שאלה מרוכזת לקלינאית ולתזונאית

שאלה מרוכזת לקלינאית ולתזונאית ../images/Emo22.gif

שלום, הקטנה שלי בת 8 חד'. היא נולדה קטנה 2.600 ג"ר במשך הארבעה חודשים הראשונים היתה אחוזון 50 היום היא אחוזון 20 (שוקלת 7.5 ק"ג והאורך שלה 65 ס"מ). מאז ומתמיד אכלה כמויות מאד קטנות. בימים הראשונים כשינקה אפילו לא פתחה פה גדול (כמו שמלמדות המדריכות הנקה) אלא פותחת בקושי פה של ציפור ואז הלשון היתה מפריעה. היא ירדה המון במשקל והתפיסה שלה היתה לא טובה. מסיבות אחרות אחרי 10 ימים עברנו לבקבוק. גם את הבקבוק היה לה קשה לתפוס. הלשון היתה עולה למעלה והיה לוקח כמה נסיונות עד שהיא היתה מצליחה לתפוס כמו שצריך. היום אין עם זה בעיה. לעומת זאת, מגיל 6 חד' אנחנו מנסים מוצקים אבל עדיין אין שום התקדמות. הבנתי כבר שיש לי עסק עם אפרוח קטן שלא ממש אוהב לאכול, אבל משהו אחד מדאיג אותי קצת. נראה שהרפלקס של הלשון עדיין לא נעלם. כלומר הלשון עדיין דוחפת החוצה. היא פותחת פה במקרה הטוב לשתי כפיות פצפוניות וזהו. אח"כ אם עוד כמה כפיות נכנסות זה בגלל שהסחתי את דעתה עם צעצוע ו"דחפתי" עוד כמה כפיות לפה. אני לא אוהבת את ההרגשה הזו ולכן לא נוהגת לעשות זאת בקביעות אלא אם היא מראה סימנים שלא ממש אכפת לה לשחק ותוך כדי לאכול... האם יכול להיות שיש לה בבעיה עם הלשון ולכן היא לא אוכלת מוצקים כמו שצריך? באיזה גיל אפשר לפנות לקלינאי תקשורת על מנת לבדוק את זה? ובקשר למשקל. האם יש מה לדאוג? במשך השלושה חודשים האחרונים היא עלתה רק 300 גרם. זה לא מעט מדי? היא אוכלת ממש ממש מעט ויכולה למשוך בקבוק של 150CC גם על פני שעה. כלומר להתחיל לאכול ולינוק מהבקבוק 80CC ולהוציא אותו מהפה. אחרי רבע שעה אני מנסה להציע לה את ההמשך והיא מסרבת בתוקף, ממש הודפת עם היד את הבקבוק. ורק אחרי שעה להמשיך. מה עושים? כשהיא רואה אותנו או את אחיה הגדול אוכלים היא ממש רוצה לטרוף לנו את הצלחת. אז אני מציעה לה מה שאפשר מהצלחת שלנו: עגבניה, אבוקדו, עוגיות אורז של תינוקות, לחם אבל הכמויות הן אפסיות ממש. אפילו את הירקות של המרק ניסיתי להציע לה ככה אבל זה אפילו עוד פחות מהשתי כפיות שהיא אוכלת מהמרוסק. עצות? תודה מראש.

אסנת שלום,

התפתחות תקינה. מתהפכת לכל הכיוונים, זוחלת גחון מגיל 6 חד', התחילה להיעמד על 6 בשבוע האחרון. אגב, ביומיים האחרונים היה קצת שיפור. היא היתה חולה וכמעט לא אכלה יותר משבועיים ואז ביומיים האחרונים פשוט בלעה הכל. גם הפעולה של הלשון היתה יחסית יפה, נראה כי יש איזה שיפור. אבל היום שוב אכלה ממש רק כמה כפיות בבוקר ובצהריים וגם ניסיתי שוב אחה"צ לא מוכנה להכניס כפית לפה. אגב, אם אני מחזיקה אוכל ביד היא כן לוקחת ומכניסה לפה שלה לבד, אבל גם אז הרבה יוצא החוצה והיא לא בולעת. אבל הרצון קיים.

שירה של שניים

לצערי, קשה לי לתת לך תשובה לפי התאור שלך. אם את רוצה להיות רגועה כדאי לפנות לאיש מקצוע. אני יודעת שיש מרכז בשניידר שמטפל בבעיות אכילה בגיל הרך ויש שם צוות של אנשי מקצוע מכל התחומים שרואה את התינוק ועושה הערכה. ניתן גם לפנות להערכה פרטית כמובן. אם תחליטי לפנות כתבי לי במסרים ואתן לך טלפונים רלונטיים אסנת סגל

שאלה בקשר לתזונה-בן 9 חודשים

שלום בני עד לפני שבועיים.... קם בלילה לאכול.... מזה שבועיים...הוא אוכל חצי מנת חלב לפני השינה, ובבוקר לא רוצה בכלל חלב... סדר היום: קם ב- 06:00 לא רוצה לאכול. 09:00 אוכל פירות 01:00 אוכל מרק 17:00 אוכל דניאלה. 19:00 אוכל 100CC מטרנה. האם זה תקין. הוא שוקל 10 קילו. בעבר אכל הרבה יותר. לא רוצה גם מים בכלל. אני ממש דואגת.

למעלה