שאלה מקוה לתשובה

שאלה מקוה לתשובה ../images/Emo4.gif

מה אני אמורה לומר בראיון עבודה כשואלים אותי למה עזבתי את מקום העבודה האחרון שבו הייתי כשהסיבה האמיתית היא שפשוט סבלתי מיחס משפיל מצד המנהל שלי ןגם היו עושים לי בעיות עם המשכורת למשל כל חג גדול היו משלמים חצי משכורת ושבועיים אחר כך את החצי השני ( סיפור אמיתי ) מה אני יכולה לומר כדי שזה ישמע חיובי ואמין

ניטרוי

New member
את האמת

אבל רגע לפני כן - תוכלי לפרט כאן למה את מתכוונת ביחס משפיל? ישאלו אותך - מה תגידי? מראיינים טובים לא יסתפקו במשפט כולל אלא יבקשו פירוט למה את קוראת יחס משפיל.

תגובה לניטרוי

הככונה ביחס משפיל זה שכל פעם שהייתי צריכה ללכת לשירותים הייתי צריכה לבקש רשות חוטפת צעקות אם העזי להקש לצאת להפסקה מוקדם יותרמהמתוכנן וכל ההפסקה היא רבע שעה אם הייתי חוזרת ממהפסקה דקה מאוחר יותר צעקו עליי ובוסים שאמרו לי שאני עובדת אצלם בחינם וזה רק על קצה המזלג אבל אני לא הייתי היחידה שעזבהאת המקום הזה בגלל יחס מעליב

ניטרוי

New member
בואי נמשיך בשאלות נוספות

איזה סוג של עבודה זה היה - עמדה ליד טלפון או מכונה או עמדת אבטחה שחייבת להיות מאויישת? האם זה קרה לך גם במקומות אחרים. אם שירתת בצבא - האם נתקלת גם שם במצבים כאלה? זה חשוב להבין קודם כל עבורך. חשבי האם זה דפוס שמאפיין אותך או שזה נסיון ייחודי במקום עבודה ספציפי. יתכן שהיית במקום שלא מתאים לך.יתכן שקשה לך עם מסגרת נוקשה. אולי סוג העבודה שם ממש לא התאים לך או שהעבודה כן אבל האוירה והיחס לא. אני מאמינה שכשתימצאי במקום המתאים לך תהיה לך מוטיבציה ותחושה של שייכות והדדיות . לכן חשוב שתעני לעצמך על השאלות שהעליתי ואשמח להמשיך לייעץ. תוכלי לפרט?

זה היה מקום אחד יחידי

זו היתה חברה של סקרים שם היחס היה כזה לכולם ויותר גרוע לכן הרבה עזבו את המקום והגיעו והלכו וזה היה נראה לי המקום יחידי שסבלתי מזה ]שוט זה היה ייחודי למקום ככה התייחסו לכולם בלי כל קשר לזה שיש לי בעיות עם מרות זה הכל כך שלבנתיים אני עכשין מובטלת ומחפשת עבודה

ניטרוי

New member
אז אין לך שום בעיה

רק השתדלי להיות חיובית כפי שאת, יתכן שאת עדיין פגועה וגם נואשת וחשוב שתהיי מודעת כדי לא לשדר מה שאת בדרך כלל לא. ולמרות שאת מאד צריכה עבודה תבדקי לגבי המקומות שמציעים לך עבודה כדי לא ליפול לאותה מלכודת ולצבור נסיון שלילי. בגדול יש חברות שמנצלות באופן ציני את עובדיהן .זה צפוי . תחשבי עם איזה סוג תהיי מוכנה להתפשר . בחברות בהן התחלופה גבוהה זה אומר דרשני.

אז מה אניאמורה לומר

אז מה אני אמורה לומר בראיוןע עבודה כששואלים אותי למה עזבת את מקום העבודה בגלל היחס הרי מראיינים לא אוהבים שמוע את זה

חברות לעריכת סקרים

עובדות לפי מודל עסקי מובהק המבוסס על כוח אדם זול, צעיר ולא מנוסה - עלויות הגיוס נמוכות, התחלופה גבוהה מאוד, השכר נמוך, אין תוכנית לשימור עובדים ואין הכשרה לטווח ארוך פשוט כיוון שהתפקיד לא דורש, בד"כ, הכשרה או נסיון מיוחדים. בקיצור, אם מדובר בחברה כזאת אז את צריכה להבין שזה לא אישי נגדך - ככה חברה כזאת עובדת ולכן לתחושת ההשפלה אין בסיס אמיתי. שנית, רוב המעסיקים בשוק העבודה מודעים לעניין הזה, כלומר, אם תגידי שעזבת חברת סקרים בגלל יחס קשה ותנאים גרועים (אל תגידי משפיל - כמו שאמרתי, זה לא אישי) קשה לי להאמין שמישהו מהם יפול מהכסא. ושלישית, תשתדלי לחפש ולמצוא עבודה במקומות שכן יכולים להבטיח תנאים הוגנים ואופק מקצועי.

למעלה