שאלה מתוך סקרנות

inbale

New member
שאלה מתוך סקרנות

מיקרה שחוזר על עצמו לעיתים קרובות (מאוד) נהגי אמבולנס שמפנים לחדר המיון מיקרים של אנשים שנמצאו ברחוב,הומלסים,משתמשי סמים וכו..רובם מוכרים לנו בחדר המיון כמבקרים על בסיס יומיומי כמעט ללא סיבה רפואית. נהגי האמבולנס טוענים שהם מחוייבים לפנות כיוון שנעשתה קריאה השאלה היא אם האדם המפונה מסרב להתפנות ולנהג ברור שעומד לפניו מיקרה שהוא לא רפואי האם אותו נהג חייב עדין לפנות למיון? האם אין אפשרות לכתוב בטופס ה"מטופל מסרב פינוי"?

The_VIP

New member
יש אבל לא כולם מסרבים

לא כל ההומלסים והמסוממים מסרבים פינוי...חלקם אכן מסרבים אבל ממש לא כולם...

טומי*

New member
הפינוי באמבולנס נעשה רק.....

מרצון אם אדם מסרב להתפנות יהיה מצבו הכי קשה ....לא מפנים אותו אותו דין לגבי נרקומנים שיכורים והומלסים למיניהם.אם האדם רוצה לב"ח הנהג חייב לפנותו.במקרים קיצוניים הנהג יכול לבקש את עזרת המשטרה.לפי החוק גם למשטרה אסור לפנות בכוח.רק...אם מדובר בסכנה ממשית לשלום הציבור ו/או לשלומו של האיש.אם מדובר בחולי נפש דוגמא אז צריך או צו אישפוז או הפניה מהפסיכיאטר המחוזי ורק אז המשטרה מפנה בכוח לאמבולנס ונותנת ליווי צמוד לב"ח. ט ו מ י נב:היו מקרים של שיכורים שלא התפנו או שהנהג לא רצה לפנות ואחורי זה כמה שעות הם הלכו EX

emt1

New member
ותשובה לסקרנית

ההנחיה היא לפנות לב"ח כל אחד שזקוק לעזרה . ועכשיו פרוש רש"י , לפעמים מגיעים לאדם ששוכב ברחוב/כניסה לבית/גינה והאפשרויות רבות ....והאדם נמצא במצב שכרות (מריחים מגובה האמבולנס) בכל זאת יורדים וניגשים ומבררים את מצבו הרפואי.אם יש אפשרות והיא קיימת משחררים את האדם והוא הולך לו לדרכו עד הפעם הבאה שיפול. במצבים שבהם אין תגובה מהשוכב מפנים לבי"ח ומציינים לפני הצוות במיון מה מצאנו ומיידעים אותם למצב האדם .היו מיקרים של מוות מהיפוטרמיה !!! גם במיון! היו גם מקרים שהגעתי לאדם ששכב ע"ג מדשאה ופשוט נימנם לו להנאתו לאחר ההשכמה הוא פשוט שאל :למה הערת אותי? והתנצלות ההפניה לזכר מתאמי נוחות בלבד היו גם נשים בחבורה הזו

inbale

New member
קצת יותר ספציפי

צוות מד"א מביא לחדר המיון נרקומנית ידועה שמוכרת לנו כאחת שחוזרת מדי יום ביומו. היא טוענת בתוקף שהיא סירבה להתפנות וצוות מד"א הכריח אותה להגיע למיון. ברור לגמרה שאין מה לעשות איתה בחדר המיון...חומרים מענינים היא לא תקבל אצלנו. אין שום דבר שאפשר לעשות למענה אצלנו ואחרי חמש דקות היא תשוחרר. באותה משמרת - צוות מד"א מביא את הנודניק התורן של חדר המיון. שוב טיפוס עם אישיות גבולית . השכנים קראו לאמבולנס. האדון במצב גופני משביע רצון וכנראה שפשוט הנוכחות שלו הפריעה להם. במיון שוב - אין מה לעשות איתו. נהגי מד"א טוענים שהם מחוייבים לפנות כל קריאה כזאת. השאלה שלי היא למה? אם אין סיבה פיזית ברורה לפנות לחדר המיון אז בשביל מה להביא אותם אלינו?

amitp

New member
בעיקרון חייבים

כל עוד החולה מבקש להתפנות לבי"ח חייבים לפנות. במידה והחולה אינו מעוניין להתפנות יש שתי אפשרויות: א. אם חושבים שהוא באמת לא צריך להגיע לבי"ח - מחתימים את הבחור על סירוב פינוי/טיפול והולכים. ב. אם המצב הרפואי/סיעודי מחייב פינוי מנסים לשכנע את החולה והמשפחה. במידה ולא נוחלים הצלחה והמצב הרפואי באמת חמור או שלהחלטת החולה אין תוקף משפטי (קטין, חסר ישע) בד"כ פונים לעזרת המשטרה במידה ולא ניתן ליצור קשר עם האפוטרופוס.

אין מקום לספק

מכל 50 מיקרים של שיכורים אחד יכול להיות עם באמת בעיה איסכמית או בעיה כל שהיא אחרת אז אי אפשר לדעת אני זוכר שהיה לי מקרה שהוציאו אותנו בתור רגיל לשיכור(היינו אט"ן) אמרתי למתנדב הנוסף יש לי תחושה שבאמת יהיה לו משהו(זה היה לפני שהגענו למקרה) ואכן הוא היה שיכור אבל גם היו לו הפרעות קצב אם היה רגיל מגיע למקרה אני כמעט משאר שהוא היה מתייחס אליו שונה כי בלי מוניטור או אק"ג יהיה קשה להוכיח זאת רק על פי קליניקה ולכן אסור לזלזל כי בסוף אפשר ליפול על מקרה שאמת מצריך טיפול ופינוי דחוף

ענבל

אני חושב שהגבול הוא ברור כי בכל מקרה צוות מד"א חייב לפנות חוץ ממקרה בו החולה/נפגע לא מעוניין להתפנות, אין דבר כזה של פינוי בכוח אלא אם יש התערבות משטרתית. כאשר יש מצב קריטי והנפגע מסרב להתפנות מזמינים משטרה.

למעלה