שאלה נואשת לגבי מקלות וניל

eggplant

New member
שאלה נואשת לגבי מקלות וניל

התשובה ברורה לי מראש, אבל לא יזיק לשאול בכל זאת...
מקלות וניל עסיסיים ואיכותיים מצרפת
שהצמיחו עליהם עובש ירוק-
מה הסיכוי שניתן לנגב את העובש ולהשתמש בגרגירים שבפנים?
או שנחרץ גורלם של המסכנים...
 

TCHM

New member
אינני יודע מה התשובה שידועה מראש אבל זאת תשובתי...

עובש נוצר כאשר יש לחות, יש לחות זה אומר שהתרמילים היו טריים
(שזה טוב) אבל אוחסנו בכלי אטום.
שתי אפשרויות להציל...קח "צמר גפן" מכותנה וטבול באלכוהול למאכל
או חומץ רגיל ונקה את העובש, תניח לייבוש לא צפוף בכלי מאוורר.
שים לב לנקות טוב את העובש ואם יש צורך להחליף "צמר גפן" מדי פעם,
טוב שישאר מעט מחומר הניקוי על התרמילים ויתייבש עליהם.

לצורך הענין אלכוהול 96 למאכל (לשתיה) או אפילו וודקה נקיה מתוספות.
או חומץ 5% רגיל.

למניעת לחות...
אם תשיג שקיות סיליקה ג'ל (מגיע עם מכשירים אלקטרונים) תניח בתחתית
הכלי לאחר הייבוש. שיטה שניה להניח שכבת מלח גס ועליה להניח מספר
ניירות מגבת ועליהם את המקלות המיובשים. לסגור את כלי האחסון.
בשתי השיטות תהיה ספיגת לחות ויש להחליף את החומרים מדי פעם

בהצלחה.
 

eggplant

New member
האמת שחשבתי שמיד יאמרו לי לזרוק


ושאלתי ליתר ביטחון מרוב שהיה עצוב לי להיפרד מהם... וטוב ששאלתי.
התרמילים אכן היו טריים ועסיסיים והם עדיין במצב טוב.
הם אוחסנו עטופים בניילון נצמד בתוך קופסה יחסית אטומה, כפי שקראתי ברשת שצריך לעשות....
וכנראה שזו לא הדרך. לרוב יש בידי כמויות קטנות של וניל, רק הפעם נרכשה בחו"ל חבילה יותר גדולה,
ולכן אין לי בקיאות בתנאי האיחסון. אנסה את רעיון המלח הגס מעתה, הגיוני שצריך לספוג את הלחות ולא לאטום אותה כשחושבים על זה בהיגיון...

בינתיים הסרתי את כל העובש בנייר סופג, ולאחר ניקיתי היטב בצמר גפן באלכוהול 96%,
והנחתי כעת להתייבש על נייר סופג.
השאלה אם אין סיכוי שהעובש פגם במקלות או יגרום להם להיות מסוכנים מבחינה בריאותית או משהו,
זה החשש היחיד שיש לי... והאם יהיה ניתן להשתמש כעת גם במקלות עצמם כרגיל, או שרצוי להשתמש רק בגרגירים.

הרבה תודה לך על העזרה!
 

TCHM

New member
לא צריכה להיות בעיה...

מכיוון שהקליפה עבה.
לאחר שקליפה חוטאה אפשר להשתמש בהם כרגיל, בגרגרים ובקליפה.
 

bali

New member
מנהל
אחרי שכבר אמרו לך איך להציל את המקלות

אני שומרת מקלות וניל עטופים בניילון, בצנצנת אטומה (כזו שפעם היו בה אספרגוסים משומרים כי היא צרה וארוכה), בדלת המקפיא. כשרוצה להשתמש מוציאה את המקל להפשרה של כמה דקות, והוא נשאר עסיסי ומלא טעם. ההקפאה שומרת עליהם לזמן ארוך מאד.
 

TCHM

New member
ממש לא, לא במקפיא ולא במקרר...

קור מייבש את תרמילי הוניל והקפאה סודקת את הקליפה.
לשמור בכלי כפי שכתבתי ובמזווה חשוך ולאוורר את הכלי
מדי שבוע למספר דקות.
 
אצלי בתוך כלי עם סוכר

יש לי כלי עם סוכר והמון תרמילי וניל - בערך 30, התחלתי עם 100 לפני שנתיים.
התרמילים מעולים והבונוס - סוכר וניל.
בכל פעם שנגמר הסוכר מוסיפה - תענוג.
 
למעלה