שאלה מקצועית לגבי הכנת לחם מקמח שיפון בלבד
אני אקדים ואומר שאני כבר אופה לחמים באופן עצמאי כמה שנים ואפילו העברתי סדנאות (בחינם!) לאפיית לחמים בבית....(בעיקר למתחילים שרוצים ללמוד את הבסיס) אבל גם מומחים צריכים ללמוד ולהתמחות בדברים חדשים-ישנים... וכאן השאלה שלי: שאני כבר כן קונה לחם מחוץ לבית, אני מאוד אוהב את החנויות של הרוסים, כי שם (מה לעשות ?) אני מוצא בין כל הספוגים הקרויים אצל הישראלים "לחם" גם לחמים אמיתיים: לחמים כבדים, חומים, חלקם גם עשויים מקמח שיפון נטו וללא שמרים ! העניין הוא שעברתי כבר על הרבה רשתות מזון ומקומות שמוכרים לחמים. ואני מכיר מבפנים את כל הטריקים של הצביעה בצבע חום, והממתיקים המלאכותיים, והתוספות שמרמות את העיניים, ואת ערבוב הקמחים שמתחמן את החיך.... הכול אני מכיר, עד שהגעתי ללחם הזה (שאת העטיפת נייר שלו אני שולח לכאן בקובץ המצורף). כמעט תמיד מוסיפים ללחם שיפון גם קמח מלא ואף קמח לבן - לקמח שיפון שאותו מפרסמים בחזית, כי זה פשוט כמעט בלתי אפשרי להכין לחם, רק מקמח שיפון, ועוד ללא שמרים. במקומות שבהם הלחם כן אם נטו 100 אחוז קמח שיפון (יש דבר כזה?) וגם אין שמרים אז יש מחמצת, או משהו שמתסיס את הבצק (חומרים כלשהם) שמאפשרים את התפיחה. אחרת, בלי גלוטן ובלי שמרים, ובלי שום חומרי תפיחה או מחמצת מכל סוג - איך בדיוק הקמח שיפון והמים יתפחו ??? עד שנתקלתי בלחם הטעים הזה. 14 ש"ח לכיכר קטנה. אבל טעימה ברמות על. ואני לא רוצה כמובן להמשיך לקנות אותה, אלא להתחיל לעשות את זה בבית. כעת: איך הם עושים את זה בדיוק ? כתוב שם שזה מכיל 100 אחוז קמח שיפון בלבד !, מים, מלח, וזהו !! וזאת השאלה שלי: איך בדיוק ? מה המתכון ללחם שעשוי מ100 אחוז קמח שיפון ללא שמרים ללא מחמצת, וללא שום חומרי התפחה ??? תודה מראש !
אני אקדים ואומר שאני כבר אופה לחמים באופן עצמאי כמה שנים ואפילו העברתי סדנאות (בחינם!) לאפיית לחמים בבית....(בעיקר למתחילים שרוצים ללמוד את הבסיס) אבל גם מומחים צריכים ללמוד ולהתמחות בדברים חדשים-ישנים... וכאן השאלה שלי: שאני כבר כן קונה לחם מחוץ לבית, אני מאוד אוהב את החנויות של הרוסים, כי שם (מה לעשות ?) אני מוצא בין כל הספוגים הקרויים אצל הישראלים "לחם" גם לחמים אמיתיים: לחמים כבדים, חומים, חלקם גם עשויים מקמח שיפון נטו וללא שמרים ! העניין הוא שעברתי כבר על הרבה רשתות מזון ומקומות שמוכרים לחמים. ואני מכיר מבפנים את כל הטריקים של הצביעה בצבע חום, והממתיקים המלאכותיים, והתוספות שמרמות את העיניים, ואת ערבוב הקמחים שמתחמן את החיך.... הכול אני מכיר, עד שהגעתי ללחם הזה (שאת העטיפת נייר שלו אני שולח לכאן בקובץ המצורף). כמעט תמיד מוסיפים ללחם שיפון גם קמח מלא ואף קמח לבן - לקמח שיפון שאותו מפרסמים בחזית, כי זה פשוט כמעט בלתי אפשרי להכין לחם, רק מקמח שיפון, ועוד ללא שמרים. במקומות שבהם הלחם כן אם נטו 100 אחוז קמח שיפון (יש דבר כזה?) וגם אין שמרים אז יש מחמצת, או משהו שמתסיס את הבצק (חומרים כלשהם) שמאפשרים את התפיחה. אחרת, בלי גלוטן ובלי שמרים, ובלי שום חומרי תפיחה או מחמצת מכל סוג - איך בדיוק הקמח שיפון והמים יתפחו ??? עד שנתקלתי בלחם הטעים הזה. 14 ש"ח לכיכר קטנה. אבל טעימה ברמות על. ואני לא רוצה כמובן להמשיך לקנות אותה, אלא להתחיל לעשות את זה בבית. כעת: איך הם עושים את זה בדיוק ? כתוב שם שזה מכיל 100 אחוז קמח שיפון בלבד !, מים, מלח, וזהו !! וזאת השאלה שלי: איך בדיוק ? מה המתכון ללחם שעשוי מ100 אחוז קמח שיפון ללא שמרים ללא מחמצת, וללא שום חומרי התפחה ??? תודה מראש !