שאלה. מתי נכון לממש אופציה?

naftul21

Member
שאלה. מתי כדאי לממש את האופציה ?
אני בדרך כלל לא מחזיק אופציות.
מחזיק באופציה מיטב טרייד.

חשבתי להוסיף את מחיר המימוש ולהפוך את האופציה למניה כבר עכשיו.

משקיע88

Well-known member
שאלה. מתי כדאי לממש את האופציה ?
אני בדרך כלל לא מחזיק אופציות.
מחזיק באופציה מיטב טרייד.

חשבתי להוסיף את מחיר המימוש ולהפוך את האופציה למניה כבר עכשיו.
אפשר לממש במובן של המרת כתב האופציה למניה, ואפשר למכור אותו בשוק. ההיגיון אומר שהמרה למניה איננה כדאית אלא אם נוצרת פרמיה שלילית, שאז כדאי להמיר ולמכור את המניה אם רוצים. דיבידנד במזומן פוגע בעיקרון בכתב האופציה אבל בעיקר אם הוא גבוה יחסית. אם אתה רוצה להחזיק במניה לאורך זמן - כתב האופציה עדיף לדעתי.
אין כאן ייעוץ השקעות וזאת דעתי בלבד. לידיעה - אני מחזיק בכתב האופציה.

yel5

Well-known member
אופ מאפשרת לקנות את המניה בשני חלקים: מחיר האופ ותוספת המימוש.
מה שאני אוהב באופ הוא שהמועד האחרון לממש אותה הוא בעוד 3 שנים (פחות חודשיים), שהם נצח במונחי אופ.
למה לממש היום ולהוסיף את תוספת המימוש (שבינתיים אתה יכול להשתמש בה להשקעה אחרת) אם אפשר בעוד 3 שנים?
אם תגיד שאתה רוצה לממש כי מחלקים דיבידנד אז אגיד שתוספת המימוש מתואמת לדיבידנד. כלומר, תוספת המימוש קטנה בתשלום דיבידנד, כך שמחזיק אופ גם נהנה מתשלום דיבידנד.

naftul21

Member
אם תגיד שאתה רוצה לממש כי מחלקים דיבידנד אז אגיד שתוספת המימוש מתואמת לדיבידנד. כלומר, תוספת המימוש קטנה בתשלום דיבידנד, כך שמחזיק אופ גם נהנה מתשלום דיבידנד.
תודה על התגובה.
אני רואה שהתאמת מחיר המימוש ירדה אחרי היום הקובע אבל לא באותו יחס.
היום עומד מחיר המימוש על 7.15 ..לפני הדיבידנד מחיר המימוש היה על 7.24 הדיבידנד היה על 36 אגורות (עד כמה שאני זוכר).

משקיע88

Well-known member
תודה על התגובה.
אני רואה שהתאמת מחיר המימוש ירדה אחרי היום הקובע אבל לא באותו יחס.
היום עומד מחיר המימוש על 7.15 ..לפני הדיבידנד מחיר המימוש היה על 7.24 הדיבידנד היה על 36 אגורות (עד כמה שאני זוכר).
מחיר המימוש מתעדכן לפי אחוזי השינוי במניה בין הקום והאקס. זה יוצר שחיקה בערך אופציה שנמצאת בתוך הכסף. אבל לא נורא כל זמן שפרמית המימוש המיידי אפסית.

למעלה