שאלה מקצועית והכוונה (חשד ללופוס)

גוי3

New member
שאלה מקצועית והכוונה (חשד ללופוס)

שלום דר בן 30
אני בחור ספורטאי ללא מחלות וולא תרופות . התחיל לפני פחות מחצי שנה הרגשת חום בכול הגוף חום פנימי אבל לא היה לי חום בכלל עם כאבי פרקים וצריבה בעיניים והייתי מתלונן שיש משהוא מפריע לי בגוף עשיתי בדיקות דם CRP 5.3 ושקיעת דם 22 שאר הבדיקות קינות לחלוטין למעט ANA חיובי RNP חיובי . נשלחתי לראומטלוג מסר שזה יכול להיות וירוס ולא נתן לי שום טיפול לאחר חודשיים חזרתי אליו עם אותם תלונות חם לי בכפות ידיים וצריבה בעיניים .בדק ללא סימני דלקת פרקים . וחשב שזו סערת מעבדתית . אבל נתן לי פרוקוניל פעמיים ביום . לציין שכאבי הפרקים באים והולכים וכל פעם באיזור אחר אבל ללא מגבלה .ויצאה לי כמה אפטות בלשון קטנות מאוד ולא מורגשות ולא כואבות בצד של הלשון לא מוגלתית .שלח אותי לבית חולים בני ציון חיפה לעשות בדיקות ANA לפני התחלת הטיפול התרופתי וזה התוצאות
antinuclear ad dlood- fine speckled

anti rnp 70-blood 2 חיובי
anti rnp ad blood 1.18 גבולי
anti smith 0.99 שלילי
anti ro (ss-a( ad blood 0.20 שלילי
anti la (ss-b) ad 1.64 חיובי
topoisomerase 1 (scl 70) ad 0.90 שלילי
anti centromer ad dlood 0.47 שלילי
jo1 ad blood- 0.52 שלילי

חזרתי לרופא ומסר לי שאין לי את המחלה ושמערכת החיסון שלי בכוננות יתר יש לי נטייה לפתח לופוס שאלתי אותו יש לי לופוס מסר לי שזה לא לופס אבל בתיק רשם חשד ללופוס
אבל רוב התלונות שלי עברו . חוץ מדפיקות בפרקי כפות ידיים . לציין שאין לי בכלל מגבלות בפרקים . וכשאני לוחץ על כואב לי כלום . אני לוקיח גם ציפרלקס 10 גרם עקב חרדות וברגע שהפסקתי אותי אז הופעו חלק מהתלונות ץ וכשחזרתי לקחת נעלמו לי הצריבה בעיניים. אכן אני מאוד מפוחד . אין לי כבר את הרגשת החום בכול הגוף ואין לי עייפות . אכן אני מפחד שיהיה לי לופוס הרופא שלי הוא רופא בכיר ומוכר . אך לא אמר לי כלום . אנא ממך דר תסביר לי איפה אני עומד ומה עלי לעשות בשבל להסיר את הספק הזה . אני קורא על המחלה הזו אני פשוט משתגע .. לציין כל בדיקות הדם והשתן תקינות לחלוטין . ושתשובת הרופא היא שזה דמוי לופוס . הפלאקוניל נתן לי אותה בשבל להרגיע את מערכת החיסון !!! אני פשוט לא מבין כלום .. סליחה על ההודעה הארוכה

לופוס

כאבי הפרקים שאתה מציין, תוכל לציין האם היתה תבנית לאורך שעות היממה? מתי הכי כאב? האם פעילות החמירה את הכאבים?
האם נבדקת עי רופא עיניים?
אשמח אם תוכל לצלם את בדיקות המעבדה, כי הערכים שאתה מציין הם לא אבסולוטיים (לכל מעבדה יש טווח ערכים שונה)

