שאלה מתקילה(איך לא) על עבודה מועדפת..

eli1986

New member
שאלה מתקילה(איך לא) על עבודה מועדפת..

אני הולך לעבוד בקרוב במועדפת, והשאלה היא כזאת. האם כשאומרים 6 חודשים בעבודה, מתכוונים ל-6 תלושים רצופים שחובה להביא ולהראות שעבדתי רצוף? או שאפשר לעשות הפסקה באמצע? מה שאני רוצה לעשות זה לעבוד עכשיו רגוע, ורק אחר כך להתחיל רצף של 6 חודשים בשביל לקבל מועדפת, האם זה אפשרי? זתומרת, האם הביטוח הלאומי יסתפק ב-6 תלושים רצופים או שיסתכל על כל התקופה? תודה

lin0r

New member
תשובה

אני גם אתחיל בקרוב...זה הולך ככה, סך הכל מועדפת זה 6 חודשים = 150 ימי עבודה.
אתה חייב לעשות חודש אחד לפחות (אני קראתי שמספיק גם יום אחד, אבל צריך לבדוק) בשנה הראשונה לשיחרור ובשנה השניה להמשיך. (אם לא הלכה האפשרות למועדפת)
זה לא מחייב להיות 6 חודשים רצופים, או 150 ימים רצופים..אלא צבורים במשך כל התקופה.
זה יכולה להתפרס על כל השנתיים במידה ועשית חודש בשנה הראשונה
זה יכול להיות גם יותר מ6 חודשים רצוף במידה ולא יצא לך 150 ימי עבודה תצטרך להשלים את הימים.
אם תעשה 150 יום לפני שתמו ה6 חודשים, תצטרך להמשיך לעבוד עד סוף ה6 חודשים בשביל לקבל את המענק.(ככה שאין מה למהר, כי הזמן לא יתקצר) תנאי הזכאות למענק (מתוך האתר הכוונה) מינימום תקופת עבודה עבדת לפחות שישה חודשים מלאים , בהם השלמת 140 ימי עבודה לפחות (למי שהשתחרר עד ה-30 ביוני 2006) או 150 ימים (למי שהשתחרר החל ב 1 ביולי 2006) , רצופים או לא רצופים, אצל מעסיק אחד או יותר,בעבודות שהוכרו כעבודה נדרשת, וזאת במהלך שנתיים (24 חודשים) מיום שהשתחררת משירות חובה (ובלבד שביום תחילת העבודה הנדרשת הראשונה היית זכאי לדמי אבטלה). העבודה צריכה להיות במשרה מלאה, על-פי הנהוג במקום העבודה. תעזר באתר שצירפתי לך, יש בו את כל המידע. בהצלחה

eli1986

New member
תודה על ההכוונה ../images/Emo8.gif

לא שמתי לב לדקויות, עכשיו הכל יותר ברור ועוד משהו קטן, הבנתי שאני לא אוכל לעבוד בשתי עבודות(אחת מועדפת והשנייה לא) כי אני לא אהיה זכאי לאבטלה, זה נכון? איפה את הולכת לעבוד אגב?

lin0r

New member
לפי הבנתי

כפי ששאלתי בעבר לגבי עבודה נוספת למועדפת, אמרו לי שזה אפשרי, רק צריך לעשות תאום מס. לגבי אבטלה, אני לא יודעת להגיד לך. אבל אני לא חושבת שזה יהוו בעיה, כי גם מועדפת נחשבת כעבודה לכל דבר. האמת שלא יהיה לך באמת זמן להתעסק בשני עבודות יחד. מועפדת היא בדרך כלל משרה מלאה. (מעל ה8 שעות ימיות) ככה שאולי רק עבודות זמניות כאלה מדי פעם יעזרו לך. אני רוצה להתחיל במלונות אילת, שם אפשר גם להנות מהמקום.

למעלה