שאלה| משחקי מזל בפייסבוק על נקודות

שאלה| משחקי מזל בפייסבוק על נקודות

שלום רב,

רציתי לשאול האם לפי חוקי מדינת ישראל משחק מזל (מכונת מזל כזו, שצריך צירוף כמו 7-7-7 בשביל לזכות)
אבל זכייה בנקודות פייסבוק לא בתשלום, חוקית ? או שמע זה שווה ערך כספי ולכן זה הימור לכל עניין ?

תודה מראש,
אלעד

אפשר להשיג אותם גם תמורת תשלום

אבל גם במשחק, אז זה בטח נחשב אסור.
כי יש שווי כספי לנקודות למרות שאתה לא חייב לשלם ויכול גם להשיגם בחינם.
אם השרת שלי יושב במדינה שמרשה הימורים אבל אני גר בארץ זה גם אסור ?

לא משנה איך אפשר להשיג אותם.

היות והם שווים כסף, לפי הדין שלנו זה אסור.
בסוגיה של חוקיות הימורים או בכלל, חוקיות של פעילות באינטרנט, לא ניתן לתת לך איבחון מבלי לדעת את מלוא העובדות. זה כמו שלא ניתן לקבל איבחון רפואי בהתכתבות על סמך זה שתכתוב בפורום שמשהו כואב לך.
יש מכלול משתנים וכדי לתת חוות דעת, צריך לדעת את כולם ולהתרשם מהפעילות שמתבצעת או שמוצעת.

רכישת פרסום באתר דיל יומי

שלום רב,

רכשתי לפני כשנה בערך, פרסום באתר דילים יומי,
אך מסיבה כלשהי לא יכולתי לאשר את הפרסום
אז אחרי התשלום ואחרי שכבר הכינו לי עמוד עם הקופון היומי,
עכשיו כוון שכבר שילמתי אני רוצה לקבל את הפרסום,
אבל כבר תחום העיסוק שבו עסקתי אז לא רלוונטי היום,
לכן ביקשתי שיתנו לי גישה לשנות בעצמי את הקופון ויאפשרו לי לקבל
את הפרסום עבורו שילמתי.
מנהלת את הדילים היומיים לא מסכים בטענה שזה לא הדיל שסיכמנו (כניראה בעל פה).
חיפשתי אם יש חוזה בנינו ולא מצאתי אותו, שלחתי עכשיו מייל ושאלתי אותם בנושא.
אם אכן לא חתמתי על כלום,
מה מומלץ לעשות ?

אלעד

הסכמים בעל פה

רוב ההסכמים שנעשים בעל פה תקפים (החריגים הבולטים הם עיסקה במקרקעין, העברת זכויות יוצרים). הבעיה בהסכם בכתב היא בדרך כלל להוכיח את תוכן ההסכם, כי כל צד טוען ומעיד הפוך מיריבו. גם אם לא משקרים, קשה לזכור מה סוכם בפרטי הפרטים.
בכל מקרה, צריך לבחון את המקרה לאור דיני החוזים, לראות אם יש לך דרך לבטל את ההסכם ולקבל בחזרה לפחות חלק מהתשלום.
לפי מה שסיפרת כאן, עולה שרכשת מוצר או חבילת פרסום ושילמת את כל התמורה החוזית (או שאולי יש גם עמלות מכירה, איני יודע).
הספק הכין לך את התוכן השווקי, אך אתה חזרת בך וביקשת לא לפרסם את המוצר, מחמת חוסר רלוונטיות. אני מבין שעמדת הצד השני היא: "מוכנים לפרסם את מה שהזמנת, מי שמונע את הפרסום הוא אתה".
שוק האינטרנט הוא מאד דינמי ולכן חשוב, כאשר מתקשרים בחוזה, לחשוב מראש גם על ההיבט הזה של תכנון התשלומים ואפשרות לבטל את העיסקה, אפילו לשלם איזשהו "קנס" או במינוח המשפטי הנכון "פיצוי מוסכם" על מה שהספק השקיע, אבל לא את כל הכסף.
ההצעה שלך לספק היא הצעה יצירתית, לשנות לבד את התוכן השווקי כדי לא לגרום לו לאבדן שעות עבודה, אך הוא לא חייב לקבל זאת.
אם הסכום של העיסקה פחות מ 30,000 ש"ח (ט.ל.ח) יתכוון ששווה לך להגיש תביעה קטנה, לנסות לנתב את התיק לגישור ואם הצד השני מסכים להתגשר, לנסות להגיע להסכם בו שני הצדדים יוצאים מרוויחים (win-win).

נראה לי שיש לך טעות בכתיבה

רשמת הבעיה עם הסכמים כתובים היא בדרך כלל להוכיח את תוכן ההסכם.
נראה לי שהכוונה הסכמים לא כתובים, כי כתובים ניתן למצוא העתק.
וגם בשאלתי שאלתי על מקרה שאין הסכם כתוב.

תודה רבה על תשובתך,
בגלל מצב רפואי אין לי אפשרות לתבוע בבית משפט.
אני מקווה שהמנהל של האתר יבין שמהתחלה דיברתי על יותר מרעיון אחד
לקופון, ולכן יסכים, לפנים משורת הדין לתת לי לערוך ולשים את הקופון שרלוונטי לתקופה זו.
מההתחלה דיברתי איתו על שירות אחד, אחר כך, פתאום על שירות אחר.
וגם הוא שיכנע אותי לפרסם באותו מחיר שסגרתי עם אתר מתחרה,
למרות שליכאורה לא ההיתי צריך שני חברות הוא אמר שאצלם יהיה לי הרבה יותר לקוחות וכו..
ובסוף השתכנעתי אבל כוון שהחלפתי רעיון לדיל כמה פעמים בשיחות בעל פה, לא חשבתי שיהיה לו בעיה היום לשנות את הקופון.
במיוחד שהקופון הישן מבחינה אובייקטיבית לא יעבוד היום.
אם ההיתי חושב שהוא יעבוד ואנשים יקנו ההיתי מאשר לפרסם אבל תחום העיסוק הקודם לא רלוונטי כל כך היום (הוזלת עלויות תקשורת, המחירים עכשיו די יציבים ולא נראה לי שאנשים יקנו מוצר המכיל את כל המחירים עם כל התנאים והחברות הגדולות)...

אתה צודק,

אכן כוונתי להסכמים לא כתובים.
אתה יכול לנסות להציע לו גם לשלם איזו תוספת קטנה ושהם יערכו את הקופון מחדש, כמה זמן עבודה יכול לקחת? חצי שעה?

הוא לא משתף פעולה כ"כ

הוא אומר לי לשלם סכום הגדול ביותר (יותר מ-150% מהסכום המקורי)..
אין לי מה לעשות בנושא כלל הנראה,
בסוף הוא יוציא לי דרישת תשלום.
עדיף לי לשתוק כניראה.
ולוותר על הסכום ההתחלתי רק לא להיגרר לתשלום של יותר כסף
מאשר לשלם לאתר דילים אחר סכום מלא.

כדאיות נקבעת באופן אינדיווידואלי

מה שכדאי לאחד לא כדאי לשני.
בגדול, כתבתי לך את דעתי כאן. מעבר לכך, אתה צריך להחליט

למעלה