שאלה - מקווה שזה המקום הנכון.

שאלה - מקווה שזה המקום הנכון.

אני חולה כבר שלושה ימים בשפעת, ובקושי מסוגלת לצאת מהמיטה. מטבע הדברים כל השרירים והעצמות בגב כואבים ודואבים. ניסיתי לשים כרית קטנה בחלקו העליון של הגב התחתון, כדי לא להעמיס על הגב ולהעניק לו תמיכה שתשמר את צורתו הטבעית, אך זה בקושי עוזר. מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים? אילו תנוחות? אם זה לא הפורום המתאים, אשמח אם תוכלו להפנות אותי לאחד כזה.

לא בדיוק הפורום המתאים

וגם לא הבנתי מה המטרה של הכרית, ולמה בשכיבה במיטה יש עומס על הגב, ומה זאת אומרת לשמור על צורתו הטבעית, ולמה. אולי תפני לאיזה פורום רפואי, רפואת משפחה או אורתופדיה. רפואה שלמה!

תודה רבה!

אגב, חשבתי שבפורום התעמלות זה יהיה ברור. הרי לגב התחתון יש קימור טבעי, וברור שכשהוא נאלץ "לקרוס" למטה כששוכבים על הגב, הוא יכאב. לו הייתה לי כרית בצורת עמוד השדרה, אני מניחה שלא היה לי כואב כלל...

ממש לא ברור

לגב יש קימור טבעי שמטרתו לבלום זעזועים בזמן הליכה למשל, או לתמוך בחגורת הכתפיים בזמן ישיבה ועוד. בזמן שכיבה המצב "הטבעי" הוא קצת שונה. הגב שלנו לא נועד להיות מקובע במצב טבעי. נהפוך הוא, לי נדמה שדווקא אם תשכבי הרבה זמן באותה תנוחה (אפילו אם זאת ה"תנוחה הטבעית") עם כרית או בלי, אז באמת יהיו לך כאבים. גם בבתי חולים הופכים מידי פעם את החולים כדי שלא ישכבו הרבה זמן באותה תנוחה. לא ברור לי למה אם הגב נאלץ" לקרוס" בשכיבה זה אמור לכאוב ולמה נראה לך שזה מצב לא טבעי. אבל שוב כדאי שתתייעצי עם מומחים בתחום.

למעלה