שאלה מתחום הגנטיקה

שאלה מתחום הגנטיקה

סתם שאלה שמסקרנת אותי כבר הרבה זמן. האם במצב של לידת יותר משני תינוקות בו זמנית, יש אפשרות שכל התינוקות יהיו זהים זה לזה? האם אפשרי שרק שניים מהם יהיו זהים והשאר לא? ובמצב של לידת רביעייה, לדוגמה, אפשרי מצב של שני זוגות תאומים זהים, כשזוג אחד אינו דומה לשני? אני סתם מתעניין כי אחותי בהריון עם תאומים. תודה.

טל של 4

New member
קודם כל ברוך הבא,

ושלח את אחותך אלינו!!! ולגבי שאלתך, התשובה היא כן, הכל אפשרי.

keren1

New member
WELCOME

אני מקווה שאתה יודע לחתל תינוקות....ואם לא תלמד מהר יש 2 בדרך

anat30g

New member
../images/Emo13.gif שיעור ביולוגיה

תאומים (או שלישיה או רביעיה או יותר) זה מצב שבו יש יותר מעובר אחד ברחם - דהיינו הריון מרובה עוברים. מצד כזה יכול להיות: א. בהפריה של שתי ביציות (או 3 או 4) על ידי שני זרעונים (או 3 או 4)והיווצרות של שני (או 3 או 4) עוברים. ב. הפריה של ביצית אחת על ידי זרעון אחד וחלוקתה לאחר ההפריה לשני עוברים (או 3 נדיר או 4 - נדיר מאוד מאוד). מצב א. הוא של תאומים (או שלישיה/רביעיה) לא זהים. מצב ב. הוא של תאומים (או שלישיה.רביעיה) זהים. בעיקרון כל חיבור יכול להיות אפשרי בשלישיה או רביעיה. הפריה של שתי ביציות וחלוקת אחת מהן ל2 עוברים זהים... ברביעיה יתכן מצב של שנים זהים ושנים לא זהים... בעיקרון תאומים זהים זה לא עניין גנטי כלל. תאומים לא זהים ספונטנים זה יכול להיות מצב גנטי... אם כי היום בשל התקדמות הרפואה בתחום של הפריות יש המון תאומים שהם לא ספונטנים ולרוב גם לא זהים. ענת

נירית1

New member
תשובה - יש לי דודים שהם שלישית בנים

כנראה השלישיה הראשונה בארץ (הם מעל גיל ארבעים) - שנים מהם הם זהים לחלוטין והשלישי שונה - לפי התאוריה השניים הם מביצית אחת שהתחלקה לשני עוברים ואילו השלישי נולד מביצית נוספת שהופרתה ולכן הוא אינו זהה! הכל רק בתאוריה כי אצל סבתא שלי אפילו לא ידעו שיש שלישיה! בקושי ניחשו שיש תאומים.

למעלה