שאלה משפטית דחוףףףףף

junior gong

New member
שאלה משפטית דחוףףףףף

בנוגע למוזיקה כמובן. בבקשה רק מי שמבין בזה אני רוצה להיות בטוח בזה ואם לא אז תפנו אותי לפורום המתאים........ אני וחבר שלי לקחנו שיר מוכר וישן ( DALE של DON OMAR ) לקחנו אינסטרומנטל, חיברנו לו מילים בישביל הצחוק והקלטנו את זה באולפן הקלטות הביתי שלי, זה היה לפני בערך שלושה חודשים, היום אני מקבל טלפון שהשיר נכנס לאוסף ונמכר בחנויות, שם הוציאו את השמות שלנו ושמו שמות אחרים ( אולי בגלל שלא ידעו מי עשה את זה ואולי סתם כי בא להם לשנות, כי בטראק כשיצא מהאולפן שלי היו שמות ) בקיצור השיר יצא לשוק מבלי ידיעתינו ועוד שינו את שמות היוצרים לא יודע מי לקח קרדיט על זה, השאלה אם אפשר לתבוע את המפיץ היות והשיר עצמו זה אינסטרומנטל של שיר מוכר שאנחנו עצמינו לא לקחנו עליו זכויות ולא קנינו אותו ולא שאלנו את היוצר האורגינל לשיר לרשות, מה דעתכם??????

ttg

New member
כן ולא

במידה ואכן מדובר בהקלטה שלכם שם ניתן אפילו להוכיח בקלות שמדובר בקניין רוחני שלכם. הזכויות שלכם הן על הביצוע* (וגם פה אני לא בטוח לגבי כל הביצוע כי כביכול גם היוצר המקורי של הביצוע והעיבוד זכאי לתמלוגים) וכמובן על המילים אם הבנתי נכון. בכל מקרה אם אתה בהחלט רואה פה יכולת להוכיח שמדובר במשהו שאתם ביצעתם (כמו נניח הטראקים של השירה ללא הפלייבק/ביט) אז כדאי לבדוק. ראשית מומלץ לפנות לחברת ההפצה/הפקה שחתומה על המוצר ובמידה והם לא משתפים פעולה להסדר מומלץ לפנות לעו"ד ולבדוק את הנושא.

itoosh2

New member
אם אני לא טועה...

מעבד לא זוכה לזכויות או לתמלוגים... היחידים שמקבלים זכויות ותמלוגים לפי מה שאני יודע אלה המחבר של המילים והמלחין... ידוע שיש הרבה להקות שמישהו הלחין שיר ואחרים עזרו "ללטש" אותו ובשביל שהם יקבלו גם זכויות (בגלל אחווה של חברות בתוך הלהקה) ותמלוגים הוסיפו אותם בתור מלחינים.... יכול להיות אבל שאני טועה... ככה אמר לי המחנך שלי לשעבר שהוא סולן להקת "בין השמשות"

junior gong

New member
בטח בטח שאפשר להוכיח

יש לי עדיין את כל הפרוייקט בקיובייס במחשב, כולל הדגימות, והטייקים של ההקלטה והעיבוד, בכלל מה שאני אחראי עליו בשיר זה המילים ששיכתבנו אותם מחדש, והאריינג'מנט של השיר שעיבדנו מחדש עם אפקטים נוספים ועריכה ממוקסס מדי ג'י שמיקסס את זה מחדש, הבעיה היחידה שאני רוצה לתבוע את חברת ההפצה אבל פוחד להגיע לבית משפט ושם יגידו לי שגם אני צריך לשלם תמלוגים היות והשלד של השיר מועתק

inbal287

New member
וואו איזה חוצפה! [שלהם כמובן]

שאלה - איך בדיוק הם הגיעו לשיר שלכם?

למעלה