שאלה:מתי כדאי ללכת לרופא ילדים?

משהילי

New member
שאלה:מתי כדאי ללכת לרופא ילדים?

האם צריך/רצוי ללכת לרופא ילדים לפני לידה על מנת לבדוק אם הוא 'נראה' לנו? או שמספיק להתקשר איתו לאחר הלידה? אני מרגישה קצת מצחיק ללכת לרופא ילדים עוד לפני שיש לי ילד....למרות שבמקרה הספציפי - רופא הילדים הוא גם רופא המשפחה (שזה כבר חדש לי...), אלא שבתור רופא משפחה הוא יהיה רק עד 3 חודשים אחרי הלידה. מה דעתכם/ן?

looli4

New member
../images/Emo91.gif לדעתי...

מאוד כדאי. אני הגעתי בחודש תשיעי עם דף שאלות. בסוף לא בחרתי את מי שהמליצו לי כי לא היתה לי כימיה טובה איתה. מנסיוני השבועות הראשונים בבית היו די מלחיצים ושמחתי שהכרתי מראש את הרופאה וידעתי מה הגישה שלה. כמובן הכי חשוב שזו רופאה טובה. מאוד מקובל כאן לראיין מספר רופאים לפני לידה ראשונה. בהצלחה...

nochi

New member
אנחנו "ראיינו" משהו כמו חמישה רופאי

ילדים בשלהי החודש השמיני להריוני. את שמות הרופאים קיבלתי מהגניקולוג שלי. אנחנו פשוט מאושרים שיש לנו רופאה כזו נהדרת ובדיעבד (היום הפשושון בן 9 חודשים) זה היה צעד נכון ביותר לעשות. ורק אחרי שראיינתם את כל הרופאים ברשימה- לעשות את ההחלטה הסופית. אני ממליצה מנסיוננו ללכת שני בני הזוג ולראות איך הרופא מקבל אתכם (במשרד\בחוץ) ,איך היחס של הצוות במשרד, כמה זמן מקדישים לכם, מה מספר הרופאים במרפאה, מה קורה בסופי שבוע ולא בשעות הקבלה אם יש מצב חירום וכו...אני הידפסתי ממש דף עם שאלות (המיידע באינטרנט) בהתחלה הירגשנו קצת דביליים-מה אנחנו הולכים "לראיין" רופאים?... אבל כאן (ארה"ב) זה מאוד מקובל ואת נחשבת כאן לקוחה לכל דבר. זה בסה"כ הביסניס שלהם. בהצלחה

MASHY BOSTON

New member
גם אני התלבטתי אם ללכת לפני הלידה

ואני עדיין מתלבטת. השאלה היא : מה לשאול את הרופא ? זה הריון ראשון שלנו ופעם ראשונה שנתעסק עם רופא ילדים ועוד בחו"ל. איזה שאלות אני צריכה בדיוק לשאול את הרופא ? אשמח אם תוכלו לרשום כאן כמה שאלות לדוגמא

גם לי זה היה מוזר ובכ"ז הלכתי

ראיינתי שלושה רופאים באותה מרפאה. זה מאוד מקובל כאן, קוראים לזה prenatal conference והם רגילים לזה. אני יכולה רק להגיד לך מה לי היה חשוב לשאול: 1. האם הרופא תומך בהנקה, ובמה זה מתבטא (כי מנסיוני מאוד לא תומכים כאן בהנקה ולי היה חשוב לוודא שלא ינסו לדחוף לי פורמולה) 2. הרופא שלי מדבר קצת עברית וזה היה חשוב לי - הוא למד באונ' ת"א, אז גם בחנתי קצת את העברית שלו ואת הידע שלו בתרופות ישראליות 3. שאלתי כמובן בנושא שעות הקבלה, תורנויות בבתי החולים, מה קורה מעבר לשעות קבלה, סופי שבוע, לילות, ביקורי בית, האם תמיד אפשר לדבר עם אחות או רופא, האם מקבלים אותך מיד במקרי חירום, וכו' 4. hospital affiliation של המרפאה, עם איזה בתי חולים הם עובדים ומה ההתמחויות 5. איך הם מגבים אחד את השני במרפאה 6. איזה רופא(ים) באים לראות את התינוק בבית החולים בספרים הבאים יש פרקים מצויינים על הנושא הזה: The girlfriends' guide to surviving the first year of motherhood What to expect when you're expecting What to expect the first year Your baby's first year, week by week

nochi

New member
חפשי במנוע החיפוש תחת../images/Emo170.gif

what to ask a pediatrician how to choose יש הרבה אינפורמציה באתרים שונים, הייתי מציעה לגלוש עם דף לידך ופשוט להעתיק מה שנראה לך. עוד משהו קטן,לפי דעתי חשוב שהרופא יהיה הורה בעצמו. והנה מצרפת לך לינק http://www.mdnetlink.com/obgyn1/PedChoice.htm

MASHY BOSTON

New member
קבעתי תור לראיין רופא ילדים ../images/Emo60.gif

המיילדת המליצה לי על שני רופאי ילדים והיום הייתי במרפאה ועל הדרך קבעתי תורים לעוד שבועיים לראיין אותם. זה עדיין נראה לי קצת מצחיק, אבל השתכנעתי מהחשיבות של העניין, הכנתי רשימת שאלות ונראה איך זה יילך. בכל אופן, תודה

למעלה