שאלה נוספת

שירי139

New member
שאלה נוספת

מאותו שחזור בדיוק 17. בבית חולים בדקו את רמת הדיכאון. וציפורה קיבלה ציון של Z=-2 בציוני תקן על פי ההתפלגות של מאושפזי המחלקה בלבד, ציון זה מורה על רמת דיכאון קלה. מה יהיה ציון התקן שלה אם הוא יחושב לפי האוכלוסיה כולה? א. חיובי. ב. שלילי נמוך. ג. אותו ציון. ד. שלילי גבוה. כיוון שאנחנו יודעים שס"ת ידועה והיא משמשת לחישוב ס"ת במדגם, ובכל מקרה המכנה של המדגם ושל האוכלוסיה זהה. השאלה היא מהו הממוצע באוכלוסיה ואיפה ציפורה תמוקם בהתפלגות האוכלוסיה. זקוקות להסבר

איה לאל

New member
המיוחד

בציוני Z זה שאפשר להשוות אותם לכל ציון Z אחר בכל אוכלוסיה ובכל מדגם. ולכן זה לא משנה מה הממוצע באוכלוסיה. המיקום שלה יהיה אותו ציון.

shirani146

New member
יש תשובות לשיחזור הזה?

אני דווקא חושבת שציון התקן כן משתנה כי אומרים שציון התקן חושב לפי התפלגות המאושפזים, ז"א לפי הממוצע שלהם. אבל ברגע שמחשבים את זה לפי ממוצע האוכ' סביר שזה יהיה שונה..

איה לאל

New member
כנראה שלא..

אני עדיין חולקת. ראי חוברת עזר עמ' 19 למעלה. "ציון Z הוא ציון מתוקנן המאפשר השוואה בין מחקרים ומשתנים שונים".

דבירשי

New member
אני גם חושב

שלא יכול להיות שהי תקבל אותו ציון, כי האוכ' זה חישוב חדש. אלא אם הממוצע של הבי"ח שווה לממוצע האוכ' (מה שקראתי לו תוחלת), וגם סטיית התקן. מה שלא קורה, כי זה מדגם. וכמו שאמרתי, בבי"ח זה אוכ' של חולים שהם מעל הממוצע. אני עדין לא בטוח בזה לגמרי, אבל לפחות ההסבר נשמע מלומד...

דבירשי

New member
השתכנעתי

איה צודקת. שכחתי שב Z אין חשיבות לממוצע המדגם, כי השונות והממוצע באוכ' ידועים, ולפיהם מחשבים את ציון התקן של הנבדק. כך שהיא תקבל אותו ציון. 2 נקודות איה.

shirani146

New member
צודקים ..

גם אני השתכנעתי שכחתי שהממוצע האוכ' ידוע במבחן Z .. יותר מידי אינפורמציה בראש.. אז חלק פשוט הולך לאיבוד

איה לאל

New member
מבחן Z- חברו הטוב ביותר של הסטודנט :)

אפשר את 2 הנק' להוסיף לי לציון המבחן? :)

דבירשי

New member
עלי

השאלה היא אם לדעתך זה מה שיעשה את ההבדל? : ) שבת שלום אני פורש, ובהצלחה במבחן לכן

shirani146

New member
חחח באמת הסבר מלומד

אבל גם הגיוני.. גם אני חושבת שזה חישוב נפרד...

noyalempert

New member
אבל

גם אם ממוצע האוכלוסיה וס"ת ידועים, עדיין במדגם מחלקים לא בסטיית התקן של האוכלוסיה, אלא בסטיית התקן חלקי שורש N. ולכן נדמה לי, אם אני לא טועה, שהמכנה לא יהיה זהה.. לא? כי גם אני לא כ"כ הבנתי את השאלה הזו... אולי כבר התבלבלתי מהכל...

שירי139

New member
אבל אבל

אבל זה לא רלוונטי כי בהתפלגות Z יש במכנה את ס"ת ולא את טעות התקן (כמו בהתפלגות T).... לכן אין משמעות לשורש n , מה שאומר שבעצם הציון אותו ציון כי אין הבדל בין הנתונים.

למעלה