גוי3

New member
לופוס

דר אופיר שלום לך .לפני חודשיים הכאבים היו באים והולכים בברך רגל שמואל ואחר כך ימין לא היה אף פעם ששניהם ביחד. לאחרונה כמעט ואין כאבי פרקים . רק נקישות בכפות ידיים וחום מרגיש את הדופק סביב כל אצבעות הידיים . לפעמיים אחרי ארוחה הכל נעלם. תור לרופא עיניים יש לי עוד שבוע בנתיים הצריבה גם ירדה . ואני לא מרגיש שהפלוקוניל עושה לי משהוא . ההרגשה היא כאבי השריריים אני לא יודע אם זה בגלל עבודתי הפיזית הכתפיים וגב תחתון . עייפות אין לי אבל כשאני מתאמץ אני מתעייף מהר הרגשה שאין כוח .רגישות לקור יש לי גם לאחרונה . וחום בפנים אבל אין לי חום בכלל . הרופא שלי אומר שזה דמוי של לופוס אני לא יודע מה זה דמוי לופוס כל אתרי האנטרט והתסמנים מראים לופוס . הוא אומר לי אל תכנס לאנטרנט אתה סיפור אחר . אני לא יודע מה זה הסיפור האחר רק אני מאמין שהגוף שלי הוא לא היה מה שהיה . אני קורא על הלופוס נכנס לדיכאון . דברתי עם הפסיכיאטר שנתן לי את הציפרלקס לפני שנה . וספרתי לה על כל ההרגשה שיש לי טוען שזה בגלל "החרדה " שיש לי והוא רוצה להחליף אותהה לאפקסור 150 XR ואני מסביר לו שאין לי חרדה אני לא מרגיש שיש לי חרדה ..הרגשה שאין עם מי לדבר ואני רק מתדרדר אני מרגיש .. מתחיל לחשוב כמה זמן נשאר לי לחיות עם הדבר הזה .. בחיים לא לקחתי תרופה ולא סובל מבעיות רפואיות . ספורטאי פתאום כך באמצע החיים .. מה אתה מייעץ לי דר לאין להגיע בשביל לעשות בדיקות ולהבין מה קורה לי
בדיקות הדם הם מה ששלחתי לך שאר בדיקות הדם הכלליות הם תקיהות לחלוטין אני לא יודע מה עכשיו . עשיתי בדיקה לפני חודש וחצי שתן וכלליות

מה ששחתי אלה תוצאות של ANA בבית חולים בני ציון אין ערכי יחס יש חיובי ושלילי

חשד ללופוס

הי
אינני חושב שהסימפטומים שלך מאוד מחשידים ללופוס. כמו כן לופוס בגבר היא מחלה מאד נדירה. אך באמת שקשה לנו לאבחן ולשלול מחלה ללא תשאול רציני ובדיקה גופנית.
בדיקת ANA היא בדיקה לא ספיציפית ורק מיעוט מהאנשים שANA חיובי אכן יש להם לופוס.
אני מאד מציע לך לקבל דיעה שניה ולבוא להבדק במכון הראומטולוגי באיכילוב.
אני מסכים עם הרופא שלך בעצתו שלא לקרוא באינטרנט, לא בגלל שאנו לא רוצים שהחולים שלנו ידעו על מחלתם, אלא מכיוון שהמידע הוא לא סלקטיבי, ויש קושי רב בבחירת המידע הנכון, והדרך הנכונה לקבל את המידע היא דרך רופא שמכיר את התחום ויודע לספק לך את המידע הדרוש.

נשמח לראותך במכון ולספק לך את כל האינפורמציה.

זימון תורים איכילוב 03-6974000.

גוי3

New member
לופוס

הפלוקוניל הוא טיפול ללופוס ? ולכמה זמן אני אקח אותו ? והאם יעזור לך דר שאם אני יושן טוב כל הכאבים וההרגשה הרעה נעלמת , ושמתי לב היום שההרגשה המוזרה והחום במפרקים של הידיים הם בעת העבודה , ועוד שאלה האם אפשר לקחת אפקסור xr עם הפלוקוניל ? כי הפסיכיאטר מסר לי שאם מדובר בלופוס אז לא צריך לקחת כלום יכול להיות החרדות והדיכאון שבאים לך זהמהלופו כתוצאה מהלופוס

גוי3

New member
לופוס

הפלוקוניל הוא טיפול ללופוס ? ולכמה זמן אני אקח אותו ? והאם יעזור לך דר שאם אני יושן טוב כל הכאבים וההרגשה הרעה נעלמת , ושמתי לב היום שההרגשה המוזרה והחום במפרקים של הידיים הם בעת העבודה , ועוד שאלה האם אפשר לקחת אפקסור xr עם הפלוקוניל ? כי הפסיכיאטר מסר לי שאם מדובר בלופוס אז לא צריך לקחת כלום יכול להיות החרדות והדיכאון שבאים לך זהמהלופו כתוצאה מהלופוס

גוי3

New member
לופוס

כאילו הטענה שלו שאם יש לופוס אז יכול להיות שהחרדות והדיכאון מהלופוס, והוא לא יכול לתת לי טיפול , אז אני נפלתי באמצע לא לפה ולא לפה ,

לופוס

כאבי המפרקים שלך אינם מאד אופייניים ללופוס.
הפסיכיאטר צודק שלופוס יכולה לגרום לכל מיני מאפיינים פסיכיאטריים כמו דכאון, אך לדעתי זו קפיצה מידי מהירה למסקנות, וגם אם כן, יש לטפל בהפרעות הנפשיות ללא קשר ללופוס.
"ההימור" שלי לפי מה שאתה מציין שזה שאין לך לופוס, אבל שוב אני אומר שאני ממליץ לך להבדק ע"י ראומטולוג ולקבל דיעה מושכלת לאחר מעבר מדוקדק על כל האינפורמציה ולקבל תשובות לכל שאלותיך.
פלקוויניל זו אכן אחת התרופות ללופוס.

למעלה