שאלה נוספת בהטרדה מינית

pumic

New member
שאלה נוספת בהטרדה מינית

נערה בת 16 הוטרדה מינית על ידי בני מועטים (הוטרדה = הכניס לה יד בתוך החולצה, נגע לה בחזה וברח וכל זאת באמצע הרחוב). הנערה ראתה שוטר בקירבת מקום ומיד נגשה אליו ותפסו את בן המעוטים. הוא הגישה עדות באותו רגע ולפני מספר שבועות קיבלה זימון לבית המשפט להעיד. האם היא חייבת להגיע לבית המשפט ולהחשף בפני המטריד? יש לציין שהיא עדיין קטינה, וחשיפתה בפני המטריד עלולה להוות בעיה בעתיד, בעיה של איום מיצידו ופחד מיצידה. האם החוק מגן על חשיפתה בבית משפט באופן כלשהו? האם ניתן אישהו לא להגיע לבית המשפט או משהו דומה? תודה מראש על תשובתכם.

igalgolan

New member
עדות קטינים

1. את החובה להעיד לא ניתן לשנות. 2. את תנאי מתן העדות ניתן לשנות על ידי פניה לפרקליט המייצג את המדינה ופניה שלו לשופט. ניתן למסור עדות בדלתיים סגורות, ללא הזדהות, בתחפושת, ואף ללא נוכחות הנאשם. (כל זה תלוי בנסיבות המיוחדות של המקרה). באותה הזדמנות שהקטינה מדברת עם הפרקליט כדאי "שתזכיר" לו לבקש מבית המשפט שיחייב את הנאשם (אם יצא אשם) גם בפיצוי כספי לנפגעת. יגאל גולן

shaio

New member
עדות קורבן

חובה להתייצב למתן עדות. לנאשם זכות לראות את העד המעיד נגדו. אני גם בספק אם החשש הוא ממשי, שכן הנאשם כבר קיבל לידיו את שמה וכתובתה של המתלוננת במסגרת חומר החקירה. (אינני עו"ד)

pumic

New member
יוס/ציפי אשמח לקבל גם את התייחסותכם

חלק אומרי לי ככה וחלק אומרים לי אחרת. אשמח לקבל עוד התייחסויות תודה

ציפי ג

New member
אני לא פליליסטית

אז מה שאני אומרת כאן זה ממש לא מקצועי - עד איזה גיל חוקר נוער חוקר ילדים ויכול להביא את עדותם לבימ"ש? מי חקר אותה, חוקר נוער או חוקר משטרתי רגיל? חוקר נוער הוא אדם שחוקר את הילד על מה שקרה לו, ומביא את תוצאות החקירה בפני בימ"ש, ולא הילד עצמו. הבעיה שהיא עומדת בפניה היא בעיה של רב המתלוננות על אלימות מינית. ולכן יש הרבה עסקאות טיעון בין הפרקליטות לנאשמים. תדברו עם הפרקליט המייצג, ותראו מה הוא אומר.

למעלה