שאלה משפטית מעניינת על פיטורין

avivi1001

New member
שאלה משפטית מעניינת על פיטורין

שלום רב, עבדתי מעל לשנה במקום עבודה פרטי מעסיקי פיטר אותי טלפונית ללא נוכחות עדים הוא מסרב לתת לי מכתב פיטורין (וטוען שהתפטרתי) מה עושים? האם במשך חודשים עד שהתביעה תתברר בבית הדין לא אקבל דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי? האם קיימת תקנה או חוק או נוהל המתייחס למסורבי מכתבי פיטורים (שמעסיקם מסרב להעניק להם מכתב פיטורין מתוך רצון להימנע מהענקת פיצויי פיטורין) מבחינה משפטית? תודה

זה שאני עונה, זה לא אומר שאני מסכים

להגדרה שלך שהשאלה היא "מעניינת". למרבה הצער - זו שאלה די שגרתית כי הרבה מעסיקים נוהגים כמו שאתה אומר שהמעסיק שלך נהג איתך. ועכשיו לתשובות: צריך להבדיל בין שני נושאים - הנושא של הפיטורים ופיצויי הפיטורים, והנושא של דמי אבטלה. לגבי המעביד - תגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה, תטען שפוטרת ותפרט איך פוטרת ותטען שמגיעים לך פיצויי פיטורים וכן תמורת הודעה מוקדמת. לגבי דמי אבטלה - תלך לביטוח לאומי ותגיש תביעה לדמי אבטלה. בטופס התביעה תציין שפוטרת בעל פה ושהמעביד מכחיש את זה, ולכן אין לך מכתב פיטורים ואתה לא יכול להביא אישור מהמעביד על כך שפוטרת. במקביל תתייצב בלשכת התעסוקה ותודיע שפוטרת. אם מישהו או בביטוח לאומי או בלשכת התעסוקה יגיד לך שאתה לא זכאי לדמי אבטלה ב-90 הימים הראשונים בגלל שאין לך מכתב פיטורים, תבקש ממנו שיתן לך את זה בכתב. סביר להניח שהוא יחזור בו אחרי שהוא יתבקש לכתוב את השטות שהוא אומר. לפי החוק - אין צורך במכתב פיטורים כדי להיות זכאי לדמי אבטלה ב-90 הימים הראשונים. יש צורך בפיטורים (או בהתפטרות "מוצדקת"). אם ביטוח לאומי יודיע לך שאתה לא זכאי לדמי אבטלה ב-90 הימים הראשונים, תגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה. אל תשכח במקביל להמשיך להתייצב בלשכה, כי אחרת אתה לא תהיה זכאי לדמי אבטלה מהסיבה של אי-ההתייצבות. בהצלחה.

avivi1001

New member
יוסאריאן תודה לך, ועוד 3 הבהרות,

תודה על התשובה, ברשותך עוד 3 הבהרות כלומר להתייצב גם במקרה והמוסד לביטוח לאומי או משרד התעסוקה מסרבים לתת לי פיצויים? דרך אגב עוד שתי שאלות עקרונית: במידה ואין לאדם מכתב פיטורין, איך הם באמת יכולים לדעת אם אדם מסויים הפסיק את עבודתו? כלומר על סמך מה נותנים לך דמי אבטלה לאחר 90 יום (במקרה בו הם מסרבים להעניק לך אבטלה באופן מיידי?) ב. מהו הגוף האחראי על הענקת ואישור דמי אבטלה הביטוח הלאומי? או משרד העבודה והרווחה? אביב

3 הכההות ...

א. להתייצב בלשכת התעסוקה. כן. אבל ביטוח לאומי ושרות התעסוקה לא נותנים "פיצויים". מי שאמור לתת פיצויים זה המעביד. ביטוח לאומי אמור לשלם דמי אבטלה, כל עוד אתה זכאי לכך, ואחד התנאים לזכות - זה שתתייצב בלשכת התעסוקה ותהיה מוכן לקבל עבודה שיציעו לך. אם ביטוח לאומי יסרב לתת לך דמי אבטלה - תבע אותם. ב. לשאלה איך הם יכולים לדעת - אז זו באמת יכולה להיות בעיה, ותמיד יש כאלה שעובדים על ביטוח לאומי, אבל אפשר לעבוד עליהם גם אם יש מכתב פיטורים. עקרונית, לביטוח לאומי יש חוקרים שיש להם סמכויות לעקוב אחריך וגם לפנות אליך בשאלות וגם לפנות בשאלות למעבידך לשעבר. ג. מי שאמור לשלם את דמי האבטלה זה ביטוח לאומי. מי שנותן לביטוח לאומי אישורים על תקופת אבטלה - זה לשכת התעסוקה, שהיא חלק משירות התעסוקה (זה לא משרד העבודה והרווחה).

למעלה