שאלה מקצועית על נקודות si feng

שאלה מקצועית על נקודות si feng

שלום. קראתי לאחרונה את הספר של גוליאן סקוט על טיפול בילדים. הוא מדבר רבות על דיקור בנקודות "si feng", בעיקר כטיפול במה שהוא מגדיר כ:"accomulation dissorder" שזה מצב השורש בהרבה מהבעיות אצל ילדים. אך לא הצלחתי להבין ממנו בפועל איך משתמשים בנקודות האלו: הוא מסביר כי צריך לדקור ולדמם, אך אין צורך לנסות להוציא נוזל צהוב שקוף (כמו שמוזכר בד"כ בכתבים שונים). אבל עדין לא הבנתי איך דוקרים נקודות אלו: בכל יד יש 12 נקודות (ארבע אצבעות כפול שלושה מפרקים) כמה דוקרים כל פעם ובאיזה מפרק של האצבע. בנוסף יצא לי בעבר לצפות בכמה מטפלים בילדים ואף פעם לא ראיתי שהשתמשו בהם. אך לפי הספר הן נקודות מאוד חשובות וכדאי להשתמש בהם הרבה. רציתי לשמוע מניסיון של מטפלים שמשתמשים בהם בטיפול בילדים: איך וכמה הן יעילות.

Si Feng

היי רחל, אני מעולם לא דקרתי את הנקודות, אבל ראיתי מטפל שדקר את בני כשעוד היה תינוק. היעילות הייתה גדולה מאוד, וכשמשתמשים בהן בזמן הנכון- הן עושות את העבודה בול. בעמוד 90 בספר של ג'וליאן, כתוב בפירוש שיש לדקור כל יום רק במידה ויש מצב רציני מאוד. אבל לא נראה לי שזה תקף למקרה, שבו פעם אחת עשתה את העבודה. אני לא זוכרת כמה נקודות הוא דקר, אבל היה מדובר על משהו זריז מאוד, ולפני ששחר עוד הספיק בכלל להתעורר ולהבין מה קרה ולבכות- הכל כבר היה מאחוריו. לא הגיע שום נוזל- לא אדום ולא צהוב.
יעל

ופיטר דדמן כותב

בספרו הכחול הגדול, שמדובר על הנקודות שנמצאות בקפל המפרק הראשון, הקרוב לכף היד. רק בהן, 4 נקודות בכל יד. יעל

Si Feng

לגבי נקודות אלו, כמו נקודות אקסטרא רבות, לפעמים מיקומים מעט משתנים בין המסורות השונות. כך, שכפי שיעל ציינה בדר"כ דוקרים את אלו במפרק הקרוב ליד. ראיתי מקרים בהם דוקרים את המפרק האמצעי גם כן. בכל מקרה השימוש בעיקר נעשה בילדים, ביעלות רבה. כיוון שכשמן של הנקודות הן למצבים של חדירת רוח, וילדים רבים אכן במצב חסר דם המזמין את הרוח להיכנס פנימה. כמו כן לטיפול בחום גבוהה אצל ילדים. חום גבוהה יותר יצדיק דימום גם כן. www.nirizhaki.co.il

הי רחל

לגבי SI FENG, מה שאני יודעת זה שהן נמצאות בין הפרק הראשון לשני בחלק הפלמרי של כף היד. לא כולל את האגודל, כמובן. השאיפה לפי הכתבים היא להוציא נוזל סינוביאלי (הנוזל הצהוב השקוף), אם כי, באמת שזה לא חובה ובעיניי קצת אגרסיבי. שילוב שלהן עם PC7 מאוד ירגיע את הילד אם החום הטריד את השן, ומדובר על מקרים של חום גבוה כך שזה לא בלתי אפשרי. אגב, ההתוויה הראשונית שלהן היא דווקא בעיות של תת תזונה ורק אחר כך שיעול נבחני. מעניין.. טוענים לפי הכתבים שהן נקודות שישקמו ילד שנמצא בתת תזונה. על אף שאני מטפלת בילדים, מעולם לא ניסיתי להקיז אותן כך שלא אוכל להגיד לך מה תגובת הילדים לכך. חג עצמאות שמח!! מירב מזרחי - מטפלת ומורה לרפואה סינית Dip. Ac. CH [email protected] 054-2042086

תודה על המידע

תודה על השיתוף בידע. הפורום באמת מתגלה כיעיל. אני יודעת שהן ידועות כמשמשות לטיפול בתת- תזונה, וזה גם מה ששנעתי ממטפלים ששאלתי באופן אישי בנושא. אך ענין אותי אם מישהוא עושה בהן שימוש ע"פ ההתויה שגוליאן סקוט נותן בספר שלו: לטיפול ב"הפרעת הצטברות" מה שהוא מסביר כאחד ממצבי השורש להמון מחלות- איזשהיא הצטברות במערכת העיכול- sp/st/LI שנוצרת מאכילה עודפת שמעמיסה על הטחול+ חולשה של הטחול. בכל מקרה השיתוף בידע עזר, לגבי המיקום אני מניחה שאם אשתמש בנקודות זה על פי המיקום שהמלצתם.

