שאלה נוספת בקשר לתרנגולת שדוגרת

צילי 25

New member
שאלה נוספת בקשר לתרנגולת שדוגרת

.שאלתי היא האם התרנגולת שדוגרת למרות שאין זכר ולא יהו אפרחוים לא יקרה לה משהוא כי אני יודעת שתרנגולת דוגרת לא זזה מהמקום עד שלא בוקעים לה אפרוחים (שמעתי שהם לא אוכלות לא שותות) תודה צילי 25

יש את האפשרות שרונן שרון הציע ואם את לא אז..

פשוט תסגרי לה את המקום שהיא נכנסת לדגור יש אפשרות לעשות לה הנשרה עושים זאת בלולים מקצועים פשוט מרעיבים אותם עשרה ימים הנוצות נושרות ואז מתחילה הטלה בהצאה הרישונה שלי פשוט יקח יותר זמן עד שהיא תחזור להטלה ואת תחליתי אם את רוצה לנצל לדגירה או חזרה להטלה ...... בזמן דגירה תרנוגולות אוכלות ויורדות במשקל אבל לא מתות מזה ...

שלום לך

קודם כול אם את לא רוצה אפרוחים וזה חבל אז פשוט קחי את התרנגולות שימי אותה בכלוב אחר עם אוכל ומים למשך איזה שבוע או משהו כזה וככה היא תעזוב את הדגירה או פשוט קחי את הביצים ותזרקי אותן גם אז חלק מהדוגרות עוזבות את הקן וחוזרות לעצמן לפי דעתי חבל לא להדגיר לראות אמא מגדל אפרוחים זה מדהים וחוויה אבל זה שיקול שלך חשוב לתת לה אוכל ומים אחרת היא תיחלש מאוד ותמות כן כן זה קורה תאמינו או לא אבל תרנגולות מתות כשאשר הן דוגרות ללא הפסקה

nogen

New member
תרנגולת שדוגרת על ביצים לא מופרות

שלום דבר ראשון תרנגולת שדוגרת קמה ממקומה לפחות פעם אחת כל יום ולפעמים בעת בקיעת האפרוחים היא לא קמה יום או יומיים תרנגולת שדוגרת טוב תדגור על הביצים לעיתים גם יותר מ-30 יום לעומת זאת דוגרת לא הכי מוצלחת תדגור על הביצים לעיתים 21 יום ולעיתים תתיאש באמצע האופציות שהעלו החבר'ה 1.לגרום לה להשרה מוקדמת (לא ממולץ זה מחליש את העוף) 2. לסגור לה את מקום ההטלה (עדיף) במקום זאת יש עוד אופציה לתת לה לדגור וכשתירצה לקום היא תקום אצלי היו מספר מקרים שנקבות דגרו אפילו יותר מ-30 יום ולא קרה להם דבר והם עדיין מטילות (אחת כרגע דוגרת) נ.ב יש לי אפרוחים מעורבים בני יומיים למכירה ימכרו החל משבוע הבא ב-7 שקלים לאחד טלפון למעוניים -0525628829 לא בשבת תודה.

להדגיר בצים לא מופרות לא הייתי מציע לאף אחד.

ביצה לא פוריה לאחר שלוש ימים בטמפרטורה של 38 מעלות (מצב של דגירה )מפתחת בקטריות מסוגים הגרועים היותר תרנגולת שדוגרת על ביצה כזות מפתחת כינים סביבה מסכן את עצמה ואת מי שבא במגע איתה לכן ההיתי ממליץ לזרוק את הביצים לרסס את המקום והתרנגולת ולהביא את התרנגולת למצב חזרה להטלה לידעה בלבד מבלי לפגוע באף אחד תרנגולת שמתחילה לדגור מטילה 15 ביצים עבור הדגירה ומפסיקה להטיל ...זמנית אם יש ביצים יותר אז זה מתרנגולות אחרות שפולשות . אנו מבצעים הנשרה ללהקות של 40,000 עופות ולא קורה דבר.בודדים אנים שורדים.

