו היפיפיה מבין את הטריק של דוד ומודיע לדוד חגיגית כי אין לו שום כוונה להגיע לבת שבע הביתה. ונישאר לישון בצומודצ לפתח הארמון. דוד בבעיה התרגיל שהגה לא עובד . אז מה עושים? 5- דוד מצווה להחזיר את אוריה לשדה הקרב כדי שיהרג כך בת שבע תיהיה אלמנת מלחמה והיא תיהיה מותרת לו והילד חוקי וכשר למהדרין . דוד שמכיר את החוקים של התורה הייטב מנסה לשחק עם מה שקרה ולהפוך את המקרה לחוקי. 6- אוריה חיתי נופל ומת בקרב. ונתן הנביא מגיע לדוד ומספר לו את סיפור כבשת הרש כדי שיבין דוד שכל העיר יודע שיש לבת שבע ממזר בביטנה ממנו . 7 - הילד הממזר נולד אבל ניפטר כעבור זמן קצר . דוד משתדל על הילד לפני מותו וגם צם . לאחר שניטר הילד הממזר דוד מםסיק לצום וחוזר לאכול . שאלו את דוד המלך מדוע זה אתה אוכל והבן שלך מת הוא , אמר כשהיה עוב אפשר להצילו צמתי והתפללתי. כעת שהוא מת מה יעזור אם אני יצום. מכאן מינהג האכילה בימי האבלות ובאזכרות . ויש לי עוד סיפורים על דוד המלך .. מקווה שעזרתי במשהו .

פעילות על דוד

אחד הסיפורים התמוהים ביותר בתנ"ך נמצא במשיחת דוד למלך. "וַיַּעֲבֵר יִשַׁי שִׁבְעַת בָּנָיו לִפְנֵי שְׁמוּאֵל וַיּאמֶר שְׁמוּאֵל אֶל-יִשַׁי לא-בָחַר ה' בָּאֵלֶּה: וַיּאמֶר שְׁמוּאֵל אֶל-יִשַׁי הֲתַמּוּ הַנְּעָרִים וַיּאמֶר עוֹד שָׁאַר הַקָּטָן וְהִנֵּה רעֶה בַּצּאן וַיּאמֶר שְׁמוּאֵל אֶל-יִשַׁי שִׁלְחָה וְקָחֶנּוּ כִּי לא-נָסב עַד-בּאוֹ פה" (שמואל א', ט"ז, י'-י"א) התמקדות בשאלה מדוע ישי לא מביא את דוד כששמואל מגיע אליו הביתה(דמות רוחנית מספר 1 בעם באותה תקופה) תעלה דברים מדהימים אודות חייו של דוד. התלמוד הבבלי קובע כי ישי היה בטוח שדוד אינו בנו אלא הוא ממזר ולכן נידו אותו המשפחה ולכן ישי לא הביא אותו. הסיבה לכך שיש חשב שדוד אינו בנו מאוד מעניינית ומגלגלת השתלשלות אירועים מאוד מיוחדת הסובבת סביב הפסוק "לא-יָבא עַמּוֹנִי וּמוֹאָבִי בִּקְהַל ה'" (דברים כ"ג, ד') לפי פסוק זה העמונים והמואבים אינם יכוללים להתגייר לעולם! אם כך, הרי ידוע שרות היתה מואביה אז איך היא התגיירה? אם זכרוני אינו מטעני, התלמוד הבבלי במסכת יבמות דף ט"ו או ט"ז מביא דיון מרתק בנושא. זהו פתח לדיון סביב "משיח בן דוד" אשר הגיע מגילויי עריות בתוך המשפחה: בעז היה צאצא של פרץ שנולד ליהודה מכלתו(האלמנה) רות היתה צאצא של מואב אשר נולד ללוט מבתו הבכורה. הרצאה שלימה נתתי פעם בנושא בחג השבועות

usa2003

New member
הדיון במקורו הביולוגי של דוד בן ישי

הוא חשוב וחיוני ביותר לדעתי משני סיבות עיקריות . 1- החשיפה התיקשורתית שעושה התנ"ך אשר נותן לנו פירוט של שושלת היוחסין המלאה של דוד המלך ---> משיח בן דוד . רוצה לומר כי לכל נביא /מלך בישראל יש אב ואם מוגדרים וידועים אפילו אם מדובר בגרים מואבים גילוי עריות וכו... 2- הטעם השני שחשוב להדגיש כאן הוא לגבי הדת המתחרה הנצרות בה ניסו להגדיר משיח בן דוד (ישו ) על ידי שירשורו לאילן היוחסין של בית דוד . יוסף 'אביו' של ישו הוא כביכול מבית דוד . כאן כמובן יש אי רציפות ברורה . אפילו אם נניח כי אכן יוסף הנגר הוא נצר לבית דוד . כיצד ישו השתלשל מבית דוד אם ידו של יוסף לא הייתה קשורה למעשה הריונה של מרים הקדושה כי כידוע הייתה בתולה ( הבתולה הקדושה ) אז לנו היהודים יש אולי מלך עם דם מואבי . אבל אצל ישו הנוצרי מדובר במעשה תרמית כבר בפסוקים הראשונים של הברית החדשה . אי הרציפות של ישו זועקת לשמיים מול הרציפות הכל כך בולטת של בית דוד . נחזור לחיילים ---> ניתן פשוט להסביר מדוע התנ"ך כל כך פירטה את מקורו של דוד המלך ---> כדי שלא יגיעו שרלטנים כדוגמת ישו.

למעלה