שאלה, מקווה שזה פורום מתאים ולא יסקלו אותי...

nk29

New member
שאלה, מקווה שזה פורום מתאים ולא יסקלו אותי...

לאחרונה החלטתי לעשות דיאטה ברצינות, וזה אחרי שהייתי בשומרי משקל ובמסכת הרעבות ודיאטות מאז גיל 8, בכלל אני בן 24 וחצי ושוקל כמעט 100 קילו - זה לא כבוד גדול - אבל כמו שאני חושב על זה - מכאן אפשר רק לרדת... אז מה שרציתי לומר... אני אלרגי לירקות. כן. ניסיתי כמה פעמים בחיים לאכול ובכל פעם שאכלתי הקאתי ונהייתי חולה - ורופא קבע שאני אלרגי למשהו שיש בירקות. אני בפרדוקס - מצד אחד רוצה לרדת ויודע שירקות חיוניים לירודה במשקל - ומצד שני - לא יכול לאכול אותם.. מה לעשות? אמרו לי ויטמינים אבל אני לא בטוח.. ד"א - שאלה למאמנים: אני מחפש והולך לשכור או לקנות הליכון כזה כדי לעשות הליכות בבית. כמה זמן כדאי לעשות ביום? חצי שעה? שעה? תודה רבה ולילה טוב, neria

Fit2day

New member
צריך יותר מידע

איזה רופא (סוג התמחות) קבע שאתה אלרגי למשהו שיש בירקות? האם נעשו בדיקות לזיהוי אלרגנים? ולמה בדיוק אתה אלרגי , ירק מסויים,ויטמינים,טעם,פיטוכימקלים למינהם או משהו אחר? בירקות יש הרבה דברים, בינתיים יהיה אפשר לתסף בויטמינים (מולטי ויטמין) שייבחר בהמלצת הדיאטן שיהיה כדאי שתיוועץ בו.בירקות יש גם הרבה מרכיבים אחרים ולהם יתרונות בריאותיים אחרים. אם תתייעץ עם דיאטן או הומיאופת אולי יוכלו למצוא איזה משהו לשיפור הספיגה או ירקות שתסתדר איתם. לגבי ההליכון - כדאי לבנות סרגל מאמצים בצורה פרטנית עם מאמן אישי - באופן כללי תתחיל לראות שינוי רק לאחר מספר שבועות של 3 עד 4 שעות בשבוע של פעילות אירובית(מינימום). חשוב להבין שאנשים אשר מפחיתים במשקל ע"י פעילות אירובית/דיאטה ללא עבודת כוח(אנאירובי) שמטרה לא לאבד שריר. מחצית מהירידה במשקל בד"כ היא שרירים. ולכן חשוב לשלב גם אימון במשקולות. מאיזה אזור אתה בארץ? אם אתה מעוניין בייעוץ פרטני אתה מוזמן לפנות במסר או בטלפון אביעד

nk29

New member
התגובה היתה בכל ירק שאכלתי, אז

אני מניח שזה לא ירק ספציפי... ניסיתי מלפפון למשל - והקאתי את הנשמה, סליחה על הבוטות.. בהזדמנות אחרת ניסיתי פלפל והיתה תגובה דומה. כנ"ל לגבי ירקות כמו עגבניה גמבה, ועוד... חשוב להדגיש שבכל הפעמים - הייתי בריא ולא היה לי איזה וירוס או משהו... רופא משפחה אמר לי שעל סמך זה שאני לא מגיב טוב לירקות ועל סמך כמה בדיקות שעשיתי בזמנו (לא זוכר איך הן נקראות - זה היה די מזמן...) על סמך הבדיקות הללו - אני אלרגי לירקות - והוא לא פירט יותר. לא ידעתי שיש פירוט יותר גדול לזה, נחמד לדעת.. בנוגע לירידה במשקל - אני מעוניין מאד לעשות שינוי אצלי - וזה בעצם השיא - שזה בא ממני, ולא ממישהו שמשכנע אותי "בוא תעשה דיאטה.." החלטתי שנמאס לי לראות את חברים שלי רזים ויפים ובריאים ונהנים מהחיים - ואני סובל מעודף משקל, ופעם אחרי פעם מנסה דיאטה - נכשל ונכנס לדיכאון, ושוב מנסה וחוזר חלילה.. הייתי כבר אצל דיאטנית מטעם הקופ"ח והיא התעקשה שאוכל ירקות - למרות שכתוב מולה בתיק הרפואי שאסור לי, ולא ממש היה בינינו חיבור... גם בשומרי משקל הייתי - ירדתי שם קצת יותר מ10 קילו - ועליתי אותם מיד ברגע שהפסקתי עם המסגרת.. מיותר לציין שהייתי בדיכאון טוטאלי מזה. אני מאזור המרכז (מרכז הארץ), ואני רוצה לדעת אם אפשר במקביל לירידה - לבנות את השרירים או שזה תהליך נוסף? אני באמת אצור קשר במסר, עם המאמנים.. בינתיים לילה טוב - ותודה רבה על התשובות המאד מספקות. תודה רבה!!!

galzp

New member
ירידה במשקל

אינה דורשת בהכרח שימוש בירקות. היא תלויה במאזן היפו-קלורי (להכניס פחות ממה שאתה מוציא ביום) כאשר ניתן לתסף במולטיויטמין במקרה הצורך. לגבי האימון, אני תמיד ממליץ ללקוחותי לשלב אימון אירובי יחד עם אימון אנאירובי (משקולות). יחד עם תזונה נכונה, זה יהיה השילוב האפקטיבי ביותר לירידה במשקל ושמירה עליו לאורך זמן.

oridoron77

New member
מוסיף

1. כנאמר, הקביעה לא לאכול ירקות בצורה אבסולוטית צריכה להתבסס על משהו. היוועץ עם רופא, ודרוש בדיקות אלרגיה. זה ויתור גדול לא לאכול ירקות, ולפני שאתה הולך לתסף את עצמך עם תוספי תזונה, כדי שתסגור את הפינה הזאת. 2. תזונאי\ת ספורט זה דבר שההייתי מאוד ממליץ עליו במקרה שלך (זאת לאחר שתסדיר את עניין הירקות כמובן). רוב האנשים מונחים מכללי אצבע כאלה או אחרים שלפי דעתם אמורים להביא אותם למטרות שלהם (במקרה שלך איבוד שומן, תוך כדי שמירה על מאסת השריר), מה שמוטעה בבסיס שלו. אם תרצה המלצה, אתה מוזמן לפנות אלי במסרים. 3. תוכנית אימונים מסודרת (גם זה יבוא אחרי התזונאית). על מנת לשמור על מאסת שריר, לפתח תבניות תנועה נכונות, לחזק שרירים תנועתיים ומייצבים, ולהפחית עומסים ממפרקים ורצועות חיבור ולעות חילוף קצב חילוף חומרים במנוחה - צריך להתאמן אימוני התנגדות נכונים. אני מאוד ממליץ לך להשקיע את הכסף בחדר כושר. זה פשוט תמורה טובה יותר לכל הבחינות. בהצלחה אורי

למעלה