שאלה-מקווה שזה הפורום המתאים

זיקי

New member
שאלה-מקווה שזה הפורום המתאים../images/Emo26.gif

שלום לכולם, גובהי 182 ס"מ ואני שוקל 56 ק"ג כבר המון זמן. אני רוצה להתחיל להתאמן במכון כושר ולקחת אבקה לעלייה במשקל. יש לציין שאני אוכל טוב, וכנראה הרזון הוא משהו תורשתי (גם הוריי היו רזים). האם יש לכם המלצות על אבקות שידועות כטובות ואפקטיביות? חשוב לציין שקיים אצלי מחסור של פריטין (סוג של ברזל) - האם ישנה השפעה? תודה

גנטיקה, גנטיקה גנטיקה!!!

יש כ4 סוגים מאפיני גוף.. האקטומורף: מבנה גוף צר, עצמות דקות ולא מגורמות מעט מאוד מאסת שריר ומעט מאוד מאסת שומן, כנראה שאתה אקטומורף לפי הנתון היבש הזה שנתת(מבלי לראות אותך זו תהייה הערכה גסה ולא מוצלחת אבל ככל הנראה שזה המצב)... האנדומורף:מבנה גוף רחב ומאסיבי, עצמות מגורמות ועבות, מבנה גוף רחב אחוז שומן גבוהה ואחוז שריר נמוך יחסית...(לא אתה ככל הנראה). המזומורף:מבנה גוף בינוני עד רחב בדרך כלל כתפיים רחבות מותן בינונית עד צרה מבנה עצמות מגורמות וגוף מאסיבי יחסי מאסת שריר גבוהה ומאסת שומן מוכה יחסית(אם כי ניתנת לערעור די בקלות), מבנה גוף קלאסי לפיתוח גוף ופיתוח גוף תחרותי(לצערך לא אתה ככל הנראה). והאנדומזומורף: מבנה גוף רחב מאוד מאסיבי מאוד מבנה עצמות מגורמות אגן רחב כתפיים רחבות אחוזי שריר מאוד גבוהים ובצער רב גם אחוזי שומן גבוהים.. מבנה גוף שמאוד יתאים למתאבקים למשל, או מרימי משקולות, רוב מתחרי "איש הברזל " או"האיש החזק בותר" הם אנדומזומורפים... לצערם נורא קל להם להעלות את אחוזי השומן ונורא קשה להוריד את אחוזי השומן, אבל הם מאסיבים וחזקים בטירוף!! עכשיו, ככל הנראה , ואתה יכול לבדוק זאת עם עצמיך, אתה אקטומורף...וזו נטיה גנטית לחלוטין.. אימוני כח בחדר הכושר יחטבו אותך מאוד, יבליטו את השרירים, השימוש בחלבון מתוספי תזונה (שאינו תחליף לארוחות סדירות ותזונה מאוזנת) בצירוף תזונה מאוזנת ומחושבת , יגרמו לך להעלות מאסת שריר ויגרמו לך להיראות מאוד חטוב ! למזלך גם אחוזי השומן הנמוכים לא יפריעו לך להבליט את השרירים כגון שרירי הבטן. לגבי המחסור בברזל, בשר.. רצוי בשר בקר, ומוצרי שומשום!! תרד, ירק בכלל ועלים ירוקים בפרט, יעזרו לך לאזן את רמת הברזל, ובמידה ולא, תיעזר ברופא המשפחה שלך, יכול להיות שתצטרך עזרה תרופתית..

sd321

New member
יש לי...

כתפיים רחבות מותניים צרות אחוזי שומן נמוכים ומסת שריר סיבירה אז מה אני?

חן M

New member
זיקי

במשקל שכזה יחסית לגובה זה נשמע כמו מצב של תת משקל... תוסיף לזה חוסר בפריטין [חלבון שעוזר לברזל להיקשר בתאים...] לדעתי עליך לעשות שני דברים.. להיות במעקב עם רופא לגבי החוסר ולעדכן אותו לגבי האימון הגופני... ללכת לייעוץ תזונתי [ע"י תזונאית מוסמכת ולא מדריך...!!!] שיהיה מותאם לך אישית גם למטרות עלייה במשקל וגם לאיזון החוסרים שיש לך בגוף. אני יודע שרוב המתאמנים רצים ישר לקנות אבקה ואין לי בעיה עם זה אך במקרה שלך במקום לבזבז את הכסף על אבקה נראה לי יותר טוב לפחות בתור התחלה ללכת לייעוץ תזונתי.

למעלה