שאלה נוספת- תנוחות לגרעפס

ויקסי3

New member
שאלה נוספת- תנוחות לגרעפס

הי,
בנתיים ערכי צהבת ירדו וחזרתי להניק הקנה מלאה את שתי הבנות, לשמחתי נראה שהמעבר חזרה להנקה התקבל בלי בעיה.
אני מצליחה להסתדר די טוב לבד עם עיניין ההנקה בו זמנית בעיקר בזכות כרית ההנקה, הבעיה שלי היא בגרעפס אחרי או באמצע כשאחת עוד יונקת. הכי נוח לי להניק בנתיים כשאני רכונה מעט קדימה ואז כשאני מרימה אחת לכתף לגרעפס זה מאוד לא נוח ולרוב אני צריכה להעזר באדם נוסף שיקח אחת.

האם יש לכן דרכים/תנוחות אחרות להוצאת הגרעפס מלבד מעבר לכתף כשהשני עדיין יונק ?

כמה הצעות

שמחה מאד לקרוא שהצלחתם להתגבר על הצהבת וחזרת להנקה מלאה !! כתבת שאת רכונה מעט קדימה בהנקה וזה לא כל-כך טוב, יכול להיות שעכשיו את עוד מסתדרת אבל זה עלול לגרור כאבי גב, נסי להניח את הרגליים על שרפרף או משהו אחר שיגביה לך מעט את הברכיים וככה כל הקונסטרוקציה של הבנות על כרית ההנקה תקבל הגבהה ותוכלי לשבת בנוחות על הספה ולהניק, ככה תוכלי גם יותר בקלות להרים אחת שסיימה ולגרפסס אותה על הכתף.
אפשר גם לנסות להוציא גרפס כשהיא על האמה שלך או אפילו שוכבת לה על הבטן על כרית ההנקה (עלול לגרור קצת פליטות...). אני לא זוכרת בדיוק מתי זה עובר אבל הקטע הזה עם הגרעספים לא נשאר לנצח...

בהצלחה !!!

ונוס 26

New member
בשורות טובות! שמחה שהצלחתן לחזור להנקה מלאה

ויקסי, לגבי הגרעפס - אני הייתי שמה אותה על הבטן על גבי הכרית, כמו שהדר מציעה, בד"כ משתדלת ליצור קצת זווית (שהראש לא יהיה ממש נמוך) - ואכן צריך להתכונן לפליטות במקרה הזה.
מעבר לזה, בהחלט כדאי להפסיק להניק כשאת רכונה קדימה (גם אני הנקתי ככה, ואני עדיין חוטאת בזה), החל משלב מסוים התחילו לי כאבי גב איומים, פתחתי כאן יותר משרשור אחד שכל המטרה שלו היתה לגלות איך אפשר להניק עם הכרית בלי לרכון קדימה, בעקרון מה שעוזר לי זה כרית קטנה מאחורי הגב, ולפעמים אפילו שתיים. בכל אופן, לפחות לשלב הגרפס את יכולה להחזיק אותה מעבר לכתף ולהשען אחורה, זה אומר שאחותה תצטרך רגע להפסיק עם ההנקה, אבל לא נורא, הן יאלצו ללמוד די מהר שלהיות תאומות זה אומר לדחות סיפוקים

עוד אפשרות היא להכין כרית קטנה, או שמיכה מקופלת, כדי לדחוף מתחת לראש של היונקת ככה שכשאת נשענת אחורה לה יש משהו שמרים אותה אל השד והיא יכולה להמשיך לינוק.
בהצלחה!

גרעפסים

הי ויקסי

שמחה מאוד לשמוע שערכי הבילירובין ירדו.
מחכה לשמוע בהמשך לפוסט הקודם גם איך את מתקדמת עם ההנקות והשאיבות..

לגבי הגרעפסים -
מסכימה מאוד עם מה שונוס ואמא גם כתבו.

אוסיף גם את העניין של התמיכה בגב שלך במקום הנקה כשאת רכונה קדימה - לאורך זמן את גומרת לעצמך את הגב וחבל..
נסי לשים כרית קטנה מאחורייך שתתן לך תמיכה ושבי ישר. התינוקות צריכים לבוא אלייך ולא את אליהם.

חוץ מזה - אני מצרפת קישור לסרטון של אמא חמודה מחו"ל שמראה איך היא מחברת את שני הקטנים שלה לשד ומניקה בו"ז וגם מחזיקה אותם לגרעפס.
בפעם הראשונה שראיתי את זה הופתעתי כי לא היכרתי את הפוזיציה הזו. כמובן שבייעוץ ההנקה הבא שעשיתי - הייתי חייבת לנסות את זה.. סיפרתי לאמא שהייתי אצלה על הסרטון וביקשתי רשות לנסות - וזה עבד מעולה..
מאז אני ממליצה על זה לכל האמהות..

