שאלה מתלמידה מודאגת...

נ ע מ ה א

New member
שאלה מתלמידה מודאגת...

למרצה אהובה שלי גילו סרטן המוח (לפי מה שהבנתי היא כל הזמן התלוננה על כאבי ראש שמונעים ממנה לתפקד, בדקו כל מני דברים אחרים כמו מיגרנה, השפעות של גיל המעבר, עד שהיא התמוטטה... היו צריכים להכניס אותה לחדר ניתוח באופן דחוף) הרופאים אמרו שבגלל מיקום הגידול, הם לא יכלו להוציא את כולו, אלא 80 עד 90 אחוזים ממנו... עכשיו היא תצטרך לעבור הקרנות וטיפולים כימותרפיים... שאלתי היא, מהם הסיכויים שלה באמת להחלים מזה? היא אישה ממש מיוחדת...

ihovav

New member
שלום נעמה,

קודם כל, אם את רוצה לקרוא לגבי סרטן במוח אני מצרפת קישור. מעבר לכך, קשה לתת פרטים לגבי מצבה. הכל תלוי בהרבה גורמים אחרים וחלקם הוא כיצד היא תגיב לטיפולים, מחלות רקע ועוד... היום הרפואה מפותחת גם בנוגע לסרטן ומיום ליום הולכת ומתפתחת. בקשר לסיכויים, אני לא חושבת שכדאי להתעסק בזה. זה רק מספר... בקשר למחלה של אבא שלי אמרו לי שיש 75% הצלחה. הייתי אמורה "להתנחם" מהידיעה הזאת, אבל אבא שלי הוא 100% אבא שלי... וזה גם לא מדע מדוייק... אחותי למשל ילדה תינוקת בשבוע ה-26 להריון. הרופאים אמרו ש50% שהיא תחיה ואם היא תחיה, אין מצב שהיא תהיה נורמלית... היום היא בת 5.5 ואין כמוה. ילדה נורמלית לחלוטין ומעבר... (טוב, נו, נמוכה...) כך שחבל להשקיע במספרים האלה מאמצים... מה שכן חשוב הוא התמיכה שתוכלו לתת למרצה בזמן הטיפולים. תראי, כל אחד מגיב אחרת לטיפולים. כל אחד מקבל תופעות לוואי אחרות. אבל אני חושבת שלכולם בשלב זה או אחר של הטיפולים, מגיע תקופה של חולשה ועייפות. תראי מה את וחברייך יכולים לעשות ע"מ להקל עליה בתקופה זו. תראי אם לה סביבה תומכת. אם יש מי שילווה אותה לטיפולים. וסתם לתת לה תחושה שאתם איתה... הדאגה שלך כל כך נוגעת ללב. לא נותר לי אלא לאחל שהכל יעבור. ומהר. ובצורה הטובה ביותר... הרבה בריאות...

למעלה