שאלה - נא לא להרוג אותי

שאלה - נא לא להרוג אותי

שאלתי גם בפורום אוטיזם ואספרגר בעקבות מה שדורון כתב שבעבר האוטיסטים נחשבו לחולי נפש. ואני רוצה לשאול : האם האוטיסיטים לא חולים בנפשם? האם ההתנהגויות המוזרות שיש לכל אחד מהם לא מעידות על בעיה נפשית? מה ההבדל בין אוטיזם למחלת נפש אחרת?

זהבה נ

New member
שיריתה יקרה

לומר לך את האמת, אני לא יודעת את התשובה. אולי משכילים ממני יודעם אות(אני בטוחה). אני יודעת שבעבר נהגו לאשפז ילדים אוטיסיטם במצב קשה במסגרות פסיכיאטריות, היום כבר לא נוהגים כך יותר. ואם לא נוהגים כך יותר זה אולי סימן שיש שינויי בגישה, כך אני מניחה. לצערי זה כל הידע שלי מהתחום ממנו אני באה. אולי לאחרים תהיה אפשרות להרחיב. להתראות,

נונינה

New member
אני חושבת ש...

חולה נפש הוא אדם שלא רואה את המציאות כהוויתה (איזה מילה מפוצצת...) אוטיסיטים אינם כאלו. נכון שהבעיה שלהם גם נפשית - אך אין פה אי קריאת מציאות נכונה אלא רגישות גבוהה משמעותית לדברים שלא מאפשרת לשאת אותה ו"בחירה" בהתנתקות.

doroniz

New member
אוטיזם ומחלת נפש

אני חושב שמחלת נפש כשמה כן היא - מחלה ואוטיזם אינו מחלה אלא מצב או לקות. אם אוטיזם היה מחלת נפש, אז באותה מידה אפשר לומר על הפיגור השכלי שהוא מחלת נפש. יכול להיות מצב של אדם שהוא בעל פיגור שכלי ואוטיסט - הוא עדיין לא חולה נפש.

למעלה