שאלה משולבת לתזונאית ופסיכולוגית

lulalo

New member
שאלה משולבת לתזונאית ופסיכולוגית

איתמר בן 7.5 חודשים, עד גיל 5.5 חודשים ינק מלא, כשנכנס למשפחתון קיבל חלב שאוב בבקבוק, ומגיל חצי שנה גם פירות וירקות. מלפני שבוע אוכל סימילאק במקום חלב אם במשפחתון. מאז שנולד ועד היום, פרט לחריגיות מעטות אוכל כל שעתיים בלילה. כשהוא חולה הוא אוכל כל שעה בלילה, וכמעט ולא אוכל ביום. כשעברנו לבקבוק גילינו שהוא אוכל 60CC כל שעתיים. מאז שהתחיל עם מוצקים הוא אוכל יותר - כל שלוש שעות כשהוא במשפחתון. בבית הוא מסרב לאכול מוצקים או מבקבוק גם אם אבא שלו מנסה לתת לו ואני לא נמצאת. הוא מעדיף לא לאכול מאשר לאכול משהו אחר פרט לציצי. השאלות: איך אני יכולה לגרום לו לאכול מוצקים גם בבית? מתי אפשר לעבור לאוכל אצבעות (יש לי הרגשה שזה יצליח יותר)? איך עוזרים לו לאכול יותר ביום ופחות בלילה? איך אני מנתקת אותו קצת מהציצי בלי לוותר על ההנקה?

d i n o l e

New member
עונה את דעתי בינתים - והיא שהוא רק

בן 7.5 חודשים והוא מתגעגע לאמא. תתני לזמן לעשות את שלו וגם הוא יוכל יותר מוצקים מאשר ינק. בינתיים אני הייתי זורמת עם הרצונות שלו מבחינת מוצק או הנקה. מבחינת אוכל אצבעות את יכולה להתחיל לנסות אם הוא יושב מספיק יציב ומחזיק את עצמו. ותתחילי עם פירות רכים (בננה אולי) או ירקות מבושלים רכים מאד ותתקדמי משם.

lulalo

New member
תודה ../images/Emo140.gif

אני זורמת, מתלוננת בשקט בצד בלי שהוא ישים לב
מחכה כבר לרגע שהוא ישב לאכול אוכל אמיתי.

שלום לlulalo

ברור שהילד מביע מחאה מסויימת ולכן בבית רוצה רק לינוק ממך ולא לאכול מבקבוק. התרופה היא זמן ועוד זמן. להמשיך להציע לו עוד ועוד עד שיתרצה. מבחינת אוכל אצבעות זה מאוד תלוי בהתפתחות הילד. אם הוא מסוגל לשבת (אפילו בטרמפולינה) ולהכניס בצורה מודעת יד לפה ומסוגל למצוץ וללעוס,ניתן להתחיל במזונות רכים. אם לא אז עדיף להמתין. יום ולילה- יש פעוטות שאוכלים יותר מאחרים בלילה. כדאי להציע לו את הארוחות בזמנים יחסית קבועים. כמובן לפי דרישה אך לנסות לשמור על מרווחים קבועים. ממה שכתבת אני מבינה שהחל כבר הניתוק מהשד ללא סיום ההנקה. אכן עדיף שלא תהיי בבית כשמקבל בקבוק. אחרי מס' ימים יתכן ויסכים לאכול מהבקבוק. ישנם פעוטות שלא אוהבים בקבוק וניתן להשקות אותו בסימילאק בכוס קטנה בזהירות. בהצלחה

lulalo

New member
אם הייתי מבינה את המחאה

היה לי קל יותר, הוא ככה מההתחלה, הייתי איתו בבית עד גיל חצי שנה. הוא סירב לבקבוק מאז ומתמיד, גם הטעימות של המוצקים שהתחלנו בגיל 5.5 חודשים כך שאני עדיין איתו בבית לא עלו יפה. את הכניסה למשפחתון עשינו לאט לאט - וגם אז סירב לאכול מוצקים אצלי. למרות שרוב היום היינו יחד בבית. אני מקווה שבהמשך יהיה לו קל יותר לאכול מוצק גם כשאני בסביבה.

תגובה

לא התכוונתי למחאה במובנים הכבדים של המילה.. הוא מביע את מחאתו לאור ההרעה בתנאים.. מציצי מנסים לנשלו לטובת בקבוק פלסטיק?... זו היתה כוונתי.. רבים מהיונקים ובעיקר אלו ששהו זמן רב יותר ע םאמותיהם מתנהגים כך.. יכולה לעודד אותך ולומר לך שבסוף זה מסתדר... אצלי הנקתי ובני ממש אכל מוצקים רק בגיל 11 חודש... היום טורף בן שנתים פלוס. בהצלחה

למעלה