nogen

New member
שלום למגדל העיזים

זה לא מדוייק מה שאתה אומר אתם מבצעים הנשרה לעופות בלולי סוללה אם אני לא טועה שכל שנתיים פחות או יותר אתם מחסלים תלול ומאכלסים אותו בעופות חדשים כך שאתה לא יכול לדעת אם לטווח הארוך זה לא פוגע בהטלה דבר שני אצל כל תרנגולת שדוגרת בד"כ הביצה הראשונה לא מופרית ואז הנקבה דוגרת גם עליה וגם על לעיתים 20 ביצים אחרות כן עשרים ביצים לי יש עכשיו תרנגולת שדוגרת על 17 ביצים והיא הטילה את כולם לבד דבר שני כל תרנגולת שדוגרת מושכת כינים מכיוון שהיא לא זזה הרבה מן המקום למרות זאת על העופות שלי ברוך ה' בלי שום ריסוס אין מזיקים בגלל שגם הדוגורת כל יום עושות אמבטית חול וכך גורמים למזיקים לפול כך שאם אתה לא רוצה מזיקים בכלוב תדאג שיהיה לעופות כל הזמן מקום בו יוכלו לעשות אמבט חול (מה שלא דואגים בלולים מתועשים) דבר שני עדיף שהנקבה תעשה את השרת הנוצות באופן טבעי כך היא גם נשארת אם נוצות וההטלה לא תלויה רק אם הנקבה דוגרת או לא אלא גם בטמפרטורה של הסביבה וגם בשעות האור שיש בכל יממה בגלל זה רוב התרנגולות שחיות בחצרות לא מטילות הרבה בחורף (בלולים מתועשים מוסיפים תאורה מלאכותית כדי להגביר את ההטלה).

שלום לך nogen שכחת שבמקרה המדובר אין זכר

ולכן לא המלצתי על המשך דגירה,ההבדל בין ביצה פוריה ללא ידוע לך הפגנת ידע מרשים,אבל צריך לספר הכל שמ20-30 בצים בוקעים לך רק בין 11-ל15 בצים , וגם וגם אים הדוגרת מושכת 30 יום ובוקעים יותר הרי שכבר יש אפרוחים בני 4 ימים ,בקיעה מתחילה ב18 עד 21 יום אז הבוגרים מנקרים את אלו שבקעו מאוחר והורגים אותם,,,אין לך בקיעה יותר מ65 אחוז התרנגולת יודעת להוציא את הבצים המקולקלות לאחר כמה ימים , בסוף עונה מבצעים הנשרה על מנת שלא יתחילו לדגור ובנוסף יטילו בתפוקה מלאה, בלולים מתועשים מרססים בממטרות ערפול, התאורה נועדה להאריך לעופות אתהיום ולוסת את רוב ההטלה לשעות הבוקר אני מקוה שהשואלת הבינה את המסר העיקרי ולא הסתבכה עם היואנסים שלנו בהצלחה בהדגרות חבר,

nogen

New member
שוב שלום

מה תגיד על זה שאצלי בקעו היום 11 אפרוחים מ-11 ביצים ודבר שני קרה לי לא פעם שנקבה דגרה ועוד נקבות הטילו אצלה והאפרוחים בקעו בהפרשים של מעל שבוע בין האפרוח הראשון לאחרון ולא קרה לאף אפרוח כלום בכל אופן לדעתי עדיף לקחת את הביצים ולא לעשות מריטה לעוף.

קודם כל מזל טוב

אמרתי שהאידאלי ביותר עד 15 ביצים מכן נובעת ההצלחה ,אים תעבור על כל התגובות מהתחלה בענין השואלת תראה שהזכרתי לה את הצעתו של רונן שרון שהיא טובה בפני עצמה הוסיפה ושאלה וכאן אני רוצה שתראה שאניהצעתי את 2 האפשרוית והדגשתי שבאפשרות הראשונה יקח יותר זמן לא מבין מדוע לקחתה את הענין קשה וגם כתבתי לה שתחלית מה טוב לה בכלל באופן כללי שתדע כל הנושא הוא לא מדע מדויק יש הצלחות,כישלונות,אכזבות, הפתעות, ויש ספרות מקצועית,והניסיון חיים חזק מכולם והיה ומישהו לא הבין דבר כל שהוא שישאל אני לא מתביש אים אני לא מבין שואל עכשיו תהנה מגידול האפרוחים ביי

למעלה