שאלה מקצועית

meodenet

New member
שאלה מקצועית ../images/Emo9.gif

אבקש להעזר בנסיונכן - מה מביאים לחברה שנאלץ להעדר מחתונתה? באיזה תקציב בערך (אם היינו יכולים להגיע לחתונה, היינו מביאים כזוג בסביבות כ- 500 ש"ח)? המון המון תודות מראש מעודנת

אופה3

New member
השאלה אם היא חברה טובה או לא

אם הם זוג חברים טובים, אתם יכולים לשלוח 300 ש"ח, אם לא אז אולי 200ש"ח יספיקו, לנו היו זוג חברים שלא יכלונו להיות, אז באנו בשבת חתן, ואחר כך נתנו להם 300 ש"ח מתנה, זה יפה מאוד.

meodenet

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo70.gif מקפיצה לעוד חוו"ד..../images/Emo105.gif

. מדובר בחברה די קרובה, למרות שלאחרונה הקשר לא כבעבר...

נופר30

New member
אני הייתי בודקת היכן היא מסתדרת

קונה זר פרחים ( מורידה את זה מסכום הצ´ק) ושולחת עם שליח במעטפה ברכה עם התנצלות שאנני יכולה להיות שם והזר פרחים ובתוך המעטפה צ´ק על הסכום שרצית לדוגמא היית מביאה לה 500 ש"ח אז השליח + הזר זה 150 ש"ח תוספי צ´ק של 350 ש"ח וזהו

meodenet

New member
נופר

תודה על התגובה! את ממליצה להביא את כל הסכום למרות שאנחנו לא מגיעים
מעודנת

נופר30

New member
בתור אחת שאחרי

מה הקשר בין הסכום לאם אתם באים ? החלטתם על סכום מסויים בגלל אהבתכם והקשר בינכן ולא בגלל המנה הרי החתונה לא מסעדה ולכן הייתי אומרת לא לקשר בין אחד לשני רוצה לתת 500? תני 500 רוצה פחות תני פחות אין שום קשר בין אם באתם או לא לדוגמא לי הייתה אורחת שלא הגיעה ברגע האחרון וכשחזרנו מהחתונה היא באה אמרה מזל טוב ונתנה את הסכום שהתכוונה לתת לנו ( שהיה מכובד למדי )

meodenet

New member
נכון, אבל...

נכון, הסכום שנותנים הוא באמת מתנה לחתונה ולא נועד לכסות את המנה, שהרי לא מדובר במסעדה. אבל יש קשר כלשהו, וראיה לכך היא העובדה שהסכום נובע מכך שהיינו באים כזוג, ואם הייתי באה לבד (היא חברה רק שלי ולא של בן זוגי) הסכום שהייתי מביאה כמתנה היה נמוך יותר. בכל מקרה, המון תודה על התגובה (כמובן שאשמח לשמוע תגובה גם לכך). אשמח לשמוע חיזוקים לדעתה של נופר ו/או דעות שונות מעודנת

יעלי2

New member
מענין לענין שאלה דומה אבל שונה

קולגה של בעלי הגיע לחתונתנו והביא סכום יפה (הוא בא לבד). לפני שבוע הוא התחתן והסביר לבעלי מראש שהחתונה מצומצמת, ושהוא מת עליו אבל לא יכול להזמינו. האם להביא את הסכום שקבלנו למרות שבעלי לא הלך/הוזמן, או שיש מצב להביא סכום יפה אך יותר סימלי. (כל החתונות האלה בקיץ זה הוצאות מטורפות)!!!

Aאלינור

New member
אני יכולה לספר לך

שחברים שלנו שלא באו הביאו סכומים מכובדים, ככמש כשם שהיו מביאים אילו באו. אבל מרבית האנשים שלא הגיעו לחתונה - הביאו מתנות הרבה פחות מכובדות מאשר היו מביאים אם היו באים (ואני מדברת על כדים למיניהן, וכל מיני התאחדויות שהובילו לסכומים מגוחכים). משום מה אנשים באמת חושבים שהם כאילו משלמים על הארוחה (למרות שבכל כך הרבה מקרים ההורים משלמים על החתונה והזוג מקבל את המתנות). כך שאם תחליטי להביא פחות, דעי לך שאת לא יוצאת דופן בכלל. אבל... ההרגשה (של הזוג) פחות נעימה (שלנו לפחות...)