בעיקרון - לא צריך לטפוח על הטוסיק או הגב של התינוק עד שיוצא הגרעפס.. אפשר גם רק ללטף את הגב ולהחזיק בצורה אנכית מעט.

נסי וספרי אם זה עבד..

ויקסי3

New member
תודה על התשובות

אני באמת עדיין מנסה למצוא את הפוזיציה שתהייה נוחה גם לי וגם להן. קצת מפריע לי בהנקה ביחד כשהן שוכבות על הכרית והרגליים אי שם נופלות מאחור למעשה הגב שלהן נורא זקוף לעומת הנקת אחת בה היא יותר "מעורסלת" עלי. אני מנסה לדאוג שהרגליים יתקפלו למעלה ולא ייפלו ע"י כריות אבל זה לא אותו הדבר( מקווה שהצלחתי להסביר ). אני מניחה שעם הזמן זה יסתדר, שקצת יהיו פחות "נוזליות" וידעו להחזיק את עצמן.
תודה על הסרטון, אנסה להוציא להן ככה גרעפס ונראה אם יעבוד טוב...

מיקום הרגלים בהנקת פוטבול

בוקר טוב

אני מניחה שברגע שהן קצת יעלו במשקל ויגדלו-הן יחזיקו את עצמן יותר טוב.
אבל-בינתיים -נסי אולי לשים כרית מאחוריך כשאת יושבת להניק כדי שיהיה על מה להניח את הרגליים שלהן.
למי שמסתכל מהצד זה נראה באמת קצת מוזר לראות אותן שכובות כך אבל לרוב להן זה ממש נוח. הרגליים פונות קצת כלפי מעלה ואז נראה שהן ממש שוכבות כמו האות ״ר״, אבל מהנסיון שלי עם קטנים וגם עם שלי כשהיו קטנים-להם זה ממש לא הפריע.

בהצלחה,
ספרי איך הולך גם עם הגרעפסים

ויקסי3

New member
להפתעתי זה די עובד

הייתי סקפטית כי הן עדיין לא מחזיקות את הראש אבל לא נראה שזה כזה משנה והגרעפס יוצא די מהר. החיסרון של זה שהתנוחה הזו מעירה אותן לגמרי, כנראה שאי אפשר לקבל הכל

גרעפסים

הי ויקסי

איזה יופי לשמוע שזה עובד

מעניין שזה מעיר אותן,
דווקא חשבתי שזה יהיה נעים כשאת מחזיקה עם כף היד שלך את הראש שלהן , יותר נכון את הצוואר והן נשענות עלייך...

אבל אני מקווה שזה יעזור להן להרדם יותר בקלות כשאין גרעפס.

ונוס 26

New member
הכריות הנקת תאומים של ארה"ב יותר שוות או

שזה סתם הדשא של השכן?
ראיתי את הסרטון הזה כשאילאיל ועתליה היו בנות חודש, יחד עם עוד כמה סרטי הנקת תאומים מועילים, וכבר אז חשבתי לעצמי, ועכשיו אני שוב חושבת 0 הכרית שלה הרבה יותר מוצלחת מהמאמאסיטה שקיבלתי במתנה (ותודה לאחותי). נראה שהכריות של חו"ל הרבה יותרגבוהות והרבה יותר קל להניק איתן בלי לרכון קדימה, בארץ התרשמתי שהמאמסיטה זה הדבר...

כרית הנקה

הי ונוס יקרה

אני לא בטוחה לגבי הכריות מארה"ב.

לפעמים - כשהכרית גבוהה מידי - קשה מאוד לקרב אותה לגוף ואז הקטנים שוכבים גבוה מידי.
צריך לזכור שבחודשים הראשונים הבטן עוד שם ולוקח לה זמן לרדת ולכן - כרית גבוהה לא תמיד עוזרת.
זה גם מאוד תלוי בגודל הציצים של האמא ובנפילה שלהם.

ונוס 26

New member
בסרטים זה תמיד עובד...

אני משערת שאני מתקנאת בכריות האמריקאיות כיוון שלי יש ציצי קטן ומרבית הבטן לשמחתי ירדה. אבל המאמסיטה בכל מקרה מצוינת ועושה את העבודה. אשמח בחלקי

למעלה