שאלה נדושה:

מיכי 10

Member
שאלה נדושה:

בוקר טוב לכם,

יש לי מתכון ישן של בצק פשוט לגמרי, ומזמן לא אפיתי (בכלל):

3 כוסות קמח רגיל
200 גר' מרגרינה
1 כוס מֵי סודה
קורט מלח

אותו הייתי ממלאת בעבר בגבינות שונות או בפירה תפוחי אדמה.
זה בצק נחמד ונוח לעבודה, אבל מרגרינה אני כבר לא קונה שנים. האם אוכל להחליף את המרגרינה במתכון המסויים הזה בשמן קנולה, ולצפות לתוצאות דומות?
ואם כן, בכמה שמן יש להחליף?

בתודה מראש,
מיכל.
 

חנהפ

Active member
זה בצק נהדר לרולדות ממולאות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_23.html[/URL]

חומרים :
לבצק:
1 ו-2/3 כוסות קמח
1/2 כוס מים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1/4 כפית שמרים יבשים

וגם זו
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/01/blog-post_4.html[/URL]


רכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
כפית מלח
למילוי:
2 בצלים פרוסים דק
2 קופסאות שימורי פטריות
פטרוזיליה קצוצה
1 כפית קורנפלור
1 ביצה
מלח,פלפל
אופן ההכנה:
מכניסים את חומרי הבצק לקערת המיקסר ומעבדים לבצק אחיד
מניחים להתקרר
מכינים את המילוי:
מזהיבים את הבצל ב2 כפות שמן


מוסיפים את הפטריות ומתבלים
מטגנים כ- 5 דקות
טורפים את הביצה עם כף מים וכפית קורנפלור
יוצקים על הפטריות ומערבבים במהירות, עד שהביצה נקרשת
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומקררים היטב


כשהמילוי קר, מרדדים מחצית מהבצק לעלה דק
מניחים מחצית מהמילוי בקצה המלבן ומגלגלים.

מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום
אופים בחום 175 מעלות כ- 35 דקות, עד שמזהיב.
 

מיכי 10

Member
תודה רבה חנה, על הטרחה, על המתכונים ועל ההפניות

לבלוג. אני מבינה שהוא שלך. נכון?
ראיתי שהוא מלא כל טוב, אלא שכרגע אני לא במצב רוח של בישול ואפייה רציניים, אלא רק משהו ממש בקטנה, וגם זה בקושי.


אז למתכון הפשוט שהבאתי, מספיק שאוסיף ¼ כוס שמן קנולה, לדעתך?
במקום 200 גר' מרגרינה. זה יספיק?
 

חנהפ

Active member
אכן זה הבלוג שלי

בדר"כ אפשר להמיר 200 גר' מרגרינה ב-2/3 כוס שמן
מציעה לשים את כל החומרים במעבד מזון ולהוסיף שמן תוך עירבוב עד לקבלת בצק
לא דביק

בהצלחה ובתקווה שב"ה יבואו ימים טובים יותר
 

מיכי 10

Member
תודה, חנה.

את חמודה!!

אומנם יש לי מג'ימיקס ישן, אבל כמעט לא הכנתי בו בצקים (הוא משמש בעיקר לירקות). בד"כ, בצק שאפשר, שאינו בחוש, אני מכינה בידיים. אפילו שאני לא "חנל'ה אופה קטנה".

אז אשים בהתחלה כמות קטנה יותר של שמן, ותוך לישה ביד אחת (אמא שלי לִמדה אותי להשאיר תמיד יד אחת נקייה, בדיוק לצורך זה, של הוספת חומרים לבצק), אוסיף עוד שמן אם יהיה צורך. ואמלא בגבינות. לא יודעת מתי, אבל מקווה שבקרוב.

ושוב תודה לך
 
למעלה