טיפ
אני כבר פיתחתי התמחות בסטייקים בבית, אני משתמש בגריל גז קטן - O GRILL, אבל זה לא משנה. דבר ראשון אני ממליץ להשתמש בסטייקים עבים, לא פחות מ-300 גר' לסטייק, ולא יותר מ-500. מבחינת עובי זה יוצא משהו כמו 3-5 ס"מ. הכנות - להוציא את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני, שיגיע לטמפ' החדר. למשוח אותו בשמן זית מכל הצדדים, קצת פלפל שחור גרוס וקצת מלח גס מיד לפני הצליה. לחמם את הגריל טוב טוב, משהו כמו 6-10 דקות על להבה מירבית. לחמם את התנור ל-150 מעלות, במצב של חום תחתון ועליון, בלי טורבו, תבנית עם נייר כסף במרכז התנור. כשהגריל חם להניח את הסטייקים, כל צד למשך 2-3 ד', עד שיש צריבה טובה של הבשר. לא להתעסק יותר מדי - צד אחד, להפוך לצד שני ולהוציא. אני צולה עם מכסה סגור, אבל זה לא קריטי כל עוד משתמשים בתנור. משם - מיד לתנור שחומם מראש. בשלב זה הסטייק רק צרוב מבחוץ ונא לגמרי מפנים. החום של התנור הרבה יותר נמוך מהחום בגריל, ומאפשר לעשות את הסטייק במידה אחידה לכל אורכו, בלי לשרוף אותו מבחוץ. מידת העשייה תלויה כמובן בזמן השהייה בתנור. כאן העניין קצת עדין ודורש התלמדות, ולכן כדאי תמיד לעשות פחות מהרצוי ולהוסיף אם צריך. אצלי בתנור 7-8 דקות לסטייק של 4 ס"מ בערך יוצא מדיום-רייר. 10 ד' זה מדיום. צריך להגיע למצב שהבשר מתחיל להוציא 'מיץ' מלמעלה ואז לבדוק עם סכין. כשהוא נראה 'כמעט' מוכן - זה הזמן להוציא כי הוא עוד ממשיך להתבשל גם אחרי שמוציאים אותו. זה הכל, אמור להיות לך סטייק מושלם, בתאבון
לסטייקים דקים יותר לא צריך להשתמש בתנור, אבל אז הם גם יוצאים פחות עסיסיים ויותר קשה לשלוט ברמת העשייה שלהם.