שאלה מקצועית על טיול

Kite Cat

New member
שאלה מקצועית על טיול

בוקר טוב לכולם, אני טירונית בעניין הטיול, רק מבררת פרטים ראשונים ומגבשת דעות ותאריך. אני רוצה לטוס ל: צ'ילה, פרו, ארגנטינה, קולומביה, בוליביה, ברזיל וזהו נראה לי... בפחות או יותר 5 חודשים, אח"כ להמשיך לקנדה ולצפון ארה"ב.. רציתי לדעת כדאי לי לטוס בחודשים: פברואר, מרץ, אפריל? מאיפה כדאי להתחיל? כמה כסף פחות או יותר עליי לגייס לעניין? אשמח לשמוע לכל דעה. תודה רבה!

Lior G3

New member
נקודת התחלה

ממליץ לצמצם את מספר המדינות שאת מתכוונת לבקר, 4 מדינות ב-5 חודשים זה המון, תפסת מרובה לא תפסת. על כסף אפשר לדבר עד מחר, בסופו של דבר השאלה היא כמה תתפנקי או תתכלבי, הממוצע הוא 1000$ לחודש פלוס מינוס, ארגנטינה, צ'ילה וברזיל יחסית יקרות ופרו ובוליביה יחסית זולות ולכן זה מתאזן בסופו של דבר על 1000$ בממוצע(להתיחס בעירבון מוגבל מאד!). ככל שתטוסי יותר בטיסות פנימיות כך הטיול שלך התייקר, ולכן המלצתי לך בחום לוותר על מספר מדינות או להגדיל משמעותית את הזמן שתקדישי לטיול. אז מאיפה מתחילים? פשוט, הולכים לחנויות מטיילים ושומעים הרצאות (רק בשביל רעיון כללי) לקרוא ספרים ומדריכים רלוונטים ושוטטות באינטרנט ובמיוחד בגוגל. לאור התייקרות מטורפת של כרטיסי הטיסה לדרא"מ במיוחד אם לא מזמינים מראש, ממליץ לך לנסות ולבנות "שלד" של הטיול כלומר איפה את מתחילה ואיפה תסיימי, ובאיזה תאריך את רוצה לטוס לדרא"מ, את התאריך חזור תוכלי לשנות יותר מאוחר. ובקיצור להזמין את הכרטיס בהקדם. מקווה שעזרתי, בהצלחה.

Kite Cat

New member
ומה לגביי שאלתי על מזג האוויר?

האם זה אקוטי לנסוע בחודשים פברואר- מרץ? תלוי מדינה? עזרת לי מאוד! איפה מומלץ להתחיל לטייל? האני מתכוונת להיזרק קצת, לא לחיות את החיים היפים, אבל מצד שני אני גם טסה לארה"ב לאחר מכן... אז לפי דעתי 1000$ באמת אמורים להספיק לי לפר חודש. אשמח רק לתשובות בנוגע למזג האוויר. תודה!

Lior G3

New member
שום דבר אינו אקוטי

את לא מנתחת על השאלה בצורה נכונה. תחליטי איפה את רוצה להתחיל ואז יהיה אפשר לענות לך באיזה חודשים מומלץ לבקר ביעד. את צריכה להבין שאפילו בתוך אותה מדינה יש מספר מזגי אוויר ולכן את צריכה להיות מאד ספציפית. יש שני יעדים שנראים לי הכי מומלצים: 1. לטוס בפבואר לברזיל ולהיות שם בקרנבל, אם אני לא טועה הקרנבל יוצא ב-19 (אם זה מעניין אותך) 2. לטוס בתחילת פבואר לבואנוס או סנטיאגו ומשם להדרים עד אושואיה ואז להתחיל לזגזג צפונה. יש עוד המון מסלולים ואופציות אחרות.

natyh

New member
דוקא מאד אקוטי

לא יכולה להיות תקופה טוב יותר לנסיעה מאשר פברואר מרץ : כל האפשרויות פתוחות : דרום היבשת צילה ארגנטינה מצוין , ברזיל נפלא המשך לבוליביה באפריל מצוין , המשך וטעימה מפרו פנטסטי אין טוב מזה . אך כדי לדעת צריך לפתוח ספר ולעשות שיעורי ביית . ואם מישהו שענה בפורום לא כל כך יודע ... אז מה , נסמוך עליו ונדפוק לעצמנו טיול ? לא חבל ? ליאור בהחלט לא המקרה שלך אבל זו סתם דוגמא לצורת ההכנה הלא רצינית לטיול שאנו נתקלים בה בפורום כל הזמן וחבל.