שמופית

New member
אני לא מסכימה...

אני ממש לא נעלבתי משום סכום שהובא, ואם קיבלנו צ´ק או מתנה ממישהו שלא הגיע, זה בכלל הפתיע אותי ונראה לי מאוד ברור שמי שלא בא ייתן סכום מופחת כמו שמי שבא לבד נותן בסביבות ה 200-180 וזוג שמגיע מביא כבר 400-350. אין מה לעשות, אבל זה החשבון. נראה לי שאם אתם לא מתכוונים להגיע לחתונה, זה יהיה מאוד יפה אם תיקני מתנה ותיגשי לתת להם אותה.

meodenet

New member
הכיוון הוא

להביא מתנה שתיתן הרגשה טובה, גם מתוך מחשבה שמתנה זה יותר אישי - ברור שאילו היינו מגיעים היינו מביאים שיק, אבל אנחנו רואים בכך הזדמנות טובה להביא משהו יותר אישי. ההתלבטות היא לגבי סדר גודל של מתנה שתהיה מספיק מכובדת, וכיוון שאנחנו אובדי עצות לגבי סדר גודל המתנה הראויה , לא חשבנו על רעיונות. אם לא נמצא מתנה "ראויה" (אשמח לשמוע רעיונות), אני חושבת שנאמץ את הרעיון הנהדר של נופר - לשלוח זר למקום בו היא מתלבשת, בצירוף שיק. אבל עדיין נשארה ההתלבטות של גודל השיק (או שווי המתנה). נשמח ל
מעודנת

יעלי2

New member
מעודנת, אני אישית לא בעד

מתנות, אולי כי מעט המתנות שקבלנו היו ממש בינוניות ומטה. אבל אם בא לך מתנה מדליקה שהם לא יתחרטו שקבלו-תביאו להם סט מצעים. המחירים נעים בין 250 ומעלה. ויש דגמים יפיפיים.

אתי@

New member
היה לנו מקרה דומה

זוג חברים לא קרובים היו בירח דבש כשאנחנו התחתנו. אנחנו נתנו להם מתנה 500 ש"ח, וקיבלנו מהמם מתנה (סט מצעים) בסכום של 350 ש"ח (אם אני לא טועה). זה היה מעל ומעבר ממה שהייתי מצפה מחברים לא קרובים. וגם אני הייתי נוהגת בדיוק כך. אם מדובר בחברים קרובים, הם היו מקבלים בדיוק את אותה מתנה שהיינו נותנים להם אם היינו מגיעים לחתונה. אם אלו חברים לא קרובים, אני חושבת שלא היינו נותנים כסף, כי זה מביך, אבל הם היו מקבלים מתנה יפה עם פתק החלפה (חשוב מאוד!), שערכה כ- 3/4 +- מערך המתנה הכספית שהיינו נותנים.

fila

New member
זה בד"כ מה שאני עושה

למרות שפעם אחת שמעון הלך לחבר עם צ´ק ביד ואני חשבתי שזה לא כ"כ יפה .

רחלילי

New member
לדעתי תלוי בסוג הקשר בינכם

אם אתם חברים טובים תנו כאילו הייתם שם. אגב, מנסיון - אנחנו קיבלנו מאנשים שלא היו בחתונה שלנו כאילו הם כן היו, גם כאלה שמראש ידענו שלא יגיעו. לדעתי זה צריך להיות ככה ממי שחבר ממש קרוב ולא מחייב בכלל ממי שלא קרוב.

Ronnie*

New member
מסכימה עם רחלי...

במקרה של חברים טובים, הייתי נותנת כאילו הייתי בחתונה. במקרים אחרים הייתי נותנת פחות.

meodenet

New member
ההתלבטות היא בגלל

שלא מדובר בחברים מ"קרבה ראשונה" אלא משהו באמצע.

למעלה