שאלה נוספת להיום.. למבינים בשיש..

prizmant

New member
שאלה נוספת להיום.. למבינים בשיש..

יש לי שיש גרנית (נידמה לי) ובמקומות מסוימים השיש קיבל צבע לבן כפי הניראה מהמים.. כיצד אפשר להחזיר לשיש את הצבע והברק שהיו? האם יש חומר מסויים לשם כך? אודה לתגובה שבת שלום עדי

אשאיג

New member
אם מדובר באבנית מהמים נסי חומץ

או לקנות בסופר חומר להסרת אבנית. ליתר בטחון הייתי מציעה לנסות בפינה נסתרת כדי לודא שהשיש לא נפגם. בהצלחה

lilachh

New member
../images/Emo12.gif אוליביוש וזה עובד../images/Emo35.gif יש לי את

אותה הבעיה ובחנויות יש חומרים להורדת אבנית שעל כולם כתוב אסור לשימוש על שיש
- השגתי חומר מיוחד שמתעסקים בו בתעשיות ואכן זה הוריד, אבל אם השיטה שלך עובדת מה טוב - ינוסה בקרוב

fortune

New member
../images/Emo103.gif

פעם בכמה חודשים אני נוהגת לפנות את השיש לפנות ערב, למרוח עליו שמן בישול רגיל בנדיבות ולמחרת סופגים, רוחצים בסבון ומנגבים... יוצא גוטה גוטה!!! מים, כמה שהם רטובים - הם מייבשים. שימי לב אם הכתמים הלבנים הופיעו מסביב לכיור וגם בעוד מקומות שהמים בהם רבים... בהצלחה,

psa

New member
רגע רגע , לי יש אותה בעייה ,חומץ

עוזר רק אם זאת אבנית שנוצרה על שיש. אך הבעייה המתוארת לעיל זה כבייכול השיש "נאכל" ונוצרה שכבה לבנה תמידית. אם זה אבנית : מומלץ אך ורק חומץ. להזהר מאוד מ"סיליט" או כל חומר מסיר אבנית. כמו כן ,להזהר ממלח לימון .אלה יאכלו את השיש וישאירו את הכתם הלבן. לסיכום: מצטרפת לשאלה ,כיצד אפשר לחדש את השיש שהבעייה היא לא אבנית אלא הרס השיש כתוצאה משימוש של חומרים אלה?< תודה רבה.

kashke

New member
../images/Emo91.gif שיש וגרניט-לא הינו הך הם

מדובר בשני סוגים שונים של מחצבי הטבע המדהים שלנו... אצלנו יש גרניט שעבר טיפול מקדים עם סילר והמתקין במפורש הנחה אותי: "שלא יגע שום דבר חומצי עם הגרניט-ז"א מיץ לימון, חומץ וכו' ואם נשפך-לספוג מייד ולשטוף במיים" לגבי נקיון משטחי הגרניט: למרוח בעזרת סקוץ' שכבה עדינה של אסטוניש מטבחים (ללא לימון וכו') ובעזרת סכין מגררת (כזו של זגגים) לגרד בעדינות בכל הפינות והמקומות. לנגב. לטענתו- שיש סופג הכל (אלא אם עבר טיפול בסילר) ולכן פשוט להקפיד שלא להשאיר עליו כלים ובקבוקים "מטפטפים". בשיש יש עמעום מה של הברק לאחר שספג מיים וחומרים שונים במשך הזמנים.

למעלה