שאלה נוספת על ICOM

שאלה נוספת על ICOM

אין לי שנאי ל ICOM , האם אני צריך שנאי של החברה או כל שנאי בנתוני הסוללה (MAMP) יספיק? האם מישהו ניסה חיבור ל"מצית" במטוס, ואם כן האם יש חיבור אחר מזה של חברת ICOM? תודה

שנאי לאייקום

כעיקרון תוכל להשתמש בכל שנאי בעל הספק מתאים. אם יש לך את השנאי המקורי למתח 110 וולט המסופק בד"כ עם המכשיר,תוכל לרכוש בעלות נמוכה ספק מ 220/110 כש 50VA זה ממש מספק(עלות של כ 50ש"ח) אינני ממליץ לטעון את המכשיר במטוס מאחר ובספר של אייקום הם דורשים טעינה של לפחות 8 שעות כאשר הסוללה ריקה,אחרת הינך מקצר את אורך החיים ואת מספר הטעינות של הסוללה המקורית. בחירום תוכל להשתמש בחיבור הנ"ל או שפשוט תפרק את הסוללה כשאתה משתמש בו. בברכה שמעון

שנאי לאייקום

קשה לקבוע איזה שנאי אתה צריך בלי לדעת לאיזה דגם של אייקום, אני מניח שבדגמים החדשים יש סוללות ניקל מטל או ליתיום, עבור הדגמים הישנים יותר עם סוללות ניקל קדמיום, צריך שנאי לזרם ישר במתח 12 וולט מסוגל לספק 300 מיליאמפר, וצריך לוודא גם שכיוון המתח במחבר שמתחבר למכשיר הוא נכון, יש ספקי כח בכיוונים שיונים וכיוון שגוי יכול לקלקל את מכשיר האייקום. הדבר הטוב ביותר הוא לקחת את המטען המקורי לחנות חשמל טובה כי עליו כתובים כל הנתונים הדרושים.

sjzilber

New member
שנאים

לא ממומלץ לקחת שנאי 220/110 בגלל ההבדל בתדר 50/60 HZ אני יצרן של שנאים בת"א 050-704600 BIG-Z

שנאי לאייקום

לא התכוונתי להשתמש בשנאי 220/110 אלא לקנות ספק שפועל במתח 220 ןןלא ונתוני היציאה שלו זהים לנתוני היציאה של השנאי המקורי, כפי שכתוב עליו

תדר עבודה 50/60 HZ

דיברתי עם חברת "סמיקום" שמתמחים בסוללות נטענות ועם חברת "נגבה" שמתמחים בייצור שנאים וספקים. מסקנה: לספק הכח המטעין את הסוללה משנה תדר העבודה ,בערך, כמו שלמטוס משנה איזה צבע החולצה שלך. בברכה שמעון

הערה על תדרים

בעקרון, כל מה שאמרת נכון, בפרט לגבי ספקים קטנים להטענת סוללות. ואף על פי כן, יש הרבה מאד שנאים אשר הפעלתם בתדר הלא נכון יכולה לגרום לצרות שונות ומשונות, מרעש ועד שריפת הספק. בפרט הדבר נכון למערכות קול/שמע עם ספקים גדולים מאד. שוב, כמובן, זה לא אמור להיות רלוונטי לאיקום.

מיקי

יום אחד אצליח לענות לפניך.... כאלקטרונאי בעבר הרחוק לא יכול להיות משהו יותר רחוק מן האמת שתדר העבודה של השנאי אינו חשוב. טומי

תדירות עבודה בשנאים

כאלקטרונטי בהווה אוכל רק להוסיף הערה קטנה לענין התדירות. בעיקרון, שנאי שתוכנן לפעול בתדירות של 50Hz (כמו בארץ) יכול לפעול גם על תדירות של 60Hz (כמו בארה"ב). ההיפך - מאד לא מומלץ כי יכול להתחמם ולהשרף! אריאל

תדירות עבודה בשנאים

גם אתה וגם טומי צודקים לגבי ההרמוניות באם המכשיר היה משמש להפעלת האייקום. אבל רבק להפעלת הספק שטוען את הסוללה(שנאי,קבל וגשר דיודות) -אין כל חשיבות. בכל מקרה האוטוטרפו הנ"ל ,עובד אצלי ללא כל בעיה.

למעלה