שאלה מקצועית לגבי הכנת לחם מקמח שיפון בלבד

שאלה מקצועית לגבי הכנת לחם מקמח שיפון בלבד

אני אקדים ואומר שאני כבר אופה לחמים באופן עצמאי כמה שנים ואפילו העברתי סדנאות (בחינם!) לאפיית לחמים בבית....(בעיקר למתחילים שרוצים ללמוד את הבסיס) אבל גם מומחים צריכים ללמוד ולהתמחות בדברים חדשים-ישנים... וכאן השאלה שלי: שאני כבר כן קונה לחם מחוץ לבית, אני מאוד אוהב את החנויות של הרוסים, כי שם (מה לעשות ?) אני מוצא בין כל הספוגים הקרויים אצל הישראלים "לחם" גם לחמים אמיתיים: לחמים כבדים, חומים, חלקם גם עשויים מקמח שיפון נטו וללא שמרים ! העניין הוא שעברתי כבר על הרבה רשתות מזון ומקומות שמוכרים לחמים. ואני מכיר מבפנים את כל הטריקים של הצביעה בצבע חום, והממתיקים המלאכותיים, והתוספות שמרמות את העיניים, ואת ערבוב הקמחים שמתחמן את החיך.... הכול אני מכיר, עד שהגעתי ללחם הזה (שאת העטיפת נייר שלו אני שולח לכאן בקובץ המצורף). כמעט תמיד מוסיפים ללחם שיפון גם קמח מלא ואף קמח לבן - לקמח שיפון שאותו מפרסמים בחזית, כי זה פשוט כמעט בלתי אפשרי להכין לחם, רק מקמח שיפון, ועוד ללא שמרים. במקומות שבהם הלחם כן אם נטו 100 אחוז קמח שיפון (יש דבר כזה?) וגם אין שמרים אז יש מחמצת, או משהו שמתסיס את הבצק (חומרים כלשהם) שמאפשרים את התפיחה. אחרת, בלי גלוטן ובלי שמרים, ובלי שום חומרי תפיחה או מחמצת מכל סוג - איך בדיוק הקמח שיפון והמים יתפחו ??? עד שנתקלתי בלחם הטעים הזה. 14 ש"ח לכיכר קטנה. אבל טעימה ברמות על. ואני לא רוצה כמובן להמשיך לקנות אותה, אלא להתחיל לעשות את זה בבית. כעת: איך הם עושים את זה בדיוק ? כתוב שם שזה מכיל 100 אחוז קמח שיפון בלבד !, מים, מלח, וזהו !! וזאת השאלה שלי: איך בדיוק ? מה המתכון ללחם שעשוי מ100 אחוז קמח שיפון ללא שמרים ללא מחמצת, וללא שום חומרי התפחה ??? תודה מראש !
 
אני מניחה שהם מכינים מחמצת/סטארטר מקמח שיפון

ומים, והיא זו שיוצרת את התפיחה, ככה לפחות סבתא שלי הייתה אופה.
 
או קיי. אז יש מתכון ?

אני אוכל למצוא מאיזשהו מקום מוסמך המלצה/מתכון טוב ללחם להכנת לחם שיפון נטול שמרים, שאת המחמצת עושים מקמח השיפון בעצמו ? יש לך מתכון מנצח מסבתא ? (אם כן, אני ישר הופך להיות חבר שלך....) (-:
 

נופשת

New member
מחמצת זה מים וקמח..

אם יש לך מחמצת שיפון, או מישהו שמחזיק כזו בסביבתך אז אפשר להכין כזה. אני מכינה כזה ומוסיפה לו טיפונת מולסה, מה שנותן לו צבע מאוד כהה ומשתלב יופי עם השיפון.
 
נו באמת....

8 שנים אני עושה לחמים, אני יודע שמחמצת זה מים וקמח. לא בשביל זה נכנסתי לכאן..... בקשתי לדעת כיצד מכינים לחם שיפון אמיתי ללא שמרים, אם יש מתכון, אם יש כאן למישהו מתכון אני מאוד אשמח.. אם לא האם אפשר להפנות אותי לפורום שבו יודעים לענות על השאלה הזאת ? בתודה מראש...
 

נופשת

New member
לא הבנתי אם יש לך או אין לך מחמצת שיפון

בכל אופן, אני עושה ככה: קילו קמח שיפון 600 גרם מחמצת שיפון 600 גרם מים 20 גרם מלח כף מולסה/ דבש. ללוש עשר דקות להתפיח לילה לעצב ולהתפיח שוב כמה שעות. (קשה להתחייב על זמנים בחורף) אופה רבע שעה ב240 מעלות 35 דקות ב 200 מעלות.
 
קודם כל המון תודה נופשת...

את באמת בנופש כל הזמן ? חייב לגלות את הסוד שלך.. איך להיות כל החיים בנופש.... בקשר למתכון: המון תודה. רשמתי העתקתי. כמה שאלות קטנטנות: מה זה 699 גרם מים ? את מתכוונת לקצת יותר מחצי ליטר ? כי לא ממש מודדים מים בגרמים... והכי חשוב: אין לי מחמצת שיפון. זה כל הפואנטה... אשמח מאוד (וגם אשלם בכסף טוב, שוחד מיני, הכול, כל מה שצריך) אם אקבל מימך את המתכון המדויק ליצירת מחמצת שיפון....
 

נופשת

New member
אתה מוזמן לבוא לקחת ממני קצת מחמצת

איך בדיוק מכינים ממליצה להכנס לבלוג של אינפי, יש שם פירוט הרבה יותר טוב מזה שאני בטח אתן לך. וכתוב שם 600 גרם מים, אני שוקלת. לגבי המחמצת בגלל זה שאלתי..
 
הלוואי והיית רצינית...

הייתי באמת שמח לבוא אלייך לקחת מימך מחמצת.... אילו ידעתי איפה את גרה אולי זה היה מעשי... אבל אין דרך ליצור איתך שום קשר במערכת המסרים.. משום שדאגת שזה לא יתאפשר... אי אפשר להשאיר לך מסר במערכת מסרים.. וחבל... ואין לי מושג מי זאת אינפי, ולהיכן אני הולך כדי למצוא את הבלוג שלה ? אני לא ממש חזק במערכת כאן של תפוז... נכנסתי רק לרגע לקבל מתכון של מחמצת לחם שיפון.. וכבר סבכת אותי אם בלוגים שאין לי מושג מה הם ואיך מגיעים אליהם... אפשר לעשות את החיים פשוטים ופשוט לתת לי מתכון למחמצת הנ"ל, או שאם הבלוג ההוא ממש טוב לתת לי קישור שאלחץ עליו ואגיע ישר לשם ? (מצטער, אני לא בדור הזה שחזק במחשבים...)
 

Elaa56

New member
איך אפשר לדעת אם לחם הוא מקמח מלא או שרק הוסיפו לו צבע?

 
למעלה