Lior G3

New member
אבל נתי, אפשרי לטוס לפני וגם אחרי...

לדוגמא אפשר להקדים את הטיסה אפילו לדצמבר ינואר כדי להתחיל בארץ האש וכו'. כל מה שניסיתי להעביר הוא שבגלל מגבלות של זמן, כסף וכד' כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו וכמובן להיעזר בספרים רלווטיים (כמו שציינתי בתגובתי הראשונה) ע"מ לקבל את ההחלטה הכי נכונה בשבילו/ה. אני באותה דעה איתך שמומלץ לטוס בפבואר-מרץ ולכן גם אעשה זאת, אבל לך תדע מה הם שיקוליה ולכן רציתי להציג בפניה את העובדה שאפשר לטוס גם לפני ואחרי פבואר-מרץ, פשוט התיכנון צריך להיות בהתאם.

pakapaka

New member
1000 דולר מספיקים

רק אם אתה ישן בהוסטלים הכי זולים, מבשל כל הזמן, לא יוצא למסיבות, לא שותה (או דברים אסורים אחרים), לא קונה מתנות וכו' וכו' לא שזה לא אפשרי.. אבל לא עדיף לטייל טיפה פחות ולהנות טיפה יותר? אני עד היום מקלל את המרצה בלמטייל שאמר לי ממוצע של 1000 דולר יספיק בהחלט..

גוברפיש

New member
../images/Emo45.gif זה מין ספורט לאומי

לספר לך איך אפשר להוזיל את הטיול אבל כמו תמיד אתה קונה בזול ומשלם ביוקר. להוסיף 15-20 אחוז מהערכות ההוצאות של המרצים בלמטייל ובמקומות אחרים, ואז תדע שיש לך גם קצת רווח לבזבוזים, טעויות, מתנות וכו' * כמובן זו השקפתי בלבד, ואני דווקא כן מאלו שחוסכים בדברים מסוימים, מבשל, יוצא הרבה לטרקים (כי זה זול
) אבל גם רוצה לעשות דברים שעולים כסף, כמו שיט לווייתנים, יציאות בערב מדי פעם, כניסה לאתר נחשב ויקר (מאצו פיצו למשל) ועוד אמיר

joy4ever

New member
נצל"ש..

מה לגביי זריקות...? איפה עושים? מה הפרוצדורה? וגם - איפה אתם ממליצים הכי הרבה לטייל אם יש לכם שלושה חודשים? תודה רבה

Lior G3

New member
פשוט להרים להרים טלפון לקופ"ח שלך

למה להתקשר אליהם? א. ייתנו לך את הכתובות ומספרים. ב. ממה שאני מכיר הקופות מסבסדות חלק מהתשלום למרפאה. ג. כדי שתדע עם איזה מרפאות מטיילים הקופה שלך עובדת, אחרת לא תקבל סיבסוד. קופ"ח מאוחדת מממנת באיזור ה-80% מסך התשלום.

natyh

New member
אם י לי שלושה חודשים אז ...

לא יודע אין לי מושג תלוי בתאריך ההתחלה והסיום מזג האויר משתנה במהלך השנה השאלה היא אלו שלושה חודשים .

joy4ever

New member
תאריך התחלה

בערך אמצע ינואר וסיום מרץ- אפריל-תחילת מאי

natyh

New member
ההמלצה שלי

להתחיל בברזיל להמשיך בברזיל ולסיים בברדיל ...
אבל יש כאלו שיתחילו בצילה ימשיכו למרכז צלה ויקנחו בדרום צילה בעיקקרון אצה בבעיה בתקופה הזו איפה שלא תיפול יהיה טוב . מניח שהפשרה להתחיל בדרום היבשת לעלות לברזיל ולסיים בפנטנל.

למעלה