תת תזונה

האמת היא שאני לא זוכרת שלמדתי שהנקודה היא לטיפול בתת תזונה. אני למדתי שהיא להצטברות במערכת עיכול, ושלכן היא גם יעילה מאוד עבור ילדים, שידוע שהם סובלים מכך לאורך התקופה הראשונה- גם כתינוקות. כשסיפרתי לך על הטיפול ששחר עבר, הטיפול היה עבור הצטברות מזון. בהצלחה, יעל

shiatsua

New member
הי רחל

השתמשתי בSI FENG מספר פעמים בעיקרלחום גבוה עצירויות והפרעות עיכול אחרות בילדים. כפי שנכתב לפני גם אני מדקר את הפרקים הבין-פאלאנגיילים הפרוקסימלים. בתינוקות מספיק לפעמים לדקר אפילו נקודה אחת כדי ליצור אפקט משמעותי. (נסי לחפש את הפרק הכי נפוח/אדום/צהוב). נראה לי שלא רבים מדקרים נקודות אלה בשל הפחד להכאיב. הנקודות אכן כואבות אך לרוב עושות עבודה טובה (גם בלי ניקוז נוזלים למינהם) אופיר.

Si Feng לא תת תזונה ולא חום

הנקודה משמשת לטיפול בתסמונת ההצטברות http://www.pikpik.co.il/article_page.php?pid=31. מתאימה רק לילדים מסוג "עודף". אצל ילדים אלה העיניים גדולות יותר מהקיבה והם אוכלים יותר ממה שמסוגלים לעכל. הנקודה מניעה את עודפי המזון החוצה. הנקודה היא חזקה ועוצמתית בימיוחד ולכן לא מומלצת לשימוש בטיפול ראשון. כדאי קודם לנקות את העודפים עם נקודות מניעות שגם מחזקות כמו CO6 + SP6, יעוץ תזונתי, עיסויים ועוד. גוליאן סקוט מזהיר מאוד מלהשתמש בה בשני מצבים - "ילד חוסר" במצב זה הוא אומר כי אנו יכולים להחמיר את מצב הפעוט. לכן אינדיקציה של תת תזונה לא מתאימה. המצב השני הוא חום! לפי גוליאן דיקור בנקודה במצב של חום יכול להביא לפירכוסים!! ראו הוזהרתם....
. הנקודה נמצאת בפרק האמצעי. בטיפול דוקרים 4 מ 5 הנקודות של יד אחת בלבד. בנים - שמאל, בנות - ימין. באגודל יש גם נקודה, אבל בדרך כלל לא דוקרים אותה. הטיפול הוא הכנסה - סיבוב - הוצאה ומעבר לנקודה הבאה. לא מדממים ולא מוציאים נוזל. הנקודות לא בשימוש נרחב משום שהן מאוד חזקות ויכולות לגרום לריאקציה חזקה ביותר, אצל קהל היעד - תינוקות עד גיל שנתיים, עם הורים חרדים זה יכול להיות בעיה... וגם הנקודות האחרות המשמשות באותו מצב יעילות לא פחות ועדינות יותר. כשגוליאן משתתמש בנקודות אלה הוא מזהיר את ההורים בכל הריאקציות האפשריות. יש מצבים בקליניקה שגם לאחר מספר טיפולים עדינים, ושינוי תזונת הפעוט עדין יש תקיעות בקיבה. זה הזמן להשתמש ב SI Feng. בברכה רויטל

הי רויטל

מקריאה מדוקדקת שעשיתי מדובר בהפרעות תזונה ולא תת תזונה, כשהעמקתי קריאה אכן יותר למצבי עודף ולא בחסר. משום מה היה נדמה לי שקראתי תת תזונה, וגם אותי זה הפתיע. כאמור אני לא משתמשת בהן כשאני דוקרת ילדים, אבל אני כן יודעת שמשתמשים בהם גם להורדת חום. ייתכן שאת לא, אבל יש אינדיקציה שלהן גם לסילוק חום עודף שבא עם הרוח.

תודה

תודה על התשובה המקיפה. נכנסתי לאתר שלך והוא פשוט מקסים!!! שתמשיכי לעזור בשמחה לילדים הורים וגם למטפלים...

Si Feng וחום

יש קונטרה אינדיקציה ברורה לשימוש בנקודה במצב של חום מדיד (Fever). במצב של חום שאינו מדיד - לחיים אדומות, קאקי מסריח, עצבנות ואינסומניה, ניתן להתשמש בנקודה. ד"ר גוליאן סקוט מדגיש כי שימוש בנקודה במצב של חום (fever) יכול לגרום לפירכוסי חום אצל הילד. יש נקודות מצויינות לטיפול בחום.

